Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Asus G73SW 3D
Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D

Review Asus G73SW 3D

14.03.2011

Producator Asus / Categoria Gaming

8,7
8,7
Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât al unei mici gospodării și o pereche de ochelari... 3D. Bineînțeles, vom analiza cel mai mare portabil 3D de la ASUS: G73SW 3D, un gigant de 17.3 inch.   

2493 vizualizari

Asus G73SW 3D În ultimele trei săptămâni, am avut plăcerea de a-mi petrece timpul alături de ultimul model ASUS din seria de gaming: ASUS G73SW 3D.
Portabilul se mândreşte cu un ecran de 17.3 inch full HD, un design uluitor şi un procesor quad core pe noua arhitectură de la Intel, Sandy Bridge.

Designul a rămas neschimbat de la seria anterioară şi ne place acest lucru deoarece este unul reuşit. De obicei, portabilele cât şi desktopurile de gaming sunt prin definiţie mai ciudate, non-conformiste ca aspect pentru a arăta că sub carcasă ascund cele mai puternice componente de pe piaţă la momentul respectiv. G73SW 3D nu face excepţie şi ,potrivit ASUS, inspiraţia pentru această gamă provine de la bombardierul Stealth american F-117 Nighthawk. Astfel, privirea ne este desfătată de linii drepte, care se termină brusc, iar feţele laptopului sunt înclinate la diverse unghiuri.

Asemenea avionului, portabilul este vândut doar în culoarea neagră care îi accentuează formele. Apreciem faptul că atât partea din interior, cât şi exteriorul, sunt fabricate dintr-un plastic mat, ce va ţine la distanţă urmele de amprente, astfel întreţinerea necesitând un minim de efort. Laptopul este mult mai înalt în partea din spate pentru a face loc celor două fante folosite pentru evacuarea aerului cald. Capacul ecranului găzduieşte sigla ASUS precum şi cea ROG (Republic of Gamers), litografiată subtil în plasticul ce-l acoperă.
Asus G73SW 3D Asus G73SW 3D
 
Asus G73SW 3DTastatura este full QWERTY, incluzând şi zona tastelor alfanumerice. Deoarece laptopul creşte în înălţime din faţă spre spate, avem parte de o tastatură inclinată care sporeşte confortul mâinilor în timpul sesiunilor prelungite de gaming. Tastele au o spaţiere medie între ele şi sunt realizate tot dintr-un plastic negru mat. Răspunsul la apăsare este foarte bun, dar din nefericire pentru cei care tastează repede e posibil să întâlnească destul de frecvent situaţia în care vor apăsa pe o tastă şi din greseală o vor agaţa şi pe cea de lângă.
Ne bucură faptul că beneficiem de trei niveluri de iluminare a tastaturii, utilizarea pe timp de noapte nemaifiind o problemă. Lumina este asigurată de mici leduri de culoare albă. Din nefericire, în momentul în care folosim această funcţie, se observă că tastele sunt puţin ridicate deasupra plasticului care le înconjoară şi ledurile devin vizibile, putându-le chiar număra; acest lucru se datorează  faptului că tastatura este înclinată.

Referindu-ne la ergonomie, ne pare rău că ASUS nu a folosit întrega suprafaţă pAsus G73SW 3Dentru tastatură, ci au preferat să subdimensioneze tastele alfanumerice. Tastele săgeţi dublează pentru funcţiile multimedia. Beneficiem, totuşi, de trei taste separate, după cum se poate observa alăturat, ce îndeplinesc următoarele funcţii (dinspre exterior spre interior):
- Tasta Light Cancel: opreşte toate ledurile aprinse şi este utilă în momentul în care vrem să ne uităm la un film fără a fi deranjaţi de alte surse de lumină în afară de filmul în sine; totuşi ledul butonului de Power rămâne aprins;
- Tasta Turbo: schimbă între diferitele profile de Power Management;
- Tasta 3D Mode: în momentul în care jucăm sau privim un film 3D, se poate trece usor în modul 2D. În cazul folosirii în Windows, schimbă între cele cinci profile predefinite de culoare ale ecranului: Normal/ Gamma Correction/ Vivid Mode/ Theater Mode/ Soft Mode.


Asus G73SW 3D Asus G73SW 3D

Dacă la tastatură mai este loc de îmbunătăţire, nu putem cârcoti nimic în privinţa touchpad-ului. Ne încântă degetele cu o suprafaţă generoasă, plăcută la atingere, ce permite o alunecare fluidă dintr-un colţ în altul. Dacă mai adăugăm şi faptul că suportă Multi-Gesture şi că cele două butoane sunt fabricate dintr-un plastic puţin cauciucat asfel încât să nu ne alunece degetele de pe ele, dar şi pentru a fi cât mai silenţioase ,puteţi înţelege afirmaţia de la început. Cu excepţia jocurilor, nu am simţit nevoia de a folosi un mouse dedicat pentru activităţile obişnuite.

Asus G73SW 3DGamerii sunt de obicei persone care doresc să-şi poată upgrada componentele la cele mai performate apariţii pe piaţa de profil. Cum în cazul portabilelor cel mai uşor se pot schimba hard disk-urile şi memoriile RAM, ASUS G73SW vine în ajutorul lor. Astfel, accesul la aceste componente se realizează facil prin înlăturarea a doar două şuruburi.








Dacă ne luăm după dimensiunile sale  - 415 x 320 x 18.9~56.9 mm şi masa de 3.85 kg , înţelegem uşor de ce ecosistemul prielnic pentru ASUS G73SW îl constitue biroul de acasă şi ocazional plimbările, dintre care cele mai dese vor fi către LAN Party-uri. De asemenea, aş dori să vă avertizez să fiţi foarte atenţi când cumpăraţi un rucsac sau gentă pentru el, deoarece cele create pentru portabile de 17 se vor dovedi neîncăpătoare. Din experienţă vă spun că în rucsacul de 17 nu încăput deloc, iar în geantă a intrat după o lungă luptă. Sfatul meu ar fi să luaţi şi geanta în acelaşi timp şi să o puteţi proba înainte.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,7
Design/Materiale
10
10
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 221 voturi ) 5,7

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Din aceeasi categorie

    8,3 Review Maguay MyWay P1501m
    Review Maguay MyWay P1501m

    Modularitate, acesta este cuvântul definitoriu pentru gama de laptop-uri a producătorului românesc Maguay. Având o vastă experienţă pe piaţa business, începând…

    8,9 Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)
    Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)

    După autopsia lui M17x R3, mi-am dat seama că Alienware nu este tehnologie extraterestră ci doar avangardistă într-un design nonconformist, iar NVIDIA prin GTX 580M îşi…

    Te-ar putea interesa si:

    Review Sony VAIO VPCSB2L1E
    Review Sony VAIO VPCSB2L1E

    Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

    Review Asus N73SV
    Review Asus N73SV

    ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

    Review Toshiba Qosmio X500-13R
    Review Toshiba Qosmio X500-13R

    A venit rândul ca Toshiba să contra atace pe segmentul notebook-urilor destinate gaming-ului. Toshiba Qosmio X500-13R depășește limitele fizice ale unui notebook creat pentru…