Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Companiile Intel și AMD vor lansa noile generații de procesoare, Ivy Bridge, respectiv Trinity

04.04.2012

Următoarele două luni sunt așteptate cu nerăbdare de pasionații de sisteme de calcul, deoarece atât Intel cât și AMD vor lansa noua serie de procesoare Ivy Bridge, respectiv Trinity.
Companiile Intel și AMD vor lansa noile generații de procesoare, Ivy Bridge, respectiv Trinity

Intel va anunța noua serie de procesoare Intel Ivy Bridge la sfârșitul lunii aprilie iar puțin mai târziu AMD va introduce noile microprocesoare Trinity cu nuclee Piledriver. Conform site-ului cpu-world.com, Intel va prezenta serie Ivy Bridge pe 23 aprilie, urmând apoi ca primul procesor quad-core din noua generație să fie disponibil începând cu data de 29 aprilie. Noua arhitectură va îmbunătăți performanțele dar nu cu foarte mult, aceasta fiind proiectată în special pentru a reduce consumul de energie și pentru a îmbunătăți performanțele grafice ale cipului grafic integrat.

Seria de procesoare AMD Trinity era programată pentru dezvăluire în a doua parte a anului 2012. AMD va introduce noua serie de procesoare Trinity cu nuclee Piledriver pe 15 mai. Noile procesoare vor oferi performanțe mai bune atât la nivel de CPU cât și la nivel de GPU, în comparație cu cele bazate pe arhitectura Bulldozer. Deși cipurile din noua generație vor rula la frecvențe mult mai mari față de cele Llano asta nu înseamnă că acestea vor fi și mai rapide în cadrul aplicațiilor non-grafice. Tot ce rămâne de văzut este cum se vor comporta aceste noi procesoare în viața de zi cu zi.

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    Intel și Lenovo lansează notebookul Classmate+ dedicat educației
    Intel și Lenovo lansează notebookul Classmate+ dedicat…

    Lenovo și Intel au anunțat lansarea unei noi serii de notebookuri, Classmate+, având ca scop îmbunătățirea educației elevilor din școala generală.

    LG Shuriken Eighteen, un ultrabook cu Ivy Bridge
    LG Shuriken Eighteen, un ultrabook cu Ivy Bridge

    LG a păstrat designul lor ultrasubțire și astfel au scos la iveală un nou laptop, LG Shuriken Eighteen.

    AMD updatează linia de procesoare Zacate
    AMD updatează linia de procesoare Zacate

    Advanced Micro Devices plănuiește să updateze linia de unități de procesare accelerată (APU) pentru laptopuri și desktopuri în primul trimestru al acestui an.

    AMD Ultrathin vs. Intel Ultrabook
    AMD Ultrathin vs. Intel Ultrabook

    AMD a intrat oficial în competiția ultraportabilelor, dominată de Ultrabook-uri, odată cu introducerea noilor procesoare ultra-low-voltage denumite Trinity APU.