Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Preţurile ultrabookurilor vor scădea sub pragul de 600$

04.05.2012

Ultrabook-urile sunt mai uşoare şi mai subţiri decât laptopurile tradiţionale dar şi mai puternice. Totuşi, toate aceste benefici vin cu un preţ şi unul destul de mare, de peste 800$.
Preţurile ultrabookurilor vor scădea sub pragul de 600$

Preţul ridicat este datorat în mare parte componentelor high-end cu care ultrabookurile sunt echipate precum procesoare de ultimă generaţie şi unităţi de stocare SSD. Dar pe lângă acestea se găseşte şi carcasa care este din metal şi deşi oferă un aspect plăcut creşte cu siguranţă preţul final al dispozitivului.

Cum cel de-al doilea val de ultrabookuri se apropie cu viteză, lansarea oficială fiind programată pentru această vară, marile companii producătoare de ultrabookuri încearcă să găsească o soluţie viabilă pentru a scădea preţul final al produsului.

Conform celor afirmate de Ultrabook News, Intel se aşteaptă că noile laptopuri să aibe preţuri sub 599$. Una din soluţiile oferite de Intel către marii producători pentru scăderea preţului este utilizarea plasticului în locul metalului la realizarea carcasei. Intel recomandă folosirea unui plastic special realizat în aşa fel încât are aproape aceleaşi proprietăţi ca şi metalul din punct de vedere al rezistenţei. Ultrabookurile mai ieftine vor folosi unităţi de stocare hibride, un SSD cu o capacitate mică şi un HDD.

Intel afirmă că decalajul de preţuri dintre ultrabookuri şi laptopurile standard va fi foarte mic până la sfârşitul anului.

Intel Ultrabook

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    Intel și Lenovo lansează notebookul Classmate+ dedicat educației
    Intel și Lenovo lansează notebookul Classmate+ dedicat…

    Lenovo și Intel au anunțat lansarea unei noi serii de notebookuri, Classmate+, având ca scop îmbunătățirea educației elevilor din școala generală.

    Lenovo prezintă noul lor UltraBook, IdeaPad U300s
    Lenovo prezintă noul lor UltraBook, IdeaPad U300s

    Intel face tot posibilul să promoveze cât mai bine platforma UltraBook, și se pare că celor de la Lenovo le-a plăcut ideea. La Computex 2011, Lenovo a prezentat noul lor UltraBook,…