Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











NVIDIA Kal-El

22.09.2011

Dacă aţi rămas uimiţi de performanţele pe care le-au adus procesoarele dual core terminalelor mobile, atunci NVIDIA împinge nota şi anunţă un nou procesor quad core, binenţeles pentru telefoanele inteligente şi tablete.
NVIDIA Kal-El
Procesarea multi core a constituit o revoluție în industria IT acum mai bine de un deceniu. Tranziția a început cu procesoarele destinate serverelor care au adoptat arhitectura multi core pentru a răspunde cerințelor pieței de îmbunătățire a performantelor dar și reducere a puterii consumate. Procesoarele multi core funcționează la frecvențe mai mici decît cele cu un singur nucleu, consumând mai puțină energie,dar în același timp aduc un spor de performanță prin rularea task-urilor în paralel.

După piața servelor, tehnologia a devenit accesibila și utilizatorilor de rând, inițial prin folosirea procesoarele multi core în construcția consolelor, apoi prin echiparea desktop-urilor și laptop-urilor.

Începînd cu 2011, pentru cei dornici de portabilitate maximă această arhitectură a devenit posibilă prin integrarea procesoarelor în smartphone-uri sau tablete. Sporul de performantă adus permitea redarea conținutului multimedia HD cât și îmbunătățirea autonomiei.

Proiectul Kal-El al celor de la NVIDIA, implementează o nouă tehnologie numită Multiprocesare variabilă simetrică vSMP. Această tehnologie presupune existenţa a celui de-al cincilea nucleu (aşa numitul core de acompaniere) ce va procesa task-urile uzuale precum redarea conţinului audio. Cele 5 nuclee sunt ARM Cortex A9 şi pot fi activate/dezactivate individual în funcţie de solicitarea impusă de aplicația rulată. Pentru a vă da seama mai bine cum funcționează nucleele vă invit să analizați următoarea poză:

NVIDIA Kal-El

Îmbunătățirile aduse de procesorul Kal-El pe scurt ar fi următoarele:

- putere consumata scăzută;
- putere de procesare mai mare;
- multitak-ing mai rapidş
- rularea de aplicații și jocuri mai complexe;

Din următoarele două grafice ale puterii consumate, se poate observa o diminuare cu aproximativ 60% în cazul procesorului Kal-El în condițiile atingerii aceleași performante ale actualelor procesoare dual core și cu 25% în solicitarea maximă. Acest lucru se va reflecta într-o autonomie mai mare folosind aceeași acumulatori.

Putere consumată pentru a atinge aceleași performanţe cu ale procesoarelor dual-core Putere consumată în solicitare maximă a procesorului Kal-el
NVIDIA Kal-El power consumption NVIDIA Kal-El power consumption


Dacă analizăm rezultatele benchmark-urilor de performanţă date publicității rezultă o dublare a capacității de procesare faţă de procesoarele curente dual core.

NVIDIA Kal-El benchmark NVIDIA Kal-El benchmark
NVIDIA Kal-El benchmark NVIDIA Kal-El benchmark
   

De sporul de performanţă bineînțeles vor beneficia și jocurile, care vor permite efecte mai bune și le vor apropia ca și experienţă vizuală mai mult de cele de pe calculatorul clasic.

Benchmark de performantă în cazul jocurilor Noile efecte speciale (ex. lumina dinamica, )ce pot fi implementate în jocuri ( imagine din stânga)
NVIDIA Kal-El benchmark NVIDIA Kal-El game experience

Întradevar din comunicatul de presa al producătorului NVIDIA ne putem aștepta la o noua revoluție în domeniul telefoanele inteligente și al tabletelor atît din punct de vedere al performantei cât și al autonomiei. Nu mai ramâne acum decât să le testăm în viața de zi cu zi.

Comenteaza


Te-ar putea interesa si:

nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere
nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în…

Plăcile video integrate au dominat mult timp piața notebookurilor, datorită consumului redus de putere, al costului scăzut de producție și al faptului că nu implicau o dimensiune…

citeste articol +
Archos lansează în iunie tableta Gen 9
Archos lansează în iunie tableta Gen 9

Archos se pregătește pentru lansarea tabletei Gen 9, ce va combina prețul competitiv cu puterea de calcul uimitoare a procesorului ARM Dual-Core.

citeste articol +
Benchmark Intel Core i7 2010 vs Intel Core i7 2011 (Sandy Bridge)
Benchmark Intel Core i7 2010 vs Intel Core i7 2011…

În acest articol facem o comparație între vechea generație Intel Core 2010 și Intel Core second generation (Sandy Bridge), comparăm atât performațele procesoarelor cât și cele…

citeste articol +
GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de operare Honeycomb și procesor Dual Core
GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de…

Samsung Electronics Co. Ltd., furnizor de dispozitive media inteligente și lider global în industria de tablete Android, a anunțat astăzi, în parteneriat cu Vodafone, lansarea Samsung…

citeste articol +