Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

nVIDIA introduce cea mai puternică placă video dedicată dispozitivelor mobile

06.06.2012

Compania nVIDIA a introdus cea mai puternică placă video dedicată dispozitivelor portabile. Noul GeForce GTX 680M foloseşte un cip GK104 bazat pe arhitectura Kepler şi dispune de până la 1340 procesoare de stream.
nVIDIA introduce cea mai puternică placă video dedicată dispozitivelor mobile

GeForce GTX 680M este cel mai performant GPU dedicat dispozitivelor mobile. Dar aici nu este vorba numai de viteză, ci şi de un întreg arsenal de tehnologii de gaming de ultimă generaţie, alături de tehnologia Optimus pentru o autonomie cât mai mare a bateriei.”, a afirmat Rene Haas, vice-preşedinte şi manager general al Notebook Business Unit, nVIDIA.

nVIDIA GeForce GTX 680M foloseşte un cip GK104 ce dispune la rândul lui de 1344 de procesoare de stream, 112 unităţi de textură, 32 de unităţi raster operating şi un memory bus de 256 biţi. Dezvoltatorul cipului, recomandă producătorilor să ajusteze frecvenţa de tact la 720 MHz şi să echipeze motorul grafic cu memorie GDDR5 la 3.6 GHz. Noua placă video suportă DirectX 11.1, OpenGL 4.2, OpenCL 1.2, stereoscopic-3D, capabilităţi multi-monitor, PhysX, multi-GPU şi PCI Express 3.0.

nVIDIA GeForce GTX 680M

Având toate tehnologiile la îndemână şi nenumărate soluţii privind răcirea componentelor, echipa de la nVIDIA afirmă că GeForce GTX 680M are un TDP de 100W, tocmai de aceea, această placă video va fi prevăzută doar pe notebookurile dedicate special jocurilor. Primul din aceste laptopuri care va găzdui noul motor grafic este Alienware M18x. Alte companii care au anunţat că vor intergra în notebookurile lor placa video dedicată nVIDIA GeForce GTX 680M sunt Clevo, Eurocom, MSI şi Origin PC.

Alienware M18x with nVIDIA GTX 680M

Sursa: xbitlabs.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere
    nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în…

    Plăcile video integrate au dominat mult timp piața notebookurilor, datorită consumului redus de putere, al costului scăzut de producție și al faptului că nu implicau o dimensiune…

    Doi români vor să revoluţioneze căutarea video pe Internet
    Doi români vor să revoluţioneze căutarea video…

    Adrian şi Cosmin au creat o aplicaţie web unică în Europa, cu funcţii de motor de căutare, care adună şi organizează conţinutul video de pe mii de website-uri.

    Alienware M11x va integra procesoare Intel i5/i7 Sandy Bridge
    Alienware M11x va integra procesoare Intel i5/i7 Sandy…

    Dell a decis să facă un update notebookurilor de gaming la începutul lunii aprilie, astfel Alienware M11x R3 va primi un procesor Intel Sandy Bridge, memorie RAM cu o viteză mai mare…