Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Lenovo IdeaPad U260
Review Lenovo IdeaPad U260 Review Lenovo IdeaPad U260 Review Lenovo IdeaPad U260 Review Lenovo IdeaPad U260 Review Lenovo IdeaPad U260 Review Lenovo IdeaPad U260

Review Lenovo IdeaPad U260

29.02.2012

Producator Lenovo / Categoria Ultraportabil

8,3
8,3
Dacă la un portabil puneţi accent mai mult pe design şi materiale în detrimentul performanţei, vă propun să consideraţi în alegerea portabilului modelul Lenovo Ideapad U260 ce oferă o carcasă din aliaj magneziu-aluminiu, touchpad din sticlă şi zonă de odihnire a palmelor acoperită cu piele...totul la un preţ buget, de doar 2200RON.

3965 vizualizari

Lenovo Ideapad U260Lenovo IdeaPad U260 nu este un model nou apărut pe piaţă, de fapt are cam doi ani în spate, dar motivul existenţei acestui review îl constitue marea reducere de preţ de care beneficiează în acest moment şi care face ca el să apară destul de des în listele de posibile modele în gama de preţ 2000 - 2500. Dacă din curiozitate veţi căuta imagini/filmuleţe cu modelul pe internet, în mod cert vă va marca frumuseţea rezultată din simplitatea formelor sale. Deoarece alegerea unui portabil pentru majoritatea utilizatorilor se realizează în parte datorită specificaţiilor tehnice şi în parte datorită aspectului, am considerat că un review marca NoteBookreview.ro al acestui model va fi de ajutor. În filmuleţul de mai jos aveţi prezentarea sa, accentul punându-se pe punctele forte:

După cum se poate lesne observa, dacă am organiza un concurs de frumuseţe în acest domeniu, IdeaPad U260 cu siguranţă s-ar afla printre finalişti. Corpul său svelt construit dintr-un aliaj format din magneziu şi aluminiu vine îmbrăcat în două culori: mocha brown pentru o atitudine mai serioasă, sau un portocaliu clementină pentru un plus de voioşie. Noi am avut varianta a doua şi pot spune că această culoare a captat imediat atenţia şi interesul colegilor de birou. Pe lista materialelor din care este confectionat mentionăm pe lângă carcasa din aliaj magneziu/aluminiu, sticla şi pielea, materiale ce-l situează în segmentul premium a gamei destinată consumatorilor obişnuiţi. Din punct de vedere al design-ului, cea mai bună asemănare am face-o cu un jurnal, deoarece suprafeţele carcasei sunt puţin mai mari (1-2mm) decât zona interioară şi se comportă unor coperţi pentru aceasta, iar când este inchis nu se vede decât o bandă neagră întreruptă din loc în loc de câteva porturi de intrare/ieşire. Folosind ca material un aliaj, utilizatorii se pot bucura de avantajele ambelor elemente: rigiditatea oferită de aluminiu, şi o senzaţie plăcuta la atingere. Este lesne de înteles că amprentele nu vor găsi un cămin bun pe acest model.

Lenovo Ideapad U260 Lenovo Ideapad U260

Lenovo Ideapad U260Interiorul este format tot dintr-un "aliaj" format în principal din plastic şi piele. Plasticul este folosit pentru tastatura şi zona de deasupra tastaturii pe când zona de odihnire a palmelor şi marginile laterale sunt acoperite cu piele. La o primă vedere tastatura este tipică "Lenovo", model chiclet cu taste bine delimitate, o suprafaţă uşor curbată ce asigură găsirea punctului optim de presiune destul de uşor, dar aparenţele sunt înşelătoare; spun acest lucru deoarece dacă privim în partea stângă vom vedea că tastele Tab, Caps, Shift sunt mult diminuate faţă de dimensiunile cu care suntem obişnuiţi iar datorită acestui lucru necesită puţin timp de acomodare, fiind chiar frustrant la început (spre exemplu nu de puţine ori am apăsat tasta Q în loc de Tab). Deoarece cursa tastelor este medie şi zgomotul produs este mic, dar odată acomodaţi tastarea devine o plăcere comparativ cu tastaturile altor modele de dimensiuni comparabile. De reţinut ar fi faptul că tastatura este rezistentă la apă, dar din păcate nu beneficiem şi de o iluminare a tastelor.

Fiind un model de dimensiuni reduse, chiar dacă aparţine segmentului premium, nu vom beneficia de taste multimedia dedicate. Deasupra tastaturii avem doar butonul de Power, un buton de hard reset ce porneşte modulul de revenire la setaLenovo Ideapad U260rile din fabrică şi un senzor de lumină ambientală.

Nici materialul din care este confecţionat touchpad-ul nu este mai prejos: sticlă mată, material premium ce l-am întâlnit pe mult mai scumpele produse Apple MacBook, sau Lamborghini VX7. Sticla este de departe cel mai bun material pentru touchpad în opinia mea atât datorită feeling-ului plăcut la atingere cât mai ales datorită răspunsului tactil foarte bun, fiecare gest fiind înregistrat fără probleme. După cum se poate vedea în partea dreaptă avem şi o zonă de defilare pe verticală bine evidenţiată. Sub touchpad sunt dispuse cele două butoane clasice, cromate în acest caz şi bine delimitate ce au îndeplinit rolul lor fără probleme.

Lenovo Ideapad U260 Aspectul minimalist are un dezavataj major ce este observat în momentul în care întoarcem laptop-ul: nu avem access direct la nici o componentă internă, nici măcar baterie. Între noi şi baterie sau locaşul hard discului stau 13 şuruburi. Prin urmare nu se poate numi chiar user friendly, dar un vechi proverb românesc spune că baba suferă la frumuseţe. Din păcate pentru Lenovo U260 acest lucru nu se limitează doar la acest aspect după cum veţi observa citind în continuare review-ul.



Dimensiunile de 318 x 204 x 18 mm îl fac uşor de asuns în orice trece în ziua de azi poşetă pentru domnişoare, iar cele 1.35Kg vor ajuta la evitarea unei hernii în cazul în care mai mereu sunteţi pe drum.

Ca şi notă de încheiere a capitolului vreau să mai menţionez un lucru: laptop-ul are cel puţin 18 luni în care s-a plimbat pe la diverse edituri, review-eri şi evenimente; totuşi privind-ul din orice unghi pot spune că timpul nu şi-a lăsat amprenta deoarece nu este vizibilă nici o zgârietură sau o uzură pronunţată a zonei acoperite de piele. Acest lucru înseamna fie că fiecare din utilizatorii ce l-au avut l-au ţinut doar în puf şi au folosit mânuşi în timpul utilizării sale (lucru greu de crezut) sau că Lenovo prin Ideapad U260, a realizat un produs excelent din punct de vedere al calităţii materialelor folosite.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
7
7
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 316 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Din aceeasi categorie

    9,2 Review Asus U36SD (Sandy Bridge)
    Review Asus U36SD (Sandy Bridge)

    Modelul U36JC ce a stârnit mult interes anul trecu, este continuat anul acesta de Asus cu U36SD. Deşi exteriorul a rămas neschimbat, motorizarea s-a schimbat pe Sandy Bridge ce…

    9,2 Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)
    Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)

    Nu sunt și nu am fost niciodată un fan al produselor Apple, și cu toate că sunt un vechi și împătimit utilizator de Windows, Mac OS X Lion împreună cu MacBook Air 11…

    Te-ar putea interesa si:

    Review Lenovo IdeaPad Z360
    Review Lenovo IdeaPad Z360

    În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea…

    Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
    Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

    Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…