Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Review Sony VAIO VPCSB2L1E

03.07.2011

Producator Sony / Categoria Ultraportabil

8,3
8,3
Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video dedicată şi o autonomie îmbunătăţită. Într-un cuvânt, partenerul ideal atât în timpul şedinţelor cât şi în pauze. Toate schimbările au fost supuse analizei la microscop în cel mai nou articol, marca Notebookreview.ro

3 comentarii / 2763 vizualizari

Sony VAIO VPCSB2L1E

Gama S a producătorului Sony din acest an, aduce ca noutate pe lângă arhitectura Sandy Bridge generaţia a doua şi un nou design al utraportabilului, din orice unghi l-am privii fiind întâmpinaţi cu linii ferme şi muchii ascuţite. Pentru cei ce nu sunt familirizaţi cu această gamă  este bine de ştiut că se adresează segmentului busines. Acest lucru este indicat în special de prezenţa portului de docking station precum şi  de dimensiunile ecranului de 13.3 inch, pentru a putea fi mai uşor de transportat.

În comparaţie cu modelul din vechea serie prezentat în detaliu acum ceva timp aici, primul lucru ce iese în evidenţă este culoarea. Pentru modelul ce deschide noua gamă, respectiv VPCSB2L1E, Sony a ales culoarea albă, care deşi are dezavantajul de a se murdări uşor totuşi oferă un plus de eleganţă, şi-l scoate pe utilizator din anonimat.

O mică prezentare a noului model o puteţi viziona în videoclipul următor:

Carcasa este una robustă, fiind construită tot dintr-un aliaj de magneziu pentru a spori durabilitatatea portabilului deoarece modelele din acestă gamă sunt predispuse călătoriilor, respectiv micilor şocuri care vin odată cu acestea. Spre deosebire de vechea serie avem şi o rearanjare a porturilor, fanta de evacuare a aerului cald fiind situată de acestă dată în partea din spate a portabilului. La capitolul performanţă pe lângă placa video integrată, la nevoie dispunem şi de una dedicată graţie chipsetului grafic AMD Radeon HD 6470M. Muchiile sunt drepte, din acest punct de vedere Sony aliniându-se cu modelele concurenţei pe acest segment de piaţă. Carcasa ecranului prezintă două noutăţi: în partea de jos se poate observa că cele două balamale au fost înlocuite de una singură, dispusă central, pentru a asigura o prindere mai naturală în palmă când îl luăm cu noi la plimbare; şi tot cu gândul la plimbare este creată şi banda albă din partea de sus a carcasei. Este realizată dintr-un material mai rugos, pentru a facilita o prindere fermă în momentul în care este ridicat de pe birou. Restul carcasei este lucioasă, deci amprentele sunt vizibile, dar partea bună o constitue faptul că materialul din care este realizată este uşor de şters. Singurul minus pe care l-am observat este plasticul folosit la butonul de activare/dezactivare a plăcii de reţea wireless ce pare fragil.

Sony VAIO VPCSB2L1ELa capitolul design și ergonomie suntem  desfătaţi cu butoanele de pe vechea serie, unele rearanjate, dar şi de noi apariţii. În partea stângă avem următoarele:

1.  Butonul de deschidere a unităţii optice.
2. Buton ce comută între cele două soluţii grafice ale ultraportabilului: Stamina (autonomie mai mare a bateriei dar putere grafică redusă utilizând chipset-ul HD 3000, inclus în nucleul procesorului Intel)  şi Speed (soluţia grafică în acest caz fiind AMD Radeon HD 6470M, dar o autonomie mai scăzută);
3. Led detecţie lumină ambientală ce îndeplineşte două  funcţii: una de a mări/micşora luminozitatea ecranului şi a doua de a porni/opri iluminarea tastelor când lumina ambientală se reduce întratat încât lizibilitatea lor poate crea probleme.

În partea dreaptă pe lângă cele două butoane nelipsite de pe orice model Sony: VAIO şi Assist, avem unul nou denumit WEB. Acesta permite utilizatorului accesul rapid la internet, fără a mai fi nevoit să aştepte încărcarea sistemului de operare cu aplicaţiile aferente. Astfel după definirea în prealabil a modalităţii de conectare ( a hotspot-ului wireless de acasă spre exemplu ) următoarele conexiuni sunt disponibile în aproximativ 4s după apăsarea sa. Deşi în modul WEB nu se poate instala nimic, utilizatorul are la dispoziţie un browser web, similar ca design cu vechiul Mozilla Firefox (versiunea 3).

Sony VAIO VPCSB2L1E Tastatura este tipică Sony, cu taste de formă pătratică, distanţate la aproximativ 4 mm. Apreciem faptul că pentru tastele Enter, Shift şi BackSpace s-au păstrat dimensiunile pe care le au şi pe o tastatură a unui portabil de dimensiuni mai mari. Tastele sunt silenţioase, răspunsul la apăsare fiind prompt de fiecare dată. Într-un cuvânt în ciuda dimesiunilor reduse, tastatul pe Sony VAIO VPCSB2L1E rămâne o plăcere. După cum am menţionat pentru lucrul în noapte, beneficiem de iluminarea tastelor. Culoarea ledurilor este purpurie, relaxantă pentru ochi, tastele fiind iluminate uniform, devenind uşor lizibile. Deşi nu se poate seta intensitatea iluminării, sau posibilitatea de a o porni/ opri dintr-un buton ori combinaţie de taste, senzorul de lumina ambientală işi face treaba atât de bine încât nu le-am simţit dorul.
 
Sony VAIO VPCSB2L1EÎn dreptul tastei Space, avem dispus touchpad-ul. Dimensiunile sunt acceptabile, materialul din care este realizat fiind fin la atingere, permiţând o alunecare naturală a degetelor pe suprafaţa sa.  Nu ne-a plăcut faptul că nu dispune de suport Multi-Touch (este un ALPS touchpad), scroll-ul pe verticală, orizontală putând fi făcut doar în zonele marginale ale touchpad-ului, zone ce nu sunt clar delimitate. Butoanele acestuia sunt de dimensiuni acceptabile, şi se continuă pe marginea din faţă a portabilului. Un mic neajuns din punctul meu de vedere, deoarece se  pot apăsa accindental. Totuşi cel mai mare neajuns al acestora îl reprezintă faptul că sunt zgomotoase. Zona de odihnire a palmelor este realizată din aluminiu, iar deşi în încărcare maximă procesorul atinge şi 90 de grade, căldura degajată nu se resimte la nivelul palmelor.

Dimensiunile de gabarit ale lui Sony VAIO VPCSB2L1E - 331 x 224,5 x 23,9 mm îl fac o idee mai suplu decât  vechea generaţie, iar  masa totală de 1.7 Kg (cu 300g mai puţin faţă de VPCS13L9E/B)  îl face mult mai uşor de transportat.

 

Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
7
7
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 141 voturi ) 5,5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (3)

  • Gabriel Bulancea

    Gabriel Bulancea la 12:20, 2011-07-04

    Un review pentru Acer Aspire 5750g?

  • Costi

    Costi la 13:05, 2011-07-04

    Salut Gabriel,

    Din păcate Acer România nu furnizează modele pentru review asa des cum am dori atât noi cat și voi cei care ne citiți, dar încercam sa remediem acesta situație. Sper curand sa avem noi modele de la Acer, poate chiar Acer Aspire 5750g.

    Mult succes!

  • simi

    Simi la 23:05, 2011-10-10

    Wow, ce note date de vizitatori. Se intampla ca eu sa am atat modelul de fata, SB (chiar alb) cat si cel mai scump, SA, asa ca am putut da o nota in cunostinta de cauza. Sunt curios daca celelalte 80+ voturi sunt date tot de oameni ce detin un SB.

sus

Comenteaza


Din aceeasi categorie

9,2 Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)
Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)

Nu sunt și nu am fost niciodată un fan al produselor Apple, și cu toate că sunt un vechi și împătimit utilizator de Windows, Mac OS X Lion împreună cu MacBook Air 11…

citeste review +
9,2 Review Asus ZenBook UX21
Review Asus ZenBook UX21

Credeți în dragoste la prima vedere? Sub acest slogan Asus comercializează modelul Zenbook UX21, ultraportabil de 11inch cu un suflet mare. Luând în considerare talia…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

citeste articol +
Review Asus K53BY (AMD Brazos - Zacate)
Review Asus K53BY (AMD Brazos - Zacate)

Asus scoate primul notebook pe platforma AMD Fusion cu procesor E-350 (Brazos) și placa video AMD HD 6310, la acestea se adaugă și o placă video dedicată AMD Radeon HD 6470M pentru…

citeste articol +
Review Asus K53SJ
Review Asus K53SJ

În acest review prezentăm modelul K53SJ de la Asus care vine cu noutăți în ceea ce privește aspectul portabilelor din gama K dar și în ceea ce privește partea hardware…

citeste articol +
Review Lenovo ThinkPad Edge E520
Review Lenovo ThinkPad Edge E520

lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…

citeste articol +