Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Toshiba Thrive (AT 100)
Review Toshiba Thrive (AT 100) Review Toshiba Thrive (AT 100) Review Toshiba Thrive (AT 100) Review Toshiba Thrive (AT 100) Review Toshiba Thrive (AT 100) Review Toshiba Thrive (AT 100)

Review Toshiba Thrive (AT 100)

02.11.2011

Producator Toshiba / Categoria Tablet

În laboratorul nostru în ultima vreme am analizat îndeaproape o ultimă tulpină a virusului numit tablet, respectiv Toshiba AT 100. Deşi prezintă câteva particularităţi destul de interesante comparativ cu alte modele, totuşi nu pot înţelege de ce producătorii se încăpăţânează să ofere modul UMTS, scăzând astfel utilitatea dispozitivului. În cele ce urmează vă invit să citiţi primul review de tablet realizat de notebookreview.ro

20200 vizualizari

Toshiba Thrive AT 100De ceva timp se vorbeşte de "moartea" laptop-urilor ultraportabile iar virusul epidemic poartă numele de tablet. Deşi prima dată şi-a făcut apariţia pe la începutul anului 2010 sub numele de Apple iPAD în prezent pe piaţă există o varietate de mutaţii ale virusului, fiecare încercând să câştige inima utilizatorilor profitând de vulnerabilităţile şi lipsurile modelului original.

În cazul de faţă, echipa notebookreview.ro, păşeşte pe acest teritoriu aducând în laborator noua tulpină apărută pe piaţă ce poarta numele: Toshiba AT 100 sau Thrive cum este denumită pentru piaţa americană.

Asemănător celorlalte modele de pe piaţă, din punct de vedere hardware sau software nu se diferenţiează foarte mult: avem ca sistem de operare Android Honeycomb 3.1 ce se foloseşte de platforma hardware Tegra 2 de la NVIDIA. Diferenţierile apar în ce priveşte designul, materialele folosite şi posibilităţile de conectivitate.

Toshiba Thrive AT 100Deşi trebuie să recunosc că deocamdată nu am în spate o experienţă vastă în acest domeniu, am avut şansa să pot folosi ocazional câteva modele diferite şi pot spune că Toshiba AT 100 se încadrează cu success în categoria grea. Principial ecranul de 10.1 inch se încadrează în clasa tablet-elor, dar dimensiunea şi greutatea de 725g fac ca alte modele să pară subnutrite. Tableta are capacul din spate creat din material plastic cauciucat străbătut de striaţii oblice ce fac ca ţinerea în mână să fie o plăcere şi chiar dacă este destul de "lipicioasă" oferă o rezistenţă sporită în cazul scăpărilor accidentale. În partea stânga înconjurat de metal cromat avem cele două camere video care o echipează. Majoritatea porturilor sunt discret ascunse cu bucăţi din acelasi material, pentru a păstra aspectul uniform.
Toshiba Thrive AT 100
Ca şi butoane fizice utilizatorul are la dispoziţie cinci (în ordine de la stânga spre dreapta)
- butonul de power/sleep ce permite închiderea/pornirea tablet-ului, precum şi intrarea în modul stand by pentru a economisi bateria;
- butonul de volum format dintr-o singură bară ce permite modificare nivelului sonor;
- buton de blocare/deblocare a ecranului; permite
blocarea afişarii desktop-ului pe modul landscape sau portrait.
- în laterala stângă avem butonul de închidere/deschidere a carcasei ce permite acces la baterie dar voi scrie mai mult la capitolul Baterie.

După cum se poate observa în poza alăturată între carcasă şi ecran avem o mică bandă neagră pentru a realiza o trecere lină de la partea din faţă spre spate. Din nefericire butoanele nu sunt situate chiar la acelaşi nivel cu aceasta, ci puţin mai jos lucru ce face ca folosirea lor (în special a celui de volum) să fie mai dificilă iar pentru început, când încă nu suntem familiarizaţi cu pozitionarea lor, un adevarat chin dacă adaugăm şi o lumină ambientală scăzută.

Toshiba Thrive AT 100 Toshiba Thrive AT 100

Mulţumită ecranului de 10.1 inch, tastatura este destul de mare şi uşor de utilizat atât în modul portrait şi în special în cel landscape. Dacă se doreşte, din setări se poate activa şi haptic feedback-ul, însemnând că modelul va vibra puţin în momentul în care se apasă o tastă, dar nu este compatibil cu toate aplicaţiile.
 
Modelul vine dotat din fabrică cu o folie de protecţie a acranului ce conţine informaţii despre poziţionarea fiecărui port, dar deşi este utilă la început, este inestetică. 
Notele noastre  
Media obtinuta 8
Design/Materiale
8
8
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 450 voturi ) 5,2

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Tablet , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (0)

    sus

    Comentează