Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)
Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge) Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge) Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge) Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge) Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge) Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)

Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)

11.05.2011

Producator HP / Categoria Ultraportabil

8,8
8,8
Noua serie de ultraportabile HP Pavilion dm4 vine cu o autonomie de 9 ore (testată) și noutăți în materie de design, hardware dar și software, în acest review detaliem tot ce trebuie să știți despre noua serie Pavilion dm4 lansată în anul 2011.

4 comentarii / 3855 vizualizari

HP Pavilion dm4
Vă informăm de la începutul acestui review că notebook-ul testat este un sample (o unitate pentru teste) și între el și modelele scoase spre vânzare pot apărea diferențe de performanță și de calitate.
Dacă citiți acest review probabil că știți deja despre ce vorbim dar pentru acuratețe vă spunem că HP Pavilion dm4 este un laptop ultraportabil cu diagonala ecranului de 14 inch în format 16:9 din gama multimedia de la cunoscutul producător HP. Acestă serie se adresează celor ce vor un notebook ușor și compact dar nu vor să facă rabat la performanță.

Cu doar 25/32.2mm grosime și până în 2Kg greutate HP Pavilion dm4 îndeplinește cu succes aceste cerințe, despre performanțe și componentele hardware discutăm în capitolele dedicate, vă putem spune totuși că este un ultraportabil puternic dotat cu ultima generație de procesoare Intel.

Dar să revenim la obiectul acestui capitol, noutățile în materie de design țin de culoarea și textura materialelor utilizate și mai puțin de formele lui Pavilion dm4 care sunt similare cu vechea gardă de ultraportabile. Noul finisaj "brushed aluminum" în culoarea chihlimbarului închis sau "dark amber", cum este exprimarea în engleză, împreună cu bandoul metalic satinat care se regăsește de jur împrejur portabilului îi conferă o eleganță de necontestat. Balamalele care susțin ecranul sunt în culoarea aluminiului satinat și dau un plus de savoare imaginii generale foarte plăcute pe care Pavilion dm4 o afișează. Probabil că singurele minusuri în materie de design și materiale folosite sunt zonele cu plastic negru lucios, cel care înconjoară ecranul și cel în care este încadrată tastatura.

La capitolul robustețe HP Pavilion dm4 are avantajul de a beneficia de un șasiu metalic ce îl face foarte rezistent la diversele presiuni ce pot fi exercitate asupra lui atunci când îl deplasăm și nu numai. Am încercat bineînțeles să vedem cum se comportă dacă îl supunem la presiune sau torsionare și într-adevăr este un notebook bine legat, nu trosnește și nu flambează oricât l-am chinui.

HP Pavilion dm4Îmbinările lui HP Pavilion dm4 sunt la înălțime, totul este așa cum era de așteptat pentru un notebook de calitate. Din punct de vedere ergonomic de asemenea nu avem decât cuvinte de laudă, tastatura de tip chiclet (Island-style keyboard cum o numesc cei de la HP) are distanța între taste foarte generoasă și așezarea acestora este de asemenea foarte bine realizată eliminând astfel posibilitatea apariției greșelilor la tastare. Este o tastatură reușită și din punct de vedere al stabilității, nu există efect de flambaj la tastate rapidă sau apăsare puternică asupra tastelor.
Un alt element demn de menționat este faptul că HP Pavilion dm4 deși nu beneficiază de taste multimedia dedicate putem folosi tastele F1-F12 pentru acest scop, acestea acționând funcțiile multimedia direct fără a fi nevoiți să apăsăm tasta Fn. Un neajuns al acestei situații este faptul că trebuie să apăsăm Fn atunci când avem nevoie de funcțiile de bază ale tastelor F1-F12 (de exemplu dacă doriți să închideți o fereastră folosind combinația Alt+F4 va trebui să apăsați și tasta Fn) dar pe care în principiu le folosim mai rar decât pe cele multimedia. Zona de așezare a palmelor este una suficient de mare pentru un notebook cu ecran de 14 inch, nu am simțit un disconfort după utilizarea îndelungată a tastaturii.

HP Pavilion dm4Touchpad-ul este suficient de mare iar suprafața acestuia de contact are finisajul mat, ideal pentru un răspuns excelent la utilizare, un minus pe care l-am resimțit în utilizare este suportul "Multitouch Gestures" oferit de producătorul touchpad-ului (ALPS) care răspunde greu la comenzi. Un alt element discutabil este mărimea butoanelor touchpad-ului care pe unii s-ar putea să-i mulțumească pentru că sunt ușor de intuit iar pe alții să-i deranjeze pentru că ocupă o zonă ce putea fi dedicată touchpad-ului. Despre răspunsul butoanelor la utilizare nu avem decât de bine de spus, cursa de apăsare este mică și sunt foarte silențioase. Trebuie să punctăm și faptul că Pavilion dm4 nu beneficiază de posibilitatea de a opri touchpad-ul cu ajutorul unui buton dedicat dar se poate opri apăsând de două ori succesiv (dublu click) pe punctul aflat pe touchpad în partea stângă sus, se poate vedea destul de clar în fotografia de mai sus. Acest punct este un mic led care se aprinde în culoarea portocaliu atunci când touchpad-ul este oprit.

 HP Pavilion dm4Accesul la componentele hardware se face puțin mai greu decât ne-am fi dorit, trebuie scoasă bateria și desfăcute cele 4 șuruburi de la capacele ce plastic ce acoperă zona cu memoria respectiv hard disk-ul. Partea cea mai deranjantă este că trebuiesc desfăcute toate acestea ca să ajungem la hard disk, desfacerea capacului de la hard disk fiind condiționată de desfacerea celui de la memorie. Dacă nu doriți să vă complicați cel mai bine mergeți la un service HP pentru a face upgrade la componente.


Dimensiunile 340 x 228 x 25/32.2 mm și greutatea de 1.95 Kg îl recomandă pe HP Pavilion dm4 pentru deplasări ori de cîte ori avem nevoie de el.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,8
Design/Materiale
9
9
Performanta
8
8
Portabilitate
10
10
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 158 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (4)

 • endluzerul

  Endluzerul la 11 mai 2011, 23:27

  ceva nu inteleg: tabelul comparativ cu rezultatele 3dmark 2006 nu seamana cu tabelul de 3dmark din review-ul anterior N53SN. Lipsesc cateva modele (in tabelul de mai sus lipseste scorul obtinut de Asus G73SW (cu 3D OFF), de cel Asus N53SN. In schimb, in review-ul lui N53SN lipsesc rezultatele lui N73SV, care culmea, apar in acest review....

 • Costi

  Costi la 12 mai 2011, 09:52

  Salut,

  Avem in lucru o platforma care sa afiseze automat aceste rezultate, pana atunci se mai pot strecura greseli dar le reparam, multumim de sesizare.

  O zi frumoasa!

 • sorin (laptop news)

  Sorin (laptop News) la 14 mai 2011, 03:12

  Deci va veni modelul cu 7200 rpm..

 • Costi

  Costi la 16 mai 2011, 09:13

  Da, va veni cu HDD cu 7200 RPM, in configuratia prezentata la concluzii.

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,5 Review Lenovo IdeaPad Z360
Review Lenovo IdeaPad Z360

În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea…

8,3 Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

Te-ar putea interesa si:

Review HP Pavilion dv6-6104ea
Review HP Pavilion dv6-6104ea

Operaţiunea Llano! Acesta este numele de cod al procesorului AMD în jurul căruia HP a construit noul Pavilion dv6. Un laptop dedicat segmentului multimedia, ce întâmpină…

Review Asus K53SJ
Review Asus K53SJ

În acest review prezentăm modelul K53SJ de la Asus care vine cu noutăți în ceea ce privește aspectul portabilelor din gama K dar și în ceea ce privește partea hardware…

Asus N53SN
Asus N53SN

Portabil multimedia sau de gaming ? De obicei răspunsul la această întrebare presupune un compromis. Nu este cazul şi pentru Asus N53SN care deşi este prezentat ca aparţinând…

Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…