Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Nokia va lansa o tabletă Windows 8 la sfârșitul anului

13.03.2012

Nokia este cunoscută pentru telefoanele sale mobile dar cu câțiva ani în urmă compania a creat netbookul Booklet 3G, ce nu s-a bucurat de prea mult succes, iar acum se pare că va lansa o tabletă cu Windows 8.
Nokia va lansa o tabletă Windows 8 la sfârșitul anului

Conform site-ului DigiTimes, Nokia va lansa spre sfârșitul anului curent o tabletă cu ecran de 10 inch, procesor dual-core Qualcomm și sistem de operare Windows 8. Nokia deja lucrează cu Windows în segmentul smartphone-urilor, compania renunțând la sistemul său Symbian pentru Windows Mobile.

În schimb, Windows 8 este concepute să ruleze pe tablete și alte dispozitive bazate pe procesoare ARM de mică putere. Acesta este un segment un Nokia se pricepe, până la urmă tablete din ziua de azi sunt de fapt smartphone-uri cu ecrane mai mari.

Intrarea companiei Nokia în segmentul tabletelor cu Windows 8 afirmă încă odată că sistemul de operare Windows pe ARM va rula pe o gamă variată de dispozitive.

Sursa: liliputing.com

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de operare Honeycomb și procesor Dual Core
    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de…

    Samsung Electronics Co. Ltd., furnizor de dispozitive media inteligente și lider global în industria de tablete Android, a anunțat astăzi, în parteneriat cu Vodafone, lansarea Samsung…

    Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe cipuri ARM
    Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe…

    Un număr mare de producători de sisteme de calcul portabile, au afirmat că se pregătesc să introducă pe piața de PC-uri mainstream, notebookuri echipate cu procesoare ARM.

    Qualcomm Mirasol Display pe Kyobo e-Reader
    Qualcomm Mirasol Display pe Kyobo e-Reader

    Qualcomm a implementat noul display Mirasol în e-reader-ul Kyobo. Din păcate,această este disponibilă momentan doar în Coreea de Sud.