Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

Feed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » MacBook Air, primul notebook fără HDD

MacBook Air, primul notebook fără HDD

21 octombrie 2010
Apple a anunțat ieri un MacBook Air cu totul nou, primul din următoarea generație de notebookuri care vor înlocui hard disk-urile mecanice și driverele optice cu servicii online și stocarea flash.
MacBook Air, primul notebook fără HDD

Aceste notebookuri de ultimă generație sunt de două ori mai rapide datorită stocării pe memorii flash. Sunt mult mai fiabile pentru că elimină posibilitatea crash-urilor HDD. Sunt mai ușoare și mai mici ca dimensiuni – memoria flash este cu până la 90% mai mică decât un HDD.

Disponibile în variantele 11 inch și 13 inch și cântărind aproximativ 1 kg, noul MacBook Air de la Apple este cel mai ușor și mai portabil notebook conceput vreodată. MacBook Air folosește aceeași tehnologie de stocare a datelor precum iPad pentru a livra răspuns instantaneu, până la șapte ore de autonomie a bateriei și 30 de zile de standby. Cu prețuri începând de la 999$, acest notebook accesibil definește următoarea generație de MacBook.

Închis, MacBook Air este incredibil de suplu măsurând nici mai mult nici mai puțin de 0.27 cm în cel mai subțire punct al său și 1.72 cm în cel mai gros. Modelul de 11 inch cântărește 1.04 kg, iar cel de 13 inch 1.31 kg. Asemenea lui iPad, MacBook Air a fost conceput din start pentru a utiliza în mod exclusiv stocarea flash. Stocarea flash de la Apple are un design standard cu 90% mai mic și mai ușor decât un HDD convențional de notebook, contribuind la design-ul incredibil de ușor al lui MacBook Air. Stocarea flash Apple oferă, de asemenea, acces mai rapid la date și este mult mai fiabilă decât un HDD datorită design-ului său solid-state.

MacBook Air dispune de o tastatură completă pentru comfort și productivitate la tastare, precum și mult discutatul trackpad de sticlă Multi-Touch care se regăsește pe MacBook Pro, pentru ca utilizatorul să poate face scroll prin website-uri, să răsfoiască fotografii, să redimensioneze sau să rotească imagini. Camera incorporată FaceTime, microfonul și boxele stereo sunt perfecte pentru video-conferințe cu iPhone 4, iPod touch și alte Mac-uri.

Stocarea flash împreună cu procesoarele eficiente din punct de vedere energetic Intel Core 2 Duo și grafica NVIDIA GeForce 320M livrează un echilibru între mobilitate, autonomia bateriei și performanță. MacBook Air are un ecran de 11.6 inch sau 13.3 inch, cu afișaj high-resolution LED-backlit și Mini DisplayPort pentru a se conecta la Apple LED Cinema Display, proiector sau HD TV.

Conectivitatea ultra-rapidă Wi-Fi 802.11n permite descărcarea de muzică și filme de pe iTunes, backup de date pe Time Capsule și stocarea de fișiere cu MobileMe și iDisk. MacBook Air include Bluetooth 2.1+EDR pentru periferice wireless, are două porturi USB și un slot de card SD.

macbook air flash storage