Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

Producătorii de laptopuri susţin crearea unui încărcător universal

07 iulie 2010
Producătorii de laptopuri taiwanezi, printre care se numără Acer şi Asustek vor susţine iniţiativa IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) de creare a unui standard de alimentare pentru portabile, anunţă The Inquirer.
Producătorii de laptopuri susţin crearea unui încărcător universal

IEEE şi-a propus să-i convingă pe producătorii de calculatoare portabile să nu mai fabrice încărcătoare diferite pentru fiecare model în parte. Intenţia institutului este să creeze un încărcător universal care să poată fi utilizat de la un dispozitiv la altul, în mod repetat.

Printre susţinătorii acestei iniţiative se află producătorii taiwanezi de laptopuri Acer şi Asustek. De asemenea, se vehiculează ideea că şi producătorii de componente precum Quanta Computer, Compal Electronics, Wistrom, Pegatron Technology şi Inventec se vor alătura acestui demers.

Procedura este de durată, însă. IEEE a anunţat propunerea de standardizare a alimentatoarelor pentru laptopuri pe 25 iunie anul acesta. Echipa institutului consideră că o astfel de iniţiativă va reduce costurile de achiziţie ale unui calculator portabil nou cu 10 – 15 procente.

Comenteaza

Alte noutăţi