Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

MIT crede că cel mai bun mouse este mâna

10 iulie 2010
Drept urmare, au dezvoltat un prototip, pe numele său de cod Mouseless, care imită gesturile utilizării unui mouse dar fără a folosi efectiv un astfel de dispozitiv.
MIT crede că cel mai bun mouse este mâna

Anunțul vine chiar de la creatorul său, Pranav Mistry, de la Massachussetts Institute of Technology, din USA. Pranav Ministry explică pe website-ul său că Mouseless elimină necesitatea utilizării unui mouse fizic, însă oferă totuși interacțiunea intuitivă a unui astfel de dispozitiv, cu care suntem atât de familiari. 

Mouseless este format dintr-o rază laser și o cameră cu infraroșu. Atât raza, cât și camera sunt incorporate în computer. Modulul de rază laser este astfel modificat și plasat încât creează un plan al razei chiar deasupra suprafeței pe care este așezat computerul. Utilizatorul își poziționează palma ca și cum un mouse fizic s-ar afla sub ea, iar raza laser luminează mâna care se află în contact cu suprafața respectivă. Camera detectează acele pete strălucitoare de infraroșu folosind capacitatea de vizualizare a computerului. Schimbarea poziției acestor pete sunt interpretate drept miscări ale cursorului și click-uri de mouse. Pe măsura ce utilizatorul își mișcă mâna, cursorul se deplasează pe ecran exact în același mod. Atunci când utilizatorul apasă cu arătătorul suprafața pe care se află mâna, camera interpretează acest gest ca fiind un click.

Mistry spune că realizarea acestui prototip a costat numai 20 de dolari, lucru care denotă faptul că această noua tehnologie este cât se poate de fezabilă.

Urmăriți cum funcționează Mouseless AICI.

Comenteaza

Alte noutăţi