Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Asus ZenBook UX21
Review Asus ZenBook UX21 Review Asus ZenBook UX21 Review Asus ZenBook UX21 Review Asus ZenBook UX21 Review Asus ZenBook UX21 Review Asus ZenBook UX21

Review Asus ZenBook UX21

11.11.2011

Producator Asus / Categoria Ultraportabil

9,0
9,0
Credeți în dragoste la prima vedere? Sub acest slogan Asus comercializează modelul Zenbook UX21, ultraportabil de 11inch cu un suflet mare. Luând în considerare talia subțire (9 mm în cel mai gros punct), corpul svelt, metalic și ecranul "oglindă" credeţi că puteţi rezista tentației de a murmura  "Oglindă, oglinjoară, cine e..." ?

1 comentarii / 4231 vizualizari

Asus Zenbook UX21Astăzi (n.r. 11.11.2011) a avut loc lansarea noi serii de ultra portabile a producătorului Asus, ce a captat atenția tuturor la ediția CES de anul acesta. Pe piața romanească se vor comercializa atât modelul de 11.6 inch Zenbook UX21 cât și cel de 13 inch, UX31, utilizatorii putând să aleagă dintre şase echipări diferite.

Pentru cei ce nu au auzit încă de UX, îi invit în cele ce urmează să urmărească spotul publicitar al campaniei:

Echipa notebookreview.ro a fost printre puținele publicații ce au avut norocul să primească spre testare unul din cele două modele înainte de lansarea oficială, aşa că în rândurile următoare veți citi impresia pe care ne-a lăsat-o modelul Zenbook UX21. Pe scurt avem o formă desăvârșită, sculptată dintr-o singură bucată de aluminiu ce ascunde la interior un procesor i7 Sandy Bridge cât și un SSD, toate acestea cântărind nu mai mult de 1100grame. Am văzut pozele și filmele de prezentare pe diferite site-uri de profil extern dar pot spune că nu-i fac cinste. Trebuie văzut, palpat, lucrat cu el pentru a-ți da seama că trebuie să-l ai.

Asus Zenbook UX21 Asus Zenbook UX21

Din punct de vedere al formei și design-ului când e văzut pentru prima dată, celor vechi în domeniu sigur le va zbura gândul la Air. Dar mergând pe principiul "ce nu e stricat nu încerca să repari" sunt sigur ca Asus va avea succes cu seria UX. Carcasa e sveltă, construită din două culori. Capacul ce acoperă ecranul iluminat cu leduri, este de culoare gri închisă și se poate observa o finisare a aluminiului sub formă circulară. Această nuanță de culoare este continuată la interior prin marginile ecranului care, spre surprinderea şi bucuria mea, nu este lucios ci mat, prin urmare fiind uşor de întreţinut. Partea ce conţine tastatura este creată tot din aluminiu, mai deschis la culoare, pe care personal îl găsesc mai plăcut privirii.  Finisajul de aceasta dată conţine linii verticale subtile şi este plăcut la atingere, mai ales că atât  zona de odihnire a palmelor cât şi touchpad-ul sunt generoase din punct de vedere al suprafeţelor oferite.

Asus Zenbook UX21Deși este un model de dimensiuni reduse, Asus nu a făcut prea multe compromisuri în ce privește tastatura. Tastele pătratice au o dimensiune destul de mare iar distanțarea de 2 mm evita problema apăsării a două taste în același timp. Deși tot ultraportabilul este creat din aluminiu, nu același lucru se poate spune și despre tastatură. Ea se bazează tot pe plastic, dar mat, de aceeași culoare cu a zonei de odihnire a palmelor. Suprafața tastelor este dreaptă, dar în ciuda acestui fapt răspunsul este destul de prompt la apăsare, chiar dacă punctul de exercitare a presiunii nu este mereu pe centrul tastei. Ce nu mi-a plăcut în schimb este cursa mică a tastelor (2-3mm) ce redă o senzație de incertitudine: oare am apăsat pe tastă sau nu? Tastele săgeți au fost reduse ca dimensiune la jumătate faţă de celelalte dar sunt ușor distanțate, bine delimitate de restul tastelor, și după un scurt timp de acomodare pot fi folosite cu succes. Rândul tastelor funcționale include în extrema dreaptă butonul de aprindere a ultraportanilului. Marele minus al tastaturii îl constitue lipsa posibilității de iluminare care ar fi desăvârșit-o, dar să sperăm că o vom găsi pe modelul de anul viitor.

Dispus central, avem un touchpadAsus Zenbook UX21 de dimensiuni ce ar face invidios orice model de 15inch. Respectând formatul 16:9, zona senzitivă oferă un imens teren de joacă degetelor. Materialul folosit este tot mat, aşa că putem spune adio urmelor de amprente sau de grăsime ce se regăsesc pe majoritatea touchpad-urilor. Cele două butoane au fost integrate în aceeași bloc cu zona senzitivă, singurul delimitator între ele fiind acea linie trasată pe mijloc. Deoarece zona butoanelor nu este senzitivă și nu avem nici un alt semn de delimitare, pentru derularea pe verticală, sau în cazul gesturilor, trebuie mai întâi să observăm și apoi obișnuim cu granița invizibilă. Butoanele, asemeni tastaturii, au o cursă mică la apăsare, dar acest lucru creează premisele silențiozității în timpul utilizării.

Când am spus că modelul a fost sculptat dintr-o singură bucată, chiar am vorbit serios și acest lucru se poate vedea la partea inferioară a ultrabook-ului. Nu se observă nici o fantă de ventilare, nici o bucată de metal ce ar ascunde zona hard disk-ului sau locașul bateriei. Privirea este distrasă doar de cele 4 piciorușe ce, sincer să fiu, nu își îndeplinesc rolul foarte bine, laptopul alunecând cu ușurință pe suprafețe lucioase cum sunt cele ale birourilor obișnuite.
Asus Zenbook UX21 Asus Zenbook UX21

Nu avem ce reproșa la îmbinări și măiestria cu care modelul a fost asamblat, dar probabil aici își spune cuvântul și prețul pe care îl plătim. Deși nu este lipsit de sticker-e, mă bucur că Asus a obținut posibilitatea de a afișa logo-urile în format gri (a se vedea cel de la Intel), pentru a nu strica aspectul prea mult. Odată cu laptop-ul în cutie se află și o geantă de protecție de tip plic, din material sintetic la exterior și piele întoarsă la interior. Partea din spate este întărită pentru a proteja ultraportabilul de îndoiri accidentale, iar materialul interior va curăţa rapid suprafața exterioară a lui UX21 la fiecare introduce/scoatere a sa.

Asus Zenbook UX21 Asus Zenbook UX21

Dimensiunile de 299 x 196 x 3 ~17 mm și masa de doar 1.1Kg îl fac un companion ideal în timpul călătoriilor de scurtă sau lunga durată. După ce în ultimii ani tot plimb un model de 14 inch după mine, Asus UX21 nici nu și-a făcut simțit surplusul de greutate în rucsac.
Notele noastre  
Media obtinuta 9,0
Design/Materiale
10
10
Performanta
8
8
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 413 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (1)

  • say

    Say la 22 oct 2013, 08:53

    http://colectionaruldesuflete.wordpress.com/2013/08/08/sony-vaio-sve1713d1ew-review-dupa-patru-luni-de-folosire/

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,8 Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)
Review HP Pavilion dm4 (Sandy Bridge)

Noua serie de ultraportabile HP Pavilion dm4 vine cu o autonomie de 9 ore (testată) și noutăți în materie de design, hardware dar și software, în acest review detaliem…

8,3 Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

Te-ar putea interesa si:

Review Asus N73SV
Review Asus N73SV

ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

Review Asus ZenBook UX31
Review Asus ZenBook UX31

Asus Zenbook UX31 este al doilea ultrabook lansat de Asus. Fiind mai mare pierde din delicateţea lui UX21, dar compensează prin ecranul de 13.3 inch cu o rezoluţie nativă de 1600 x…

Review ASUS Automobili Lamborghini VX7
Review ASUS Automobili Lamborghini VX7

Pentru cei aflaţi în căutarea portabilului care să se asorteze cu Lamborghini-ul din garaj, sau cei care tânjesc după un Gallardo dar încă nu au banii necesari să-l…