Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Samsung spune: fii verde cu GDDR5!

07.09.2010

Samsung propune Green GDDR5 pentru performanţă grafică ridicată la un nivel scăzut al consumului de energie.
Samsung spune: fii verde cu GDDR5!

Memoria grafică a fost, în ultima vreme, ingredientul principal în conceperea fiecărui card grafic - în special în ceea ce priveşte sistemele de gaming. Acum, producătorii de memorii grafice, în frunte cu Samsung, lucrează împreună cu producătorii de carduri grafice pentru realizarea de astfel de dispozitive care să suporte imagini 3D. Prin această inovaţie istorică se creează însă o nouă provocare, aceea de a menţine consumul de energie la un nivel optim, în ciuda presiunilor create de costurile ridicate.

Soluţia oferită de Samsung este utilizarea memoriei Green GDDR5, care oferă performanţă înaltă la un nivel de energie foarte scăzut.

În ceea ce priveşte notebookurile, sensibilitatea la consumul de energie este mult mai mare decât în cazul desktopurilor datorită faptului că acestea operează frecvent cu ajutorul bateriei. Pentru o placă grafică high-end într-un notebook, designerii de sistem fac eforturi pentru obţinerea unui nivel de performanţă de cel puţin 64 GB/s. Folosind memoria Samsung GDDR5 (4 Gbps) 1.35 V, 2 GB, acest nivel de performanţă poate fi obţinut cu o configuraţie de 128bit, în loc de nivelul mult mai avid de energie de 256bit – reducând astfel consumul de energie cu până la 61%.

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează