Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Lenovo IdeaPad Z360
Review Lenovo IdeaPad Z360 Review Lenovo IdeaPad Z360 Review Lenovo IdeaPad Z360 Review Lenovo IdeaPad Z360 Review Lenovo IdeaPad Z360 Review Lenovo IdeaPad Z360

Review Lenovo IdeaPad Z360

12.01.2011

Producator Lenovo / Categoria Ultraportabil

8,5
8,5
În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea într-o carcasă atrăgătoare, modelul IdeaPad Z360 testat are culoarea violet, deci dedicat doamnelor și domnișoarelor.

4235 vizualizari

Lenovo IdeaPad Z360

Lenovo IdeaPad Z360 este cel mai mic din seria Z cu un ecran de 13.3 inch și își propune să fie un notebook ultraportabil cu dedicație multimedia. Carcasa acestuia este desenată frumos cu multe curbe ample și beneficiază de ergonomia cu care Lenovo și-a câștigat respectul utilizatorilor, chiar dacă este un model de dimensiuni reduse. Culorile disponibile în care putem avea acest model sunt violet și negru, noi am avut plăcerea de a avea la test modelul cu culoarea violet. Această culoare prinde foarte bine la doamnele și domnișoarele pasionate de portabile. Reacția părții feminine a echipei notebookreview.ro a fost evident: "vai ce drăgălaș este" sau "vreau și eu unul", deși încă nu aflaseră ce posedă sub capotă. În afară de acestă culoare care vrea evident să atragă privirile, liniile designului sunt și ele atrăgătoare. Deși finisajul exterior al carcasei este lucios amprentele și praful nu sunt vizibile pe acesta, cu siguranță pe varianta negru lucios lucrurile stau altfel.

Carcasa este una robustă în ansamblu, materialele folosite sunt plăcute la atingere și îmbinările aproape perfecte, toate acestea nu ne-au dat de ales decât să spunem că IdeaPad Z360 este de o calitate superioară din punct de vedere al construcției. Singurul minus vizual și funcțional din punct de vedere al designului este grosimea care, datorită integrării unei unități optice, este mare pentru un ultraportabil.

Lenovo IdeaPad Z360Din capitolul design și ergonomie fac parte și o serie de butoane funcționale care arată bine și ne fac viața mai ușoară. Acestea sunt poziționate deasupra tastaturii lângă difuzorul din dreapta și sunt butoane sensibile la atingere iluminate atunci când portabilul este pornit. Butoanele se acționează foarte ușor și dau și o nuanță de eleganță, funcțiile acestora sunt următoarele începând de la stânga la dreapta:
1. Sunet ON/OFF
2. Schimbă modul de afișare al culorilor ecranului Normal/Movie/Intelligent
3. Diminuează turația ventilatorului sistemului de răcire făcând-ul silențios.
4. Deschide fereastra de management al bateriei "Energy Management".

 

Lenovo IdeaPad Z360 Tastatura este probabil cel mai reușit element al acestui ultraportabil IdeaPad Z360, este de tip "chiclet" și excelează la capitolul ergonomie și silențiozitate. Așezarea tastelor și spațiul generos dintre acestea este de asemenea un mare plus, suprafața tastelor este puțin concavă fapt ce le conferă o și mai mare ergonomie. Tasta "Enter" este mare și ușor de reperat, luminozitatea ecranului și controlul volumului se face cu ajutorul tastelor direcționate în combinație cu Fn, toate acestea sunt alte plusuri din punct de vedere al funcționalității.

 

Lenovo IdeaPad Z360Să vorbim un pic și despre touchpad, acesta are dimensiuni potrivite pentru dimensiunile lui IdeaPad Z360, controlul cursorului se face ușor, răspunsul zonei sensibile la atingere este foarte bun. Dacă priviți cu atenție fotografia alăturată puteți vedea că această zona de atingere are mici puncte ieșite în relief care ajută la un mai bun control al cursorului. Nu ne-a plăcut faptul că nu dispune de suport Multi-Touch (este un ALPS touchpad), scoll-ul pe verticală putând fi făcut doar în zona marcată cu puncte de culoare mai închisă, majoritatea touchpad-urilor de astăzi vin cu acest suport care este foarte util și cu care ne-am obișnuit.

Pe de altă parte butoanele acestuia sunt excelente, extrem de silențioase și apăsarea lor este foarte fină, aici nu avem nimic de rău de spus. Un bonus la acest touchpad este led-ul de culoare verde care atunci când este aprins ne indică faptul că touchpad-ul este oprit cu ajutorul combinației de taste Fn+F6.

Dimensiunile de gabarit ale lui Lenovo IdeaPad Z360 - 327 x 219 x 20/34 mm nu sunt tocmai de invidiat pentru un ultraportabil, mai ales grosimea, dar sunt normale pentru cele care includ unitate optică așa că dacă vă doriți unitate optică pe laptop cu ecran de 13.3 inch va trebui să faceți rabat la acest capitol. Greutatea totală de 2 Kg este de asemenea peste media ultraportabilelor de 13.3 inch dar nu este exagerată pentru cele care înglobează unitate optică.

Notele noastre  
Media obtinuta 8,5
Design/Materiale
10
10
Performanta
7
7
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 630 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Din aceeasi categorie

  8,3 Review Lenovo IdeaPad U260
  Review Lenovo IdeaPad U260

  Dacă la un portabil puneţi accent mai mult pe design şi materiale în detrimentul performanţei, vă propun să consideraţi în alegerea portabilului modelul Lenovo Ideapad…

  8,3 Review Sony VAIO VPCSB2L1E
  Review Sony VAIO VPCSB2L1E

  Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

  Te-ar putea interesa si:

  Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
  Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

  Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

  Review Lenovo ThinkPad Edge E520
  Review Lenovo ThinkPad Edge E520

  lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…