Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » NVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere

nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere

09 martie 2011
Plăcile video integrate au dominat mult timp piața notebookurilor, datorită consumului redus de putere, al costului scăzut de producție și al faptului că nu implicau o dimensiune mai mare a sistemului portabil.
nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere

Cu toate acestea, motoarele grafice dedicate au început sa câștige teren în ultimii doi ani de zile. Numărul de notebookuri ce suportă plăcile video dedicate va crește semnificativ în comparație cu anii precedenți.

Există mai multe motive pentru care utilizatorii preferă GPU-urile dedicate în favoare plăcilor video integrate. În primul rând, tot mai multți utilizatori trec de la desktopuri la notebookuri, astfel că cerințele lor ating noi nivele de performanță. Acest lucru rezultă în echiparea laptopurilor cu componente performante.

În al doilea rând, procesoarele grafice din ziua de azi pot mări viteza de lucru a aplicațiilor, nu numai pe cea a jocurilor video.

În al treilea rând, plăcile video dedicate pot exista în armonie perfectă cu cele integrate într-un singur laptop, fără a compromite durata de viață a bateriei, dimensiunile dispozitivului portabil, sau costurile de fabricație.

În timp ce tot mai multe designuri de notebookuri suportă implementarea motoarelor grafice dedicate, acestea se pot baza și pe plăcile video integrate. Astfel, producătorii de notebookuri pot opta pentru echiparea laptopului între o placă video dedicată sau una integrată, mult mai accesibilă utilizatorilor.

nVIDIA a avut mare succes cu notebookurile bazate pe platforma Sandy Bridge, ce folosește GPU-uri nVIDIA și tehnologia nVIDIA Optimus. De asemenea, și AMD a avut parte de succes cu procesoarele Fusion, dar ele nu implică în mod automat plăci video dedicate”, a spus Jon Peddie, director Jon Peddie Research.

Sursa: xbitlabs.com