Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

Feed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Cum am descoperit ASUS NX90…

Cum am descoperit ASUS NX90…

10 octombrie 2010
Pe 7 octombrie 2010, am participat la evenimentul de lansare a lui ASUS NX90 în Romania, care a avut loc la Ateneul Român, în Sala Mică de Concerte
Cum am descoperit ASUS NX90…

Dacă mai există încă cineva care nu știe ce este ASUS NX90, vă spunem noi: este cel mai tare laptop multimedia/desktop replacement conceput până în acest moment. ASUS NX90 este un fenomen prin sine însuși, doar pentru că a reușit să spargă granițele tradiționalului în materie de computere portabile și să arate, sau să se audă altfel decât orice alt laptop. Și asta în condițiile în care, astăzi, tendința este să scoți în față portabile de dimensiuni cât mai mici, eventual numai bune de pus în poșetă...

Și pentru că este un personaj deosebit în lumea computerelor portabile, NX90 avea nevoie de un eveniment de lansare pe măsura calităților sale. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel, joia trecută la Ateneul Român.

lansare asus nx90

Organizatorii l-au transformat pe NX90 în eroul zilei, care a așteptat cuminte sub o pânză să fie prezentat publicului prezent. Dezvelirea a avut loc într-o atmosferă plină de mister, în Sala Mică de Concerte a Ateneului, pe o scenă unde se mai aflau doar un ecran pentru proiecții și... un pian. Toate elementele acestui eveniment au fost, zicem noi, special alese pentru a scoate în evidență principalul atu al acestui laptop: sunetul de excepție oferit prin combinarea tehnologiilor Bang & Olufsen ICEpower și ASUS SonicMaster .

După ce NX90 și-a făcut apariția pe scenă, a urmat o prezentare menită să arate că ASUS este deja un veteran în ale inovațiilor pe piața portabilelor, din care am reținut că ASUS:

o a lansat primul notebook cu cameră web integrată

o a lansat primul notebook cu tuner TV

o a lansat primul notebook cu subwoofer

o a lansat primul notebook cu insterții de piele în carcasă

o a lansat primul notebook cu carcasă din bambus...

... și lista continuă în aceeași manieră, însă totul culminează cu NX90, un model exclusivist, adresat publicului care apreciază cel mai mult calitățile multimedia ale unui computer portabil, un laptop impresionant prin design-ul și capacitățile sale audio nemaiîntâlnite.

unveiling asus nx90

NX90 a fost prezentat, după cum menționam anterior, drept un model exclusivit, un desktop replacement și nu un notebook pur și simplu. În cazul lui NX90 nu se mai pune problema de portabilitate, având în vedere că are o greutate de aproximativ 5 kg, nu-i așa? NX90 este un laptop multimedia care dă bine într-un living, mai degrabă decât într-un birou, datorită sunetului său de o calitate excepțională. Din perspectiva noastră personală, NX90 este mai degrabă un home theater mobil și, credeti-ne, face față cu succes acestei titulaturi.

Ce aduce nou ASUS NX90?

În primul rând sunetul oferit prin combinația tehnologiilor Bang & Olufsen ICEpower și ASUS SonicMaster. Apoi, prin design-ul deosebit realizat de David Lewis, care a decis că NX90 trebuie să iasă în evidență prin carcasa sa realizată din aluminiu polizat – iată încă o premieră în piață oferită de ASUS - și boxele poziționate în exteriorul carcasei.

Boxele exterioare îi conferă lui NX90 un aspect impunător, dar acesta nu este singurul motiv pentru care David Lewis a ales să le poziționeze așa. O astfel de poziționare a boxelor ajută la emiterea unui sunet mai clar, din care se elimină vibrațiile și distorsiunile la volum mare.

O altă inovație pe care o oferă NX90 sunt cele două touchpad-uri, așezate în stânga și în dreapta tastaturii și nu în zona de odihnă a palmelor. De ce două touchpad-uri? Motivele pot fi multiple, spun producătorii: fie pentru a-i ajuta și pe stângaci, fie pur și simplu pentru o mai bună productivitate. Evident, aici se pune problema și de îndemânare, nu?

Predicții?

Reprezentanții ASUS au confirmat faptul că prețul pentru consumator este cel cunoscut deja de 10.000 de lei și că, într-adevăr, este o sumă considerabilă dar că NX90 merită fiecare bănuț. Din acest motiv, nu se așteaptă la vânzări de mii de bucăți, ba din contră sunt realiști și speră totuși să vândă câteva sute de exemplare, mai ales că – mai spun aceștia – deja au cereri pe piață pentru un asemenea model.

După prezentarea oficială a lui NX90, publicul a solicitat un demo de sunet. Nu știm să vă spunem cu exactitate ce dimensiuni avea Sala Mică de Concerte a Ateneului, dar închipuiți-vă o încăpere cam cât trei sufragerii de apartament puse una lânga alta și cam de două ori mai înaltă. Ceea ce vă putem spune cu certitudine este că sunetul lui NX90 s-a auzit foarte clar până la ultimul rând de public. A fost într-adevăr o experiență uimitoare!

paula selling la lansarea asus nx90 in romania

recital paula selling lansare asus nx90recital paula selling lansare asus nx90recital paula selling lansare asus nx90

Nu întâmplător organizatorii au ales să facă acest demo de sunet cu o melodie a Paulei Selling, pentru că... cam pe la jumătatea melodiei, când toată lumea asculta siderată și toți ochii erau ațintiți asupra lui NX90, pe scenă și-a făcut apariția însăși interpreta melodiei. Iată și explicația prezenței pianului la acest eveniment. Momentul a fost unul cât se poate de deosebit, iar recitalul Paulei a venit ca o confirmare a eleganței emanate de acest dispozitiv uimitor pe numele său ASUS NX90. Cântareața a susținut un recital superb, ca de obicei, reușind să antreneze întreaga audiență în cântecele sale.

Nu mai putem spune decât felicitări ASUS pentru eveniment, dar și pentru produsul excepțional prezentat și la cât mai multe asemenea!

lansare asus nx90lansare asus nx90lansare asus nx90

lansare asus nx90lansare asus nx90lansare asus nx90

"Suverniruri" de la lansarea ASUS NX90...

suveniruri lansare asus nx90suveniruri lansare asus nx90suveniruri lansare asus nx90suveniruri lansare asus nx90