Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











MSI GUS II oferă putere grafică externă prin Thunderbolt

20.01.2012

Utilizatorii de notebookuri nu mai au nevoie de o placă video dedicată puternică pentru a juca cele mai noi jocuri video, nu mai au nevoie de aceasta din momentul în care MSI va lansa oficial perifericul GUS II.
MSI GUS II oferă putere grafică externă prin Thunderbolt

Prezentat la CES, MSI GUS II este o carcasă externă ce se conectează la laptopuri prin intermediul portului Thunderbolt și poate găzdui orice placă video de la AMD sau nVIDIA care consumă mai puțin de 150 W. Cu noul periferic orice laptop cu performanțe video slabe poate rula și cel mai solicitant joc video. Portul Thunderbolt asigură o viteză de transfer de până la 10 Gbps.

Desigur, pentru ca modulul GUS II să funcționeze trebuie ca laptopul să dispună de un port Thunderbolt. Cele mai noi modele MacBook, dar și alte portabile precum Lenovo ThinkPad X1 Hybrid și S430 dispun de un astfel de conector. Deasemenea, ASUS și Acer au anunțat că vor integra și ele astfel de porturi pe noile laptopuri.

Din păcate, pentru utilizatorii de MacBook există un mic impediment, acela al driverelor. Trebuie ca aceste software-uri de la AMD și Intel să fie compatibile cu MacBook-urile. MSI GUS II va fi disponibil în a doua jumătate a anului, prețul este încă un mister.

MSI GUS II

 Sursa: pcworld.com

Comenteaza




Te-ar putea interesa si:

MSI va lansa trei tablete touchscreen de 10.1 inch în iunie
MSI va lansa trei tablete touchscreen de 10.1 inch…

Compania taiwaneză Micro-Star International (MSI) va lansa trei tablete de 10.1 inch dedicate mediului de afaceri, două dintre ele cu sistem de operare Windows 7 și una cu Honeycomb…

AMD updatează linia de procesoare Zacate
AMD updatează linia de procesoare Zacate

Advanced Micro Devices plănuiește să updateze linia de unități de procesare accelerată (APU) pentru laptopuri și desktopuri în primul trimestru al acestui an.

nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în creștere
nVIDIA: Numărul plăcilor video dedicate este în…

Plăcile video integrate au dominat mult timp piața notebookurilor, datorită consumului redus de putere, al costului scăzut de producție și al faptului că nu implicau o dimensiune…