Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Dincolo de limite: Sony lansează VAIO Z

27.09.2011

Sony lansează în România cel mai puternic notebook ultra-portabil, conceput pentru mediul de afaceri: noul VAIO Z. Cântărind puţin peste un kilogram, noul Sony VAIO Z a fost creat special pentru profesioniştii în mişcare continuă.
Dincolo de limite: Sony lansează VAIO Z

VAIO Z îmbină design-ul revoluţionar şi carcasa din fibră de carbon cu o configuraţie de top şi opţiuni inovatoare de productivitate. La birou sau în mişcare, utilizatorii vor beneficia de performanțe superioare de calcul.

Noul model VAIO Z duce design-ul Sony la extreme noi, cu un corp perfect plat și o carcasă rezistentă, ultraușoară, din fibră de carbon. Cântărind sub 1,2 kg, noul VAIO Z ultra-subţire (16,65mm) este partenerul de călătorie ideal pentru oamenii de afaceri care au nevoie de putere şi portabilitate de top.

Ergonomia mobilă e îmbunătățită de tastatura iluminată, spațiul generos pentru sprijinul palmelor și touchpad-ul “fără butoane”. Cu o rezoluţie de 1600x900, ecranul VAIO Premium de 33,2 cm (13,1’’) dispune de un filtru anti-reflexie care minimizează efectul deranjant al surselor de lumină reflectate în ecran şi asigură o afişare clară a culorilor.

Performanţa este principala caracteristică a celui mai sofisticat notebook VAIO de până acum. Ultima generaţie de procesoare Intel® Core™ i7 de tensiune standard, alături de memoria de 8GB DDR3 SDRAM şi unitatea de stocare SSD RAID de 256GB, vor face faţă cu uşurinţă oricărei sarcini de lucru.

În plus, funcția Quick Boot reduce timpul de încărcare a sistemului Genuine Windows® 7 Professional cu până la 50% faţă de notebook-urile obişnuite. Modulul încorporat “everywair” 3G WWAN facilitează accesul la internet prin intermediul reţelelor mobile.

 

Power Media Dock

 

Performanţa notebook-ului VAIO Z este dusă la extreme noi cu Power Media Dock, un modul monolitic de extensie care se conectează la VAIO printr-un cablu optic. Portul corespunzător al notebook-ului poate fi, de asemenea, folosit pentru a ataşa dispozitive USB normale, atunci când nu este andocat.

Dispunând de transfer de date de mare viteză, bazat pe arhitectura denumită “Light Peak”, Power Media Dock creşte performanţa grafică şi oferă numeroase opţiuni suplimentare de conectivitate. Acesta include o unitate optică pentru un randament mare în afaceri, util de asemenea şi pentru divertisment HD.

Prin adăugarea opţiunii Power Media Dock, VAIO Z poate fi afișa simultan informații diferite pe până la 4 ecrane (incluzând ecranul notebook-ului) prin intermediul porturilor de ieşire HDMI™ şi/sau VGA. Cu această configuraţie, VAIO Z este alegerea ideală pentru profesioniştii în design, finanţe şi business care au nevoie de o soluţie care poate afişa informaţiile simultan pe mai multe ecrane. Soluția grafică de generaţie nouă AMD Radeon™ HD, cu 1GB VRAM, poate fi folosită cu uşurinţă pentru aplicaţii grafice intensive, de la 3D CAD până la jocuri.

Când este andocat, opţiunile de conectivitate sunt sporite de porturi USB suplimentare şi porturi VGA şi HDMI. Modulul Power Media Dock dispune, de asemenea, de o unitate optică DVD writer. Jocurile şi filmele rulate pe DVD beneficiază de o calitate a sunetului excelentă cu Dolby Home Theater v4.

 

Baterie externă plată

 

VAIO Z beneficiază de noul concept de baterie externă inteligentă, prezent şi la VAIO seria S. Bateria integrată de Litiu-Polimer a notebook-ului oferă o autonomie de până la 7 ore, care poate fi prelungită până la 14 ore cu bateria externă. Aceasta poate fi încărcată separat de notebook şi poate fi adăugată fără a decupla bateria integrată.

Noul VAIO Z oferă o experienţă îmbunătățită de comunicare pentru a ţine legătura cu partenerii prin conferinţe video sau web chat. Camera web HD, cu tehnologia Exmor™, asigură o filmare precisă chiar şi în lumină scăzută.

Noul notebook ultra-portabil şi performant VAIO seria Z este disponibil în reţeaua partenerilor Sony, la un preţ de aproximativ 12.000 lei.

 

Comenteaza


Te-ar putea interesa si:

Lenovo ThinkPad X201: productivitate oriunde v-ați afla
Lenovo ThinkPad X201: productivitate oriunde v-ați…

Noile notebook-uri ThinkPad X201/X201s de la Lenovo au special concepute pentru profesioniștii din ziua de azi aflați tot timpul în mișcare, oferind eficiență maximă oricând, oriunde…

citeste articol +
Sony introduce noua seria de notebookuri business, VAIO Z
Sony introduce noua seria de notebookuri business,…

Cântărind puţin peste 1 kilogram, noile notebookuri Sony VAIO Z au fost create pentru a deserve nevoilor celor mai exigenţi utilizatori, ce necesită performanţe şi portabilitate…

citeste articol +
Dell prezintă noul Alienware M18x cu ecran 3D
Dell prezintă noul Alienware M18x cu ecran 3D

Dell îşi reafirmă poziția pe piața notebookurilor de gaming cu noul Alienware M18x, echipat cu procesor de mare putere Intel Sandy Bridge și ecran Full HD 3D.

citeste articol +