Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Fujitsu Lifebook P701
Review Fujitsu Lifebook P701 Review Fujitsu Lifebook P701 Review Fujitsu Lifebook P701 Review Fujitsu Lifebook P701 Review Fujitsu Lifebook P701 Review Fujitsu Lifebook P701

Review Fujitsu Lifebook P701

11.08.2011

Producator Fujitsu / Categoria Business

8,5
8,5
Fujitsu P701 constitue ultraportabilul ideal pentru oamenii de afaceri ce sunt mereu pe drumuri. La doar 1.5 Kg, sub aspectul sobru al carcasei ascunde un puternic procesor i5, şi o baterie ce permite trecerea cu uşurintă a unui zbor intercontinental. Dacă doriţi să aflaţi mai multe vă invit să citiţi review-ul de mai jos.

3085 vizualizari

Fujitsu Lifebook P701Laptopul ideal într-un mediu de afaceri dinamic ar trebui să ofere multă putere de procesare multitasking, un format mic şi o durată de viaţă a bateriei peste media pietei, pentru a face fată cu success călătoriilor dese. Până acum, deşi piaţa ultraportabilelor oferea multe modele, echiparea lor cu procesoare Atom nu părea foarte atrăgătoare pentru mediul business. Fujitsu a decis să schimbe acest lucru cu noua gamă de ultraportabile Lifebook, de 12 inch ce vin echipate nu cu Atom, nu cu procesoare i3, ci cu mai puternicele i5, din generaţia a doua Sandy Bridge. Întradevăr micul P701, ce se găseşte la noi pe piaţă, deşi prezintă un exoschelet firav se poate lupta oricând de la egal la egal cu segmentul de 14 inch ce domină în acest moment piaţa business.

Vă invit să urmăriţi o prezentare a modelului ce va fi supus analizei NotebookReview.ro:


Din punct de vedere al designului Fujitsu P701 respectă ţinuta office, custumului negru mat ce acoperă carcasa la exterior fiindu-i asortată o tastatura albă, tranziţia între cele două nonculori efectuându-se lent prin griul ce acoperă zona de odihnire a palmelor. Sobrietatea capacului ecranului, este înveselita de logo-ul Fijutsu, semnul infinutului, gravat în zona centrală. Alegerea plasticului mat, înseamnă o grijă în minus pentru utilizator deoarece nu atrage foarte mult amprentele, praful iar cu un minim de efort laptop-ul poate fi pregătit pentru urmatoarea sedinţă programată. După cum ne-am obişnuit, calitatea japoneză a electronicelor este una de vârf, P701 nefacând excepţie. Toate zonele de îmbinare sunt atent aliniate şi unite, iar butoanele adiacente pentru diferite funcţii sunt create dintr-un plastic dur ce va suporta cu stoicism multe apăsări.

O mare problemă a ultraportabilor o constitue tastatura deoareceFujitsu Lifebook P701, având un mic spaţiu la dispoziţie, de obicei tastele sunt reduse ca dimensiune şi îngrămădite una lângă cealaltă. Tastatura P701-unului întradevar are tastele apropiate (doar un mm măsurând distanţa ce le desparte) dar acest lucru a fost făcut pentru a le dimensiuna mai bine. Suntem răsfăţaţi cu o tasta Enter normală, acelaşi lucru putându-l spune şi pentru tastele backspace/shift.
Tastatura flambează la apăsare iar culoarea albă va necesita putină muncă de cosmetizare din cînd în cînd.
Deasupra tastaturii, în stânga butonului Power avem aliniate cinci taste separate a căror menire în principiu e de a ne uşura activitatea zilnică:
1. Buton wireless - deschide aplicaţia de control pentru placa de reţea wireless şi Bluetooth.    
2. Tasta i - folosită pentru a afla mai multe informaţii despre laptop;
3. Tasta E - folosită pentru a activa/dezactiva modul de lucru Eco.
4. Tasta Mobility Center - porneşte aplicaţia Mobility Center ce permite setarea diferiţilor parametrii de lucru ai ultraportabilului.
5. Tasta Lock - permite blocarea laptop-ului.

Fujitsu Lifebook P701Trei modalităţi diferite de scroll pe verticală! Deşi din punct de vedere al practicabilităţii nu  putem afirma că acest lucru e foarte util, cel puţin avem de unde alege:
- prima modalitate e cea clasică cu zona de scroll în dreapta touchpad-ului;
- a doua o constitue zona cititorului de amprente;
- a treia este specifică Fujitsu şi se numeşte "Scroll wheel". După cum se poate observa  în dreapta touchpad-ului, avem un cerc bine delimitatat de zona de odihnire a palmelor. Dacă mişcăm degetul în sensul acelor de ceasornic se realizează derularea paginii în jos, şi invers pentru derularea paginii în sus.
Touchpad-ul cum era de aşteptat nu oferă prea mult loc la dispozitie, dar datorită suprafeţei rugoase este plăcut  la atingere şi precis. Totuşi recomandăm un mouse dedicat pentru perioade îndelungate de lucru. Cele două butoane ce flanchează cititorul de amprente, sunt create din acelaşi material plastic alb ca şi al tastaturii, doar că sunt puţin cam gălăgioase faţă de media pieţei.

Dacă ne uităm la partea inferioară o sa fim surprinşi de multitudinea de suruburi ce se perindă în faţa ochilor. Acest lucru se datorează faptului că Fujitsu a dorit să ofere o mână de ajutor colegilor de la mentenenţă IT, din firmele ce vor achizitiona acest model, pentru cele mai uzuale upgrade-uri. Dar cel mai important aspect mi se pare uşurinţa cu care se poate curăţa ventilatorul ce asigură răcirea (doar două şuruburi despart utilizatorul de lăcaşul ventilatorului). Din acest punct de vedere acordăm o bilă albă Fujitsu-ului.

Fujitsu Lifebook P701 Fujitsu Lifebook P701

Dimensiunile minionului P701 sunt de doar 282 x 220 x 28 mm, acest lucru datorăndu-se ecranului de doar 12.1inch. Dotat cu bateria de 8 celule cântăreşte doar 1.5 Kg, acest lucru făcându-l un companion ideal în timpul lungilor călătorii, fie de afaceri, fie concedii.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,5
Design/Materiale
8
8
Performanta
8
8
Portabilitate
10
10
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 429 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Business , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Din aceeasi categorie

  8,2 Review Lenovo ThinkPad Edge E420s
  Review Lenovo ThinkPad Edge E420s

  14 inch, masă de 1.8Kg, wireless N, Bluetooth şi modul UMTS totul în packetul tipic Lenovo. Aceste ingrediente ar trebui să creeze reţeta unui portabil (la propriu) de success…

  8 Review Lenovo ThinkPad Edge E520
  Review Lenovo ThinkPad Edge E520

  lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…

  Te-ar putea interesa si:

  Review Fujitsu Lifebook NH570
  Review Fujitsu Lifebook NH570

  Fujitsu Lifebook NH570 este destinat celor care vor să înlocuiască desktop-ul dar nu vor să renunțe la un ecran mare. Acest notebook de la Fujitsu are ecranul de 18.4 inch, beneficiază…

  Review Maguay MyWay V1501i
  Review Maguay MyWay V1501i

  Dacă căutaţi un laptop simplu ce va fi folosit pentru a rula aplicaţii obişnuite şi pe care să-l puteţi configura după propriul plac şi buget atunci nu mai trebuie să-l comandaţi…

  Asus N53SN
  Asus N53SN

  Portabil multimedia sau de gaming ? De obicei răspunsul la această întrebare presupune un compromis. Nu este cazul şi pentru Asus N53SN care deşi este prezentat ca aparţinând…

  Review Asus G73SW 3D
  Review Asus G73SW 3D

  Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât…