Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review HP Pavilion dv6-6104ea
Review HP Pavilion dv6-6104ea Review HP Pavilion dv6-6104ea Review HP Pavilion dv6-6104ea Review HP Pavilion dv6-6104ea Review HP Pavilion dv6-6104ea Review HP Pavilion dv6-6104ea

Review HP Pavilion dv6-6104ea

17.09.2011

Producator HP / Categoria Multimedia

7,9
7,9
Operaţiunea Llano! Acesta este numele de cod al procesorului AMD în jurul căruia HP a construit noul Pavilion dv6. Un laptop dedicat segmentului multimedia, ce întâmpină utilizatorul cu 4 difuzoare, unitate optică Blue Ray, porturi USB 3.0 toate protejate de un înveliş metalic. Dacă v-am stârnit curiozitatea şi vreţi să vedeti ce poate un procesor AMD citiţi acest review.

4491 vizualizari

HP Pavilion dv6-6104ea
Atenţia potenţialilor clienţi de laptop-uri în această perioadă a anului este îndreptată spre modelele de 15.6 inch deoarece, momentan, prezintă cel mai bun raport calitate/preţ/portabilitate. Şi dacă vorbim de cost, cele echipate cu un motor AMD sunt în principiu mai ieftine decât cele pe arhitectura Intel.


Pentru a contracara piaţa acaparată de procesoarele Intel Sandy Bridge generaţia a doua, AMD lansează arhitectura Llano unde micropocesorul încorporează atât procesorul aritmentic, procesorul grafic şi o parte din funcţiile northbridge-ului fiind denumit generic APU (Accelerated Processing Unit/ Unitate de procesare accelerată). Dacă până acum am avut la teste, modele bazate pe APU-ul E-350, un procesor similar Atom-ului intenţionat către piaţa ultraportabilelor, ultimul model primit de la HP încorporează un A6-3410MX, procesor destinat segmentului mediu. Urmează să vedem dacă el constitue o opţiune viabilă pentru utilizatori şi dacă face faţă task-urilor zilnice.

Pentru gama multimedia aspectul vizual contează aproape la fel de mult ca şi performanţele, deoarece modelele din această gamă, pe lângă cele buget, sunt cele mai accesibile din punct de vedere al preţului potenţialilor clienţi. Şi ca la orice lucru cumpărat, dacă reuseşte să atragă atenţia atunci câştigă timpul necesar şi pentru o citire a specificaţiilor. Prezentarea modelului o aveţi în clipul următor:

 

În primul rând observăm renunţarea la omniprezentul plastic lucios, pentru o carcasă din aluminiu şlefuit ce arată foarte bine. Aspectul vizual plăcut este dublat şi de uşurinţa cu care se întreţine: aluminiul nu atrage amprente, praf decât foarte puţin, iar trecerea unei cârpe o singură dată pe această suprafaţă este suficientă pentru a reda aspectul iniţial. Capacul ecranului însă nu este creat exclusiv din aluminiu, ci în partea de sus avem o porţiune de aproximativ un centrimetru din plastic mat asemănătoare cu designul lui Probook 4530s testat cu puţin timp în urmă. S-a ales acest design pentru a evita alunecarea laptop-ului din mână când dorim să-l ridicăm de pe masă. Am apreciat şi micul spoiler din partea de jos a ecranului, discret ridicat, dar care totuşi reişeşte să creeze un efect de val, plăcut globului ocular. Logo-ul HP nu este situat central, ci în partea dreaptă jos, iar când laptop-ul este pornit, zona rotundă ce-l delimitează se iluminează în alb. O mică notă aş avea aici: o să observaţi mult bleeding pe ecran în dreapta jos când folosiţi un monitor extern ca ecran principal, iar cel inclus este oprit. Iniţial am crezut că e un defect al ecranului dar de fapt sunt ledurile ce iluminează logo-ul din spate şi se reflectă în ecran, aşa că nu vă speriaţi, ecranul intern nu are nimic. Totuşi folosind ecranul intern pentru a urmări un film această problemă nu apare, nici în cazul în care am  jucat ceva pe fundal mai întunecat. Odată deschis, HP Pavilion dv6-6104ea ne întâmpină cu plastic lucios de culoare neagră, folosit la rama ecranului; deşi este mai greu de întreţinut cel puţin suprafaţa sa este restrânsă ca dimensiune. Îndreptând privirea spre partea de jos ce conţine tastatura, dăm de acelaşi aluminiu şlefuit, rece şi plăcut la atingere. Cum era de aşteptat îmbinările sunt realizate milimetric, din punct de vedere al ansamblării nefiind sesizată nici o problemă.

HP Pavilion dv6-6104ea HP Pavilion dv6-6104ea

HP Pavilion dv6-6104eaTastatura adoptată de HP Pavilion dv6-6104ea este una standard de tip chiclet, cu taste de formă pătratică, distanţate la aproximativ 2 mm între ele. Tastele sunt create dintr-un platic mat  de culoare neagră iar suprafaţa lor este plată, astfel încât la început este mai dificil de descoperit punctul ce prezintă cel mai prompt feedback la apăsare.  După cum se poate observa din poza alăturată tastatura este completă incluzând şi zona tastelor numerice în partea dreaptă, iar deoarece au aceeaşi dimensiune cu cele alfabetice se pot folosi cu uşurinţă. Am apreciat faptul ca tastele Enter, backspace, shift sunt de dimensiune, formă normală, deoarece acest lucru va face trecerea de la o tastatură normală de desktop la aceasta să pară naturală. Singurul compromis făcut de cei de la HP îl reprezintă tastele săgeţi sus/jos ce sunt înjumătăţite ca dimensiune, dar partea pozitivă o constitue faptul că avem puţin spaţiu între ele. În timpul utilizării tastele sunt silenţioase, cursa lor fiind medie. Plasticul ce le înconjoară este lucios însemnând că va reţine amprente, grăsimea de pe degete făcându-l mai greu de întreţinut.
Referindu-ne la tastele multimedia şi cele pentru funcţiile uzuale, mă bucur că şi HP a adoptat aceeaşi metodă folosită cu success ţi de alţi vendori din domeniu unde tastele funcţionale Fn au ca funcţie principală cea desenată pe ele. Astfel nu e nevoie să folosim ambele mâini, spre exemplu, pentru a mări sau micşora nivelul volumului. Din punct de vedere al butoanelor separate dotarea este spartană având doar butonul de power şi încă unul ce lansează browser-ul setat ca implicit dispuse în partea stânga sus, deşi al doilea nu cred că îl veţi folosi foarte des.
HP Pavilion dv6-6104eaPuţin decalat spre stânga avem touchpad-ul de dimensiuni considerabile aşezat într-o mică adâncitură. Suprafaţa senzitivă este fină şi plăcută la atingere dar din nefericire degetele mele nu au alunecat la fel de uşor ca pe alte modele testate. Chenarul desenat în partea stângă sus înseamnă că dezactivarea sa se realizează la fel de facil ca şi pe modelele testate anterior: o dublă atingere dezactivează/ activează touchpad-ul după caz.
În momentul când este activ, touchpad-ul este încadrat pe laterale de o bandă luminată în culoare albă, iar dezactivat avem doar un led  portocaliu situat în partea centrală sus. Pentru a vă da seama despre ce vorbesc vă invit să priviţi galeria foto. Sincer nu prea văd rostul acestui lucru, mai ales că este deranjant în timpul vizionării unui film, iar dacă dezactivăm touchpad-ul, trebuie să reţinem să-l activăm la loc. Aş fi preferat că în locul touchpad-ului, tastatura să fi fost iluminată, lucru de real folos pe timpul nopţii când împărţim camera cu altcineva şi nu e dezirabilă lumina aprinsă.
Dedesubtul zonei senzitive avem două butoane din plastic mat, dar spre deosebire de tastatură, acestea fac gălăgie în timpul utilizării.
HP Pavilion dv6-6104ea
În ultima parte a acestui capitol voi analiza uşurinţa cu care se pot face upgrade-uri. Ca şi la HP Probook 4530s, acest lucru se face fără ajutorul şurubelniţei doar că modalitatea diferită. Dacă vă uitaţi cu atenţie la singurul buton de pe spatele carcasei, observaţi că este situat central, având spaţiu de mişcare stânga/dreapta. Dacă butonul este glisat:
 - spre stânga se eliberează bateria;
 - spre dreapta se ridică puţin capacul ce acoperă hard-discul, DIMM-urile RAM şi placa de reţea wirelles.

Personal prefer metoda prin alunecare de pe Probook, deoarece este mult mai simplă de utilizat, în acest caz capacul ce se poate îndepărta având multe picioruşe de prindere din plastic, iar riscul de a rupe unul sau mai multe creşte proporţional cu numărul deschiderilor.

Cele aproape 2.7 kg nu-i permit înscrierea la categoria pană a modelelor de 15 inch dar e de înţeles ţinând cont de folosirea extinsă a aluminiului.

Notele noastre  
Media obtinuta 7,9
Design/Materiale
9
9
Performanta
7
7
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 511 voturi ) 5,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Multimedia , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Din aceeasi categorie

  7.3 Review Asus K50IN SX045L
  Review Asus K50IN SX045L

  Asus K50IN SX045L este un notebook multimedia pentru cei care urmăresc un preț mic și doresc în același timp cel puțin un procesor Core 2 Duo și o placă grafică cu memorie…

  7,8 Review Maguay MyWay V1501i
  Review Maguay MyWay V1501i

  Dacă căutaţi un laptop simplu ce va fi folosit pentru a rula aplicaţii obişnuite şi pe care să-l puteţi configura după propriul plac şi buget atunci nu mai trebuie să-l comandaţi…

  Te-ar putea interesa si:

  Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)
  Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)

  Noua serie de ultraportabile HP Pavilion dm4 vine cu o autonomie de 9 ore (testată) și noutăți în materie de design, hardware dar și software, în acest review detaliem…