Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

Feed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Cum poate o fotografie digitala imprimata sa traiasca 115 ani?

Cum poate o fotografie digitala imprimata sa traiasca 115 ani?

21 octombrie 2010
HP arunca manusa pasionatilor de fotografie...
Cum poate o fotografie digitala imprimata sa traiasca 115 ani?

Facem fotografii pentru a ne ajuta memoria sa pastreze momentele importante ale vietii, peisajele care ne-au surprins ori pur si simplu imagini din cotidian. Unele dintre aceste instantanee ne sunt atat de dragi, incat le imprimam pe hartie, le inramam si le aratam si altora. In timp, observam ca fotografia a imbatranit, a capatat umbre, iar culorile s-au estompat. Totusi, stiati ca o fotografie digitala, odata imprimata, poate trai si 115 ani?

Un test realizat de Wilhelm Imaging Research, cel mai important laborator independent de cercetare in domeniul rezistentei fotografiilor si filmelor, demonstreaza ca solutiile HP de imprimare a fotografiilor ofera o rezistenta la decolorare a instantaneelor expuse de 115 ani.

HP arunca manusa pasionatilor de fotografie, provocandu-i sa testeze calitatea imaginilor imprimate cu solutiile originale HP, in cadrul unui concurs original. Cei care au surprins in imagini o poveste a culorilor sunt chemati sa se inscrie in concurs, pana pe data de 5 noiembrie 2010, incarcand o fotografie digitala cu tema "Culoarea in viata ta", pe site-ul www.altex.ro, alaturi de datele de identificare: nume / prenume, adresa e-mail, adresa postala, telefon.

Cele mai bune 10 fotografii, care indeplinesc criteriile creativitatii, originalitatii si profesionalismului, selectate de un juriu. Totodata, imaginile vor fi imprimate pe hartie foto HP, folosind imprimanta HP si cartuse originale HP, si expuse in magazinul Media Galaxy, din Feeria Baneasa (Bucuresti), precum si pe site-urile www.dandragomir.biz.ro, www.altex.ro si www.mediagalaxy.ro. Participantii la concurs trebuie sa pastreze fotografia needitata, pentru a demonstra ca sunt autorii acesteia.

Studiile de fiabilitate arata ca tiparirea unei fotografii digitale folosind un cartus unic garanteaza o calitate superioara a culorii si o mentinere a ei in timp. Cartusele de cerneala originale depasesc ca performanta cartusele trecute prin reumplere sau alte consumabile compatibile, in ceea ce priveste calitatea de imprimare: imaginile surprinse de obiectiv sunt fara dungi, pete sau intinderi de cerneala. In plus, cartusele remanufacturate implica, pe termen lung, costuri chiar si duble fata de cartusele de originale HP.

"Punand accent pe inovatie si pe nevoile consumatorului, HP a gandit un sistem integrat de imprimare la domiciliu a fotografiei realizate digital, care sa reziste in timp, mentinand in acelasi timp culorile", spune Andrei Draghicescu, IWS Supplies Brand Manager EEM.