Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview HP Envy Beats
Review HP Envy Beats Review HP Envy Beats Review HP Envy Beats Review HP Envy Beats Review HP Envy Beats Review HP Envy Beats

Review HP Envy Beats

18.08.2011

Producator HP / Categoria Business

8,7
8,7
Noul model exclusivist de la HP se adresează în special audiofililor şi DJ-ilor, el fiind creat pentru simplul motiv de a aduce calitatea muzicii din studio în living-ul de acasă. Urmează în premieră în România concertul susţinut de ENVY Beats.

1580 vizualizari

HP Envy BeatsLinia ENVY a producătorului american Hewlett Packard a cunoscut lumina zilei în luna octombrie 2009. Modelele sale cuprind majoritatea pieţii de portabile având diagonale începând cu ultraportabile de 14 inch până la desktop replacement-uri de 17 inch, cel mai mare oferind şi o versiune 3D. În  principiu seria ENVY se vrea a deveni sinonimă cu performanţă şi luxul, în viziunea gigantului HP.

Şi dacă doar numele Envy nu vă satisface dorinţa de exclusivitate, atunci alăturarea brandului Beats by Dr. Dre ar trebui să vă schimbe părerea. Pentru cei ce nu sunt familiari cu acest brand, pot spune doar că el reprezintă linia de căşti şi difuzoare create de artistul hip hop Dr. Dre în cooperare cu Interscope Records. Dorinţa artistului a fost ca şi utilizatorii de rând să poată beneficia de un sunet de studio, profesional, fără investiţii de mii de euro în boxe ale unor producători de renume în industria HI-FI.
Pentru a întelege şi mai bine fenomenul creat de acest brand vă invit să priviţi mai întâi următoarea prezentare a primului ENVY aparut in 2009:


La acest moment Beats este unul din cele mai in vogă brand-uri consumer din America printre celebrităţile care îl promovează numărându-se Eminen, Lady Gaga, Gwen Stefani, Koby Bryant sau LeBron James, iar asocierea exclusivă cu HP oferă un avantaj potenţialilor clienţi ce doresc calitate audio de vârf pe un laptop.

După cum anunţam acum ceva timp pe pagina noastra de Facebook, în cele ce urmează, o să vă prezint în exclusivitate noua generaţie a modelului HP Envy Beats, lansat de curând şi în Romania. Reclama noului model anunţă echiparea sa cu componente hardware de top, pentru a oferi cea mai bună fidelitate audio utilizatorului. Modelul se vrea o alegere viabilă pentru cei ce aspiră la designul şi funcţionalitatea unui MacBook Pro dar nu sunt decişi dacă să renunţe la sistemul de operare Windows în favoarea OS X-ului.


Am menţionat că modelul HP Envy Beats face parte din gama premium, şi acest lucru este lesne de observat încă
înainte de a ne desfata privirea şi simţurile tactile cu laptop-ul în sine. El vine împachetat într-o cutie destul de
grea pentru un model de mici dimensiuni. Misterul greutăţii cutiei este dezvăluit în momentul în care o deschidem: în primul rând suntem întâmpinaţi nu de laptop cum ar fi de aşteptat ci de o altă cutie creată dintr-un carton gros ca dimesiune şi de culoare neagră, legată cu o centură de aceeaşi culoare ce comunică laconic doar două cuvinte: ENVY şi Beats audio. Desfăcând această cutie, în continuare nu veti privi laptop-ul ci un săculeţ negru protector ce găzduieşte modelul.

Deşi nu pare mare lucru, pentru utilizatorii ce doresc produse premium fiecare aspect contează, inclusiv ambalajul, aşa că pot afirma cu tărie că HP a început cu dreptul prezentarea modelului.

HP Envy Beats HP Envy Beats

Chiar dacă nu am avut primul model la teste, diferenţa majoră între cele două este lipsa perechii de căşti Beats ce-l însoţea pe cel din 2009. Cel mai probabil, HP a renunţat la ele pentru a putea menţine un preţ cât mai mic, dacă se poate spune aşa, şi al face accesibil unui număr cât mai mare de potenţiali clienţi.

Din punct de vedere al designului avem de-a face cu un laptop ca dimensiune, sub media pieţei, ecranul măsurând doar 14.5 inch. Exoscheletul este creat din aluminiu, acoperit cu o suprafaţă mată de culoare neagră pe capac. Deşi acest lucru nu elimină de tot urmele de amprente ele sunt totuşi diminuate. Capacul ecranului are desenat exact la mijloc logo-ul Beats, de dimensiune cam mare pentru gustul meu. Din păcate logo-ul este doar pictat, personal preferând unul iluminat în roşu dacă ar fi avut şi dimensiunea puţin mai redusă. Suprafaţa interioară este acoperită de un material cauciucat ce nu se opreşte doar la zona de odihnire a palmelor, ci cuprinde şi zonele din jurul/deasupra tastaturii. Pe lângă senzaţia plăcută pe care o oferă podului palmelor în timpul lungilor sesiuni de tastare, ea se comportă şi ca o dublă barieră: mecanică împotriva urmelor de amprentă şi termică, utilizatorul nesimţind vre-un discomfort din acest punct de vedere.
Finisajele sunt de prima mână, neexistând îmbinări cu probleme. De fapt dacă nu te uiti de aproape, pare o adevărată operă de artă, o sculptură dintr-o singură bucată de aluminiu. Acest sentiment este întărit şi de ascunderea şuruburilor de pe spatele carcasei.

HP Envy BeatsDupă cum aţi observat laptop-ul a fost trecut în categoria business, deci un aspect primordial îl deţine tastatura. HP ENVY Beats oferă o tastatură de tip chiclet cu taste bine aerisite, ce prezintă o cursă medie la apăsare şi rămân silenţioase în timpul folosirii. Primul lucru care se observă este faptul că tasta B are desenată nu litera în sine ci logo-ul Beats. Acest lucru se datorează faptului că apăsarea simultană a tastei Fn şi tastei B activează/dezactivează funcţia Beats (despre care voi vorbi mai încolo). Tastele sunt de asemenea mate, iar culoarea roşie  cu care caracterele sunt desenate iese mult mai bine în evidenţă seara, odată cu activarea iluminării tastaturii. Întradevăr contrastul dintre roşu şi negru se dovedeşte a fi o alegere inspirată, şi deşi nu beneficiem de mai multe nivele de iluminare, sau de un senzor care să activeze automat iluminarea în condiţii de luminozitate scăzută, este de apreciat că beneficiem de această mică opţiune. Deşi se vrea un laptop cu puternice veleităţi multimedia, veţi observa că nu avem butoane dedicate. Lipsa lor este suplinită de zona tastelor funcţionale, Fn, al căror rol primar este cel de taste multimedia, şi scurtături pentru cele mai uzuale funcţii (luminozitate, activarea/dezactivarea iluminării tastaturii). Dacă se doreşte ca rol primar să fie cel de taste funcţionale, acest lucru se realizează uşor din BIOS. Dimensiunea mică a laptop-ului nu a permis şi adăugarea tastelor numerice, dar acest lucru este lesne de înţeles.

HP Envy BeatsTrecând la touchpad, avem de a face cu o nouă abordare. Chiar dacă este situat central şi dimensiunea sa oferă suficient spaţiu la dispozitie pentru ample mişcări ale degetelor, diferenţa o constitue integrarea celor două butoane în aceeaşi placă cu zona senzitivă, după cum se poate observa în poza alăturată.  Dar, de departe cea mai mare inovaţie, după părerea mea, o constitue modalitatea de dezactiva/activa touchpad-ul: o dublă apăsare pe colţul din stânga sus şi touchpad-ul este dezactivat. O soluţie simplă, ingenioasă la o problema spinoasă pentru unii utilizatori. Bravo HP! şi sperăm ca pe viitor să găsim soluţii asemănătoare şi la ceilalti vendori.

 HP Envy BeatsDupă cum spuneam şuruburile de pe spate sunt bine ascunse pentru a păstra un aspect uniform. Bateria este integrată în laptop, în continuarea bay-ului ce adăposteşte hard disk-ul.

Dimensiunile sale sunt 356 x 237 x 29.5 ~ 30 mm, iar înălţimea permite integrarea  unei unităţi optice. Masa de 2.58 Kg nu-l face cel mai uşor din gama de 14 inch dar acest lucru era de aşteptat datorita exoscheletului din aluminiu, şi chiar şi aşa o plimbare cu el în rucsac nu va duce la dureri de spate.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,7
Design/Materiale
9
9
Performanta
10
10
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 135 voturi ) 5,5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Business , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comenteaza


Din aceeasi categorie

8,7 Review HP ProBook 4530s
Review HP ProBook 4530s

Autonomie de 6 ore! Nu vorbim de un netbook ci de un laptop business de 15 inch, al liderului mondial HP care nu face rabat de la calitate ci spre bucuria utilizatorilor rabatul îl…

citeste review +
8,5 Review Fujitsu Lifebook P701
Review Fujitsu Lifebook P701

Fujitsu P701 constitue ultraportabilul ideal pentru oamenii de afaceri ce sunt mereu pe drumuri. La doar 1.5 Kg, sub aspectul sobru al carcasei ascunde un puternic procesor i5, şi o baterie…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review HP Pavilion dv6-6104ea
Review HP Pavilion dv6-6104ea

Operaţiunea Llano! Acesta este numele de cod al procesorului AMD în jurul căruia HP a construit noul Pavilion dv6. Un laptop dedicat segmentului multimedia, ce întâmpină…

citeste articol +
Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)
Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)

Noua serie de ultraportabile HP Pavilion dm4 vine cu o autonomie de 9 ore (testată) și noutăți în materie de design, hardware dar și software, în acest review detaliem…

citeste articol +
Review Asus G73SW 3D
Review Asus G73SW 3D

Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât…

citeste articol +