Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Asus ZenBook UX31
Review Asus ZenBook UX31 Review Asus ZenBook UX31 Review Asus ZenBook UX31 Review Asus ZenBook UX31 Review Asus ZenBook UX31 Review Asus ZenBook UX31

Review Asus ZenBook UX31

26.01.2012

Producator Asus / Categoria Ultraportabil

9,0
9,0
Asus Zenbook UX31 este al doilea ultrabook lansat de Asus. Fiind mai mare pierde din delicateţea lui UX21, dar compensează prin ecranul de 13.3 inch cu o rezoluţie nativă de 1600 x 900 pixeli şi prezenţa unui card reader ce îl fac o alegere mai bună în ochii utilizatorilor ce urmăresc practicalitatea. Dacă doriţi să aflaţi mai multe vă invit să citiţi rândurile următoare.

5 comentarii / 4582 vizualizari

Asus Zenbook UX31La sfârşitul anului trecut Asus a lansat o nouă serie de portabile ce se adresează segmentului de utilizatori ce caută portabiliate maximă fără a face rabat de la puterea de procesare. Gama Zenbook oferă două modele: UX21, ultraportabil de 11.6 inch pe care l-am testat cu puţin timp în urmă şi fratele mai mare UX31, de 13.3 inch.

Ţinând cont că ZenBook UX21 mi-a plăcut foarte mult, am aşteptat cu anticipare sosirea lui UX31, deoarece ecranul mai mare cu o rezoluţie mai mult decât decentă îl face o achiziţie mai bună pe termen lung pentru cei aflaţi în căutarea unui înlocuitor pentru vechiul laptop.



Adresându-mă celor ce nu au auzit încă de ZenBook, îi invit în cele ce urmează să urmărească spotul publicitar al campaniei:

Deoarece am discutat pe larg design-ul şi calitatea materialelor în primul review, nu are sens să reiau aceleaşi lucruri. Menţionez că în continuare este fabricat dintr-o singură bucată de aluminiu, prin urmare este la fel de rigid şi ţine la distantă amprentele la fel de bine. După cum aminteam de pe atunci, pentru a păstra nuanţa gri caracteristică Zenbook-ului, Asus a primit aprobare de la Microsoft şi Intel să pună logo-urile pe fundal gri (de data acesta se pot observa ambele). O mică adăugare: dacă la Zenbook UX21 partea inferioară era complet acoperită, deoarece la UX31 boxele sunt amplasate pe bara ce conectează partea fixă a portabilului de ecran, în partea inferioară avem fantele de evacuare a aerului cald.

Asus Zenbook UX31 Asus Zenbook UX31

Asus Zenbook UX31Având mai mult spaţiu la dispoziţie, tastatura de pe Asus Zenbook UX31 este puţin mai mare, şi acest lucru se vede cel mai bine la blocul tastelor săgeţi. Chiar dacă sunt în continuare reduse la jumătate din dimensiunea unei taste normale, acum le putem cataloga drept utilizabile fără probleme. Ca şi construcţie sunt tot din plastic dur la atingere şi păstrează inclusiv caracteristicile tastaturii întâlnite pe modelul mai mic: silenţiozitate, cursă mică. Zona ce înconjoară tastele este mată şi acest lucru înseamnă că nu va reţine urmele de amprente, devenind inestetică. Marele minus îl constitue însă în continuare lipsa iluminării tastaturii.

De o mărire a gabaritului a benAsus Zenbook UX31eficiat şi touchpad-ul care oricum era generos din acest punct de vedere. S-a păstrat acelaşi format 16:9 al lungimii/lăţimii şi inclusiv integrarea celor două butoane în zona senzitivă. Ţin să menţionez încă o dată că zona butoanelor nu este senzitivă prin urmare defilarea unei pagini nu se va realiza mişcând degetul până jos. Pe de altă parte este mult mai bine aşa, deoarece astfel nu riscăm ca o apăsare a unui buton să fie înregistrată drept mişcare a cursorului. De reţinut ar mai fi faptul că touchpad-ul este compatibil multi-gesture (deţi nu este o noutate), prin urmare defilarea cu două degete sau pinch and zoom nu vor fi o problemă.

Asus Zenbook UX31
În poza alăturată se pot observa fantele de care aminteam mai sus. Ca orice ultraportabil, nu se pretează celor ce se aşteaptă la un upgrade facil. Pentru a avea access la compartimentul hard disk-ului sau ventilatorului trebuie desfăcut tot laptop-ul acest lucru ducând inevitabil la pierderea garanţiei. În ce priveşte memoria RAM, nici aici nu se poate modifica pe parcurs deoarece DIMM-urile sunt integrate direct pe placa de bază pentru a salva spaţiu.


Totuşi este înbucurător faptul că în pachet primim în continuAsus Zenbook UX31are o husă de tip plic care îl va proteja împotriva zgârieturilor, deşi datorită dimensiunii mai mari nu este la fel de rigidă ca cea primită cu modelul de 11 inch. Acum am şansa să vă arăt şi cele două adaptoare cu care ZenBook vine echipat:
- unul de la USB la RJ45 pentru conectivitate la o reţea folosind ca mediu de transmisiune cablul UTP;
- al doilea de la mini VGA la VGA pentru conectarea la un monitor sau proiector extern.
Din păcate nu avem şi adaptor de la micro HDMI la HDMI dar din fericire acestea sunt mai uşor de găsit şi achiziţionat de pe piaţa de profil.

Dimensiunile de 325 x 223 x 3 ~17 mm sunt cu aproximativ 2 cm mai mari decât cele ale modelului de 11 inch iar masa sa a crescut la fel de puţin, ZenBook UX31 cântărind doar cu 200g mai mult, ajungând la 1.3Kg
Notele noastre  
Media obtinuta 9,0
Design/Materiale
10
10
Performanta
8
8
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 365 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (5)

  • ferike

    Ferike la 26 ian 2012, 10:16

    2 greseli, una mai mica, a doua mai mare, si din pacate, pt nivelul vosru, zic eu, grava.

    1: bateria nu e de 35W, va rog mai verificati :)
    2. NU mai testati autonomia asa cum o faceti acum. e NEPROFI. Luati o chestie, se numeste luxmetru, arata asa: http://www.instrumente-de-masura.ro/product_details.php?cid=18&sid=19&mpid=7

    Ce face? Pai majoritatea laptop-urilor pe care le-ati avut de-abia trec de 200 cd/m2 la luminozitatea ecranului, si voi testati UX31 cu luminozitatea ecranului la 50%, adica aprox 225cd/m2?

    Pai ce comparatie putem face cand un laptoip e testat pe Battery Eater Readers Test sa zicem cu 100 cd/m2 (ca saracul are maxim 200) si altul il penalizam, testandu-l cu 225cd/m2, ca are o mare vina: e prea luminos ecranul. Si de aici: autonomie clar mai mica - la altii laptop-ul asta e undeva intre 6 si 7 ore, in functie de luminozitatea ecranului.

    Cand va luati un aparat, si testati TOATE laptop-urile la 100cd/m2, mai vorbim.

  • Costi

    Costi la 26 ian 2012, 12:55

    Salut Ferike,

    In primul rand multumim ca ti-ai facut timp sa ne dai un feedback.

    1. Bateria am scris clar ca este de 50Wh spre deosebire de 35Wh cât are cea de Asus Zenbook UX21.
    2. Si la noi tot 6-7 ore a tinut bateria ca si "la altii", mai exact 6 ore si 48 de minute.

    Nu stiu cati utilizatori vor sta cu luxmetrul pe ecran sa-l regleze la 100cd/m2, majoritate tin luminozitatea la 50% cand sunt pe baterie si lumina ambianta nu este puternica. Nu spun ca nu ai dreptate, pe viitor avem in plan un echipament care sa masoare luminozitatea dar nu cred ca e motiv de inflamare faptul ca l-am "penalizat". In primul rand nu stii cat este penalizarea asta avand in vedere ca si "la altii" a tinut tot 6-7 ore.

    Neavand un aparat de masura a luminozitatii cel mai aproape de adevar test este acesta cu 50% luminozitatea, nu avem cum sa determinam cei 100cd/m2 asa cum zici tu, oricum autonomia este absolut relativa fiind mult mai determinant influentata de modul de utilizare al laptopului si nu de luminozitatea ecranului.

    Bafta

  • ferike

    Ferike la 26 ian 2012, 14:10

    1. NU ati scris clar ca e de 50Wh, era trecut 35Whr, ati modificat ulterior
    2. La fel, capturile de imagine erau de la UX21, din nou modificate ULTERIOR, deci comentariile tale sunt de prisos. Ce am scris, cand am scris, n-am scris degeaba, ci pt ca ma astept de la voi la mai mult profesionalism, si asta crede-ma, e de bine pt voi. Daca nu faceam observatiile, ramaneati cu niste capturi de BE care nu se pupau cu chart-urile si lumea fie se confuza rau de tot, toata lumea avea de suferit- imaginea laptop-ului si nu in ultimul rand, imaginea voastra.

    si 3, sa finalizez, Daca autonomia este absolut relativa, de ce mai faceti chart-urile de comparatii? Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, raspunde-ti tie prima data

    si 4. Am mintit ca am terminat :). Luminozitatea conteaza, cand ai 200 cd/m2 in plus, crede-ma, conteaza la autonomie, poate conta si 30 de min, ceea ce nu e de trecut cu vederea, chiar daca ai deja 6 ore.

    Mult succes in contiuare :)

  • Costi

    Costi la 26 ian 2012, 14:56

    1. Aici o sa-ti raspunda Bogdan, daca a modificat sau nu
    2. Aici iti raspunde tot Bogdan, oricum multumim ca ceri mai mult de la noi e motivant si binevenit :)
    3. Charturile sunt pentru a putea pozitiona portabilul in raport cu celelalte si facem ce putem mai bine in conditiile date, o sa facem si mai bine in viitor, nimic nu devine perfect peste noapte, ai rabdare cu noi :).
    4. Acum tu faci speculatii, cand o sa avem un aparat de masura o sa facem un test pe tema asta si dedicam apoi un articol sa vedem ce impact are luminozitatea asupra autonomiei, atunci vedem in cifre ce si cum.

    Toate bune! :)

  • say

    Say la 22 oct 2013, 08:53

    http://colectionaruldesuflete.wordpress.com/2013/08/08/sony-vaio-sve1713d1ew-review-dupa-patru-luni-de-folosire/

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,3 Review Asus UL30JT
Review Asus UL30JT

Asus UL30Jt redefinește conceptul de mobilitate în materie de notebook-uri. Noul membru al deja cunoscutei serii UL (UnLimited) de la Asus se încadrează în gama “Superior-Mobility”,…

8,5 Review Lenovo IdeaPad Z360
Review Lenovo IdeaPad Z360

În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea…

Te-ar putea interesa si:

Review Asus ZenBook UX21
Review Asus ZenBook UX21

Credeți în dragoste la prima vedere? Sub acest slogan Asus comercializează modelul Zenbook UX21, ultraportabil de 11inch cu un suflet mare. Luând în considerare talia…

Asus N53SN
Asus N53SN

Portabil multimedia sau de gaming ? De obicei răspunsul la această întrebare presupune un compromis. Nu este cazul şi pentru Asus N53SN care deşi este prezentat ca aparţinând…

Review Lenovo ThinkPad Edge E120
Review Lenovo ThinkPad Edge E120

Cel mai mic membru al familiei ThinkPad Edge se vrea o alternativă viabilă a ultrabook-urilor, oferind portabilitate pentru mediul de afaceri. Dimensiunile mici, o masă de 1.5 Kg şi…