Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » CeBIT 2011: Lenovo şi Tobii prezintă laptopul controlat cu ajutorul ochilor

CeBIT 2011: Lenovo şi Tobii prezintă laptopul controlat cu ajutorul ochilor

02 martie 2011
Lenovo și Tobii Technology au prezentat la CeBIT 2011 un prototip de notebook ce poate fi controlat prin mișcările ochilor.
CeBIT 2011: Lenovo şi Tobii prezintă laptopul controlat cu ajutorul ochilor

Alături de tastatura clasică și touchpad-ul deja familiar notebookurilor, Lenovo a integrat o nouă tehnologie de la Tobii ce permite utilizatorilor să miște cursorul, să selecteze, sau să dea scroll pe o pagină doar cu ajutorul ochilor. Persoanele cu dizabilități deja folosesc această tehnologie, însă va mai dura un timp până când aceasta va intra pe piața notebookurilor de serie datorită constrângerilor tehnologice și financiare.

 „Pentru prima dată, tehnologia este aproape suficient de mică și de accesibilă pentru a fi inclusă în orice laptop”, a spus Barbara Barclay, managerul general al companiei Tobii din America de Nord.

 „Mai mult decât orice, laptopul prototip Tobii este o dovadă că tehnologia noastră Eye-Tracking este destul de matură pentru a fi folosită în interfețele standard ale notebookurilor”, a spus Henrik Eskilsson, CEO Tobii.

Tehnologia nu este încă finalizată, dar Barbara Barclay crede că majoritatea producătorilor de sisteme de calcul portabile vor oferi ca opțiune această tehnologie pentru câteva sute de dolari în plus faţă de costul iniţial al produsului. Între timp, Lenovo a fabricat 20 de unități pentru testări și diferite reglaje ale funcției Eye-Tracking.

 

Sursa video: Engadget.com