Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriSony: vânzările VAIO au crescut cu 65% în 2011

30.03.2012

Sony a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de laptopuri VAIO cu peste 65% faţă de anul precedent, atingând o cotă de piaţă de 4,5%, în linie cu estimările pentru 2011.
Sony: vânzările VAIO au crescut cu 65% în 2011

„Extinderea portofoliului de produse pe segmentele consumer şi business şi lansarea unor modele atractive pentru piaţa locală au fost principalii factori care au plasat anul trecut brandul VAIO peste evoluţia întregii pieţe de laptopuri. Pe segmentul consumer produsele vedetă de anul trecut au fost seriile CA şi EH, iar pentru utilizatorii business am lansat două modele de top, Z şi SE, pentru care am epuizat în prima lună stocurile prevăzute până la finalul anului”, a declarat Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Sony România.

“Pentru 2012, piaţa îşi va păstra ritmul de creştere moderată şi ne aşteptăm la o dezvoltare polarizată, odată către mobilitate foarte bună corelată cu o performanţa de top şi către segmentul de buget care se orientează către un laptop pentru utilizarea zilnică. Pentru VAIO ne aşteptăm la o creştere peste nivelul pieţei şi o cotă de piaţă de peste 5%”, a adăugat Mircea Stoicescu.

După succesul înregistrat anul trecut de seria de business VAIO Z, Sony aduce pe piaţa locală noile modele VAIO Z şi VAIO SE, modele concepute special pentru oamenii de afaceri care pun accent pe mobilitate şi performanţă.

Dacă noul model VAIO Z impresionează prin ecranul mat anti-reflexie VAIO Premium cu o rezoluţie Full HD (1920x1080, 16:9), modelul din seria SE se distinge prin portabilitate, fiind cel mai uşor laptop de 15 inci disponibil în acest moment pe piaţă. Ambele modele dispun de sistemul de operare Windows 7 Professional şi oferă un sistem de securitate cu cititor de amprentă.

Noul VAIO Z23

Cu o greutate sub 1,2kg, noul model VAIO Z se diferenţiază prin design-ul revoluţionar, completat de carcasa din fibră de carbon, dar şi prin configuraţia de top şi opţiunile inovatoare ce îmbunătăţesc productivitatea. Cel mai puternic notebook ultra-portabil de business, VAIO Z23, dispune de un procesor de ultimă generaţie Intel Core i7 cu voltaj standard şi, în plus faţă de versiunea precedentă, include o unitate optică Blu-ray Disc integrată în modulul monolitic extern – Power Media Dock.

Noua serie VAIO Z23 dispune de un ecran Full HD (1920x1080p) şi surprinde prin calitatea extraordinară a imaginii şi prin noul concept de baterie externă inteligentă. Bateria integrată a notebook-ului oferă o autonomie de lucru în mod stamina de până la 7 ore, care poate fi prelungită până la 14 ore cu bateria externă. Totodată, laptopul vine echipat cu o unitate de stocare SSD de 256GB, care permite iniţierea sistemului de operare în 20 de secunde şi închiderea laptopului în 3 secunde.

Tastatura iluminată şi senzorul de lumină facilitează utilizarea noului VAIO Z chiar şi în sălile cu luminozitate scăzută.

Noul VAIO SE2VSony VAIO SE 2V

Noul model de notebook din seria VAIO SE este construit din magneziu şi aluminiu pentru a reduce greutatea şi dispune de ecranul VAIO Display Plus Full HD de 39,5 cm(15,5”), oferind o vizionare clară a filmelor şi videoclipurilor.

Cu o grosime de 25mm şi o greutate de numai 1,96kg, noul VAIO SE este cel mai uşor notebook de 15,5 inci de pe piaţă şi poate fi transportat cu uşurinţă între întâlnirile de afaceri. Performanţa sistemului este asigurată de procesorul Intel Core i7, dar şi de sistemul grafic hibrid dinamic care optimizează în mod inteligent performanţele grafice în funcţie de gradul de dificultate al activităţii, comutând între unitatea Intel integrată şi unitatea grafică dedicată.

Noul VAIO SE dispune de o baterie integrată cu o autonomie de până la 6,5 ore, în mod stamina, cu opţiunea unei baterii adiţionale care poate fi ataşată în orice moment, îmbunătăţind autonomia totală până la 13 ore. Tastatura iluminată include şi tastatura numerică dedicată introducerii rapide şi precise a datelor. De asemenea, există şi un senzor de lumină ambientală, care ajustează automat luminozitatea ecranului pentru a economisi energie, atunci când lumina din încăpere este slabă.

Portofoliul VAIO de primăvară

Portofoliul VAIO din acest sezon include 6 serii de notebook-uri multimedia, ultra-portabile şi business. În gama business se regăsesc seriile Z 13”, SE 15,5” şi SB 13,3”. Gama multimedia cuprinde seriile VAIO F23/24 de 16,4”, EH de 15,5”, EJ de 17” şi seria colorată CA de 14”. În gama ultra-portabilă se regăseşte seria VAIO YB de 11,6”.

 

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Te-ar putea interesa si:

  Lenovo ThinkPad X201: productivitate oriunde v-ați afla
  Lenovo ThinkPad X201: productivitate oriunde v-ați…

  Noile notebook-uri ThinkPad X201/X201s de la Lenovo au special concepute pentru profesioniștii din ziua de azi aflați tot timpul în mișcare, oferind eficiență maximă oricând, oriunde…

  Sony introduce noua seria de notebookuri business, VAIO Z
  Sony introduce noua seria de notebookuri business,…

  Cântărind puţin peste 1 kilogram, noile notebookuri Sony VAIO Z au fost create pentru a deserve nevoilor celor mai exigenţi utilizatori, ce necesită performanţe şi portabilitate…

  Dell prezintă noul Alienware M18x cu ecran 3D
  Dell prezintă noul Alienware M18x cu ecran 3D

  Dell îşi reafirmă poziția pe piața notebookurilor de gaming cu noul Alienware M18x, echipat cu procesor de mare putere Intel Sandy Bridge și ecran Full HD 3D.