Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Asus UL30JT
Review Asus UL30JT Review Asus UL30JT Review Asus UL30JT Review Asus UL30JT Review Asus UL30JT Review Asus UL30JT

Review Asus UL30JT

19.09.2010

Producator Asus / Categoria Ultraportabil

8,3
8,3
Asus UL30Jt redefinește conceptul de mobilitate în materie de notebook-uri. Noul membru al deja cunoscutei serii UL (UnLimited) de la Asus se încadrează în gama “Superior-Mobility”, venind echipat cu un procesor INTEL Core i5 520 UM și două acceleratoare grafice ce funcționează în tandem. Ultra slim, ultra portabil…în acest review aflați totul despre acest portabil.

2152 vizualizari

Asus UL30JTAsus UL30Jt păstrează în mare măsură linia și designul generației precedente, având o structură ușoară din aliaj de aluminiu texturat cu aspect de striații longitudinale. Acest material se regăsește la exterior pe capacul frontal în care este înglobat ecranul, dar și la interior pe suprafața de așezare a palmelor, încadrând și tastatura. În același timp aduce un plus din punct de vedere vizual, conferind un aspect mai elitist dar și o mai bună protecție împotriva zgârieturilor. Pentru a rupe monotonia suprafeței exterioare din aluminiu a capacului și a oferi un plus de aderență la închidere, a fost integrată o aripioară din plastic exact în zona de apăsare ce oferă un plus de fermitate în închiderea capacului. Gravajul în profunzime cu logo-ul ASUS de culoare argintie este nelipsit de pe capac.

La interior, ecranul este încadrat de un plastic lucios de culoare neagră, culoare predominantă în întregime de altfel la modelul Asus UL30Jt, acest aspect “lucios” al ecranului și plasticului care îl încadrează contrastând cu suprafața de așezare a palmelor care este un negru mat. Coborând privirea asupra tastaturii anti-praf, singurul lucru care atrage atenția este inscripționarea cu albastru a tastelor “scurte” specifice notebook-urilor. Textura butoanelor este negru mat, grila care le încadrează fiind negru lucios iar dispoziția tastelor este aproape identică cu cea de la tastatura unui pc desktop, deci pentru cei care nu au mai lucrat pe un notebook până acum trecerea nu va fi foarte dificilă din punct de vedere al reperării butoanelor. Marea problemă a tastaturii este că în momentul în care încerci să scrii ceva, efectul de “bounce” este pe deplin resimțit, valuri, valuri, propagându-se pe întreaga suprafață, atrăgând după sine o mare bilă neagră.

Asus UL30JTTrecând peste, observăm zona de așezare a palmelor și touchpad-ul, foarte discret din punct de vedere vizual, butonul acestuia, da, un singur buton cu aspect de element cromat care este foarte bine înglobat și încadrat, pentru un necunoscător putând părea doar un element nefuncțional de design. Cursa de apăsare a butoanelor touchpad-ului este scurtă și fermă acestea nefăcând nici un zgomot în utilizare.

Touchpad-ul nu este un “mare iubitor de amprente” ca de altfel și suprafața texturată din aluminiu de așezare a palmelor. Considerăm că aceasta din urmă este corect proporționată, compromisul între dimensiunea tastaturii, spațierea, mărimea butoanelor și celelalte elemente fiind unul rezonabil.

Zona touchpad-ului este una foarte fină, nu foarte bine delimitată vizual și tactil, riscând de multe ori să ratăm zona de contact iar sensibilitatea acesteia este una moderată, mulțumitoare, altfel spus: se putea și mai bine.

Asus UL30JTDin punct de vedere al led-urilor de stare, acestea sunt discret amplasate, culoarea de iluminare fiind predominant albastru, Asus UL30Jt nu se încadrează în categoria notebook-urilor care vă indică prin martori luminoși și dacă ați uitat candela aprinsă sau a ieșit câinele din casă.

Ca personalitate și mod de exprimare pentru Asus UL30Jt, cuvântul la ordinea zilei este strictul necesar sau cu cât mai puține gadget-uri inutile cu atât mai bine. Compensează însă prin senzația de robustețe pe care o oferă și grosimea sa, măsurând în cel mai subțire punct al său 14,8mm. Deci vorbim despre un notebook la care, pe lângă atributul de ultra-portabil, putem alătura fără prea mari eforturi și atributul de ultra-slim. Dimensiunile sale sunt 322 x 232 x 14.8/24.6 mm, greutatea variind între 1,70 kg pentru varianta de baterie cu 6 celule și 1,90kg pentru varianta de baterie cu 8 celule. Modelul Asus UL30Jt testat de noi este echipat cu varianta de baterie cu 8 celule.

 

Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
8
8
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
7
7

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

voteaza
Media obtinuta ( 194 voturi ) 6,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comenteaza


Din aceeasi categorie

9,2 Review Asus ZenBook UX21
Review Asus ZenBook UX21

Credeți în dragoste la prima vedere? Sub acest slogan Asus comercializează modelul Zenbook UX21, ultraportabil de 11inch cu un suflet mare. Luând în considerare talia…

citeste review +
9,2 Review Asus U36SD (Sandy Bridge)
Review Asus U36SD (Sandy Bridge)

Modelul U36JC ce a stârnit mult interes anul trecu, este continuat anul acesta de Asus cu U36SD. Deşi exteriorul a rămas neschimbat, motorizarea s-a schimbat pe Sandy Bridge ce…

citeste review +