Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriGoogle Chrome a depăşit Internet Explorer ca număr de utilizatori

22.05.2012

Era de aşteptat ca browserul Chrome de la Google să depăşească ca număr de utilizatori software-ul pentru navigare pe internet, Internet Explore de la Windows, conform celor mai recente statistici realizate de marile companii de profil.
Google Chrome a depăşit Internet Explorer ca număr de utilizatori

Conform clasamentului realizat de Statcounter, Google Chrome  a reuşit să depăşească browserul Internet Explorer, software ce se află într-un declon susţinut, parţial şi din vina companiei Microsoft, această încercând prin diverse campanii să atenţioneze utilizatorii de eventualele riscuri atunci când folosesc versiuni prea vechi de IE.

Cum era de aşteptat, nu toţi utilizatorii vechi de Internet Explorer au ales o versiune mai nouă a aceluiaşi browser, mai ales dacă asta presupunea schimbarea sistemului de operare, eventual şi PC-ul care îl găzduia. Drept urmare, toate celelalte web browsere au furat puţin câte puţin din cota de piaţă a Internet Explorer, dar dintre acestea, Google Chrome pare să fi ieşit cel mai câştigat.

 După cum ilustrează şi graficele Statcounter, Google Chrome este de departe web broser-ul cu cea mai rapidă ascensiune, iar tendinţa pare să se menţină şi în viitor.

 Totuşi, Microsoft nu renunţă aşa uşor la statutul de lider şi răspunde anunţând că Internet Explorer 9 se bucură de o adoptare rapidă printre utilizatori. Aparent, IE 9 este cel mai utilizat browser de week-end, utilizatorii preferând să-l folosească mai mult la sfârşitul fiecărei săptămâni.

Lăsând în urmă platforma PC, Google a înregistrat un succes pe două fronturi, după ce Android Robot - web browser-ul creat pentru dispozitive cu sistem Android - a depăşit competitorul Opera, devenind în luna martie cel mai popular web browser pentru dispozitive mobile.

Statcounter Global StatsStatcounter Global Stats

Sursa: thenextweb.com

Comentarii (1)

  • http://freedescarcare.ucoz.com

    Http://freedescarcare.ucoz.com la 06 iul 2012, 09:53

    http://freedescarcare.ucoz.com

sus

Comentează

Te-ar putea interesa si:

Chrome OS netbook, o alernativă la tabletă
Chrome OS netbook, o alernativă la tabletă

Tabletele încep să câștige teren din ce în ce mai mult în fața netbookurilor, dar dacă doriți un sistem portabil ușor tradițional, puteți opta pentru noile netbookuri de la…

ASUS pregăteşte un netbook de 200$
ASUS pregăteşte un netbook de 200$

ASUStek Computer se pregătește să lanseze, în luna iunie, un netbook la prețul de 200-250$, realizat în colaborare cu Intel, sperând astfel să-și atingă obiectivul de a distribui…

Microsoft IE9 are cel mai mic consum de putere
Microsoft IE9 are cel mai mic consum de putere

Lupta pentru supremație continuă cu înverșunare. Cum toate browserele se axează pe viteza navigării pe Internet și pe aplicațiile bazate pe paltforma HTML5, Microsoft a decis să…

Firefox se alătură companiei Apple: Flash trebuie să dispară
Firefox se alătură companiei Apple: Flash trebuie…

Apple a făcut public războiul împotriva programului Adobe Flash, iar în ajutorul marii companii a sosit și Mozilla.