Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Amazon lansează tableta Kindle Fire

29.09.2011

Amazon lansat tableta Kindle Fire la un preţ de 199$ cu ecran de 7 inch Gorilla Glass şi ce găzduieşte un procesor dual-core OMAP4 de la Texas Instruments. Deasemenea, sistemul de operare este o versiune modificată a Android 2.3.
Amazon lansează tableta Kindle Fire

Kindle Fire dispune de un ecran IPS cu o rezoluţie nativă de 1024 x 600 pixeli, identic cu cel aflat pe Blackberry Playbook. Deasupra ecranului se află un panou fabricat din sticlă Gorilla Glass pentru a oferi o protecţie cât mai bună împotriva zgârieturilor. Tableta integrează un procesor dual-core OMAP4 de la Texas Instruments şi 512 MB de memorie RAM.

Creatorii tabletei Kindle Fire s-au inspirat de la tableta Playbook, creată de echipa de la Blackberry, un lucru nu tocmai rău deoarece Playbook se descurcă de minune la activităţile de zi cu zi dar şi la redarea fişierelor multimedia HD. Desigur performanţele depind şi de sistemul de operare folosit. Aşadar Kindle Fire este prevăzut cu un sistem de operare modificat bazat pe Android 2.3. Noul sistem a fost conceput să lucreze cu toate serviciile multimedia oferite de Amazon. Tableta va fi însoţită şi de propriul său browser, Silk, ce este conectat la serverele şi serviciile cloud ale Amazon.

Amazon Kindle Fire este disponibilă pe site oficial Amazon la un preţ de 199$.

 

 Sursa: netbooklive.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    Amazon colaborează cu Foxconn pentru realizarea tabletei Kindle Fire 2
    Amazon colaborează cu Foxconn pentru realizarea tabletei…

    Kindle Fire s-a dovedit a fi un dispozitiv portabil popular în mare parte datorită prețului foarte mic. Așadar Amazon a încheiat anul 2011 cu un procentaj de 14% din cota de piață…

    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de operare Honeycomb și procesor Dual Core
    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de…

    Samsung Electronics Co. Ltd., furnizor de dispozitive media inteligente și lider global în industria de tablete Android, a anunțat astăzi, în parteneriat cu Vodafone, lansarea Samsung…