Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Noua serie de unități de stocare Intel SSD 510

Noua serie de unități de stocare Intel SSD 510

01 martie 2011
Intel a anunțat noua serie de unități de stocare Solid-State: Intel Solid-State Drive 510. SSD-urile integrează o interfață SATA de 6 Gbps pentru a profita de tranziția către interfețe bus SATA de mare viteză introduse pe procesoarele Intel Sandy Bridge.
Noua serie de unități de stocare Intel SSD 510

Suportând transferuri de date de până la 500 MB/s, Intel SSD 510 dublează viteza de citire secvențială și triplează viteza de scriere secvențială ajungând la 315 MB/s, în comparație cu SSD-urile curente de 3 Gbps.

Intel SSD 510 oferă citire și scriere secvențială de mare viteză, cu 50% mai mare față de HDD-urile tradiționale. În comparație cu un hard-disk mecanic, SSD-ul nu are nicio componentă mobilă astfel că este mai rezistent, are un consum redus de energie și lucrează mai silențios, la o temperatură mai scăzută. Îmbunătățirea se va remarca în timpul de bootare mult mai scurt, lansarea aplicațiilor și deschiderea mult mai rapidă a fișierelor și recuperarea sistemului din modul Sleep într-un timp foarte scurt.

Seria Intel SSD 510 utilizează memoria flash NAND 34-nanometri pentru a oferi performanțe maxime. Alături de fiabilitatea dovedită a SSD-urilor Intel, utilizatorii vor beneficia de Intel SSD Toolbox ce include Intel SSD Optimizer, un program utilitar care alocă utilizatorilor de Windows un set de tool-uri destinate menținerii performanțelor SSD-ului la nivel maxim.

Intel SSD 510 cuprinde modelul de 250GB la un preț de 584$ și modelul de 120GB la un preț de 284$, ambele incluzând o garanție de 3 ani și fiind disponibile la comandă online.