Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Fujitsu LifeBook E751
Review Fujitsu LifeBook E751 Review Fujitsu LifeBook E751 Review Fujitsu LifeBook E751 Review Fujitsu LifeBook E751 Review Fujitsu LifeBook E751 Review Fujitsu LifeBook E751

Review Fujitsu LifeBook E751

31.01.2012

Producator Fujitsu / Categoria Business

7,7
7,7
Fujitsu LifeBook E751 poate fi considerat atât un seif portabil, laitmotivul său fiind securitatea datelor cât şi un excelent material didactic dacă doriţi să ţineţi o prelegere asupra evoluţiei porturilor de date. Având un aspect rudimentar şi mizând pe conceptul "Modular Bay", reprezintă a alegere demnă de luat în seamă pentru mediul brutal de afaceri.

3 comentarii / 1032 vizualizari

Fujitsu LifeBook E751Fujitsu Lifebook E751 este un laptop ce se adresează segmetului business de utilizatori şi în ciuda faptului că ecranul are dimensiunea tipică a unui portabil, prin multitudinea de porturi oferite vrea să incline balanţa deciziei dotării birourilor cu laptop-uri în defavoarea desktop-urilor.

Sub carcasa sa stă ascuns un processor din generatia a doua Sandy Bridge ce se va ocupa de task-urile zilnice, soluţia video aleasă fiind cea integrată în procesor, respectiv Intel HD 3000.

În cele ce urmează vă invit să urmăriţi o scurtă prezentare video a modelului testat, urmând ca mai apoi să-l supunem unei analize detaliate:

După cum s-a putut observa forma carcasei respectă stereotipul primordial al laptop-urilor cu linii drepte, doar colţurile fiind putin curbate. După cum s-a observat şi la modelul Fujitsu LifeBook P701, materialul folosit pentru carcasă este plasticul, dur, rezistent dar totuşi plastic. Recunosc că aş fi preferat să văd utilizat şi un aliaj din aluminiu, dar probabil şi preţul ar mai fi urcat. Capacul ecranului este tipic pentru portabilele business Fujitsu, logo-ul şi numele firmei păstrându-si locurile obişnuite, de culoare neagră doar că la acest model nu s-a mers pe un plastic neted ci unul cu striaţii verticale ce îndeplinesc un rol dublu: pe de o parte nu reţin amprentele, pe de cealaltă asigură o priză mai fermă când îl ridicăm de pe birou pentru a-l lua la plimbare. Culoarea neagră nu este omniprezentă, deoarece deschizând modelul vom observa că zona de odihnire a palmelor este gri, iar tastatura are culoarea albă. Prin urmare, din acest punct de vedere, Fujitsu nu se abate de la matriţa pe care a folosit-o şi pentru celelalte modele adresate segmentului business. Calitatea constructiei este bună, neexistând spaţii libere între îmbinările diferitelor părţi ale carcasei, iar bateria stă bine fixată în locaşul ei.

Fujitsu LifeBook E751 Fujitsu LifeBook E751

Nici la tastatură nu am observat nimic schimbat. S-a folosit acelasi tip de tastură floating, cu taste de dimensiuni mari deoarece designerii au folosit întreaga lăţime a laptop-ului iar spaţierea între ele, deşi există este minimă. În timpul tastării nu am întâmpinat probleme, tastele răspuzând prompt la apasare. Deşi blocul tastelor săgeti muşcă puţin din zona de odihnire a palmelor, ele sunt mult mai mici decât celelalte taste, dar oricum folosibile dacă ar fi să compar cu alte modele din gama de 15 inch. Singurul minus al acestui tip de tastatură ar fi faptul că este greu de curaţat, şi datorită spaţiilor dintre taste prafulFujitsu LifeBook E751 şi frimiturile acumulate de-a lungul timpului sunt greu dacă nu imposibil de înlăturat. Deşi nu este un laptop multimedia, Fujitsu LifeBook E751 oferă utilizatorilor şi un bloc de cinci taste funcţionale situat deasupra tastaturii ce oferă acess rapid pentru diferite funcţii dintre care aş enumera:
- Blocarea laptop-ului;
- Selectarea profilului de baterie eco;
- Activarea/dezactivarea softului plăcii de reţea wireless.
De asemenea se pot programa manual pentru a îndeplini a anumită functie din softul "Lifebook application panel".

Touchpad-ul, de formă dreptunghiulară, este situat în dreptul tastei space dar suprafaţa sa tactilă este mai mică comparativ cu aFujitsu LifeBook E751lte modele ce mi-au trecut prin mână. Aceasta nu este netedă, ci presărată cu mici puncte ridicate ce oferă un bun feedback la deplasarea degetelor. Sub ea găsim cele două butoane bine delimitate spaţial dar de mici dimensiuni. Deoarece LifeBook E751 se adresează segmentului business, unde securitatea datelor primează, autentificarea se poate face pe bază de amprentă, cititorul de amprente fiind situat între cele două butoane. Personal nu agreez această amplasare deoarece se poate activa uşor când folosim touchpad-ul. Deplasarea cursorului pe ecran se poate realiza şi cu ajutorul trackpoint-ului situat între tastele G-B-H, dar deoarece îi lipsesc cele două butoane, mi s-a parut mai incomod de utilizat decât cel folosit pe Lenovo E520. Trackpoint-ul este realizat dintr-un material abraziv, de tipul pietrei ponce aşa că cel mai probabil va fi folosit mai degrabă pentru a îndepărta petele de cerneală de pe degete decât pentru deplasarea cursorului pe ecran.

Totuşi modelul vine cu ceva inovator în domeniu, concepul de "modular bay". Acest lucru se traduce prin crearea unui compartiment modular ce se poate modifica în funcţie de necesităţile utilizatorului. După cum se poate observa în pozele de mai jos, acest compartiment este ocupat din fabrică de unitatea optică, dar dacă nu avem nevoie de ea în acelaşi locaş se poate instala fie al doilea hard disk, o baterie suplimentară pentru mărirea autonomiei sau chiar se poate lăsa gol dacă îl vom plimba mult şi vrem să-l punem la regim. Această opţiune este ideală pentru mediul de afaceri unde, revenind iar la securitate, de obicei unităţile optice de pe laptop-uri se dezactivează pentru a preveni furtul de informaţii. Aşa că, dacă oricum utilizatorii nu le pot folosi, acel spatiu ocupat inutil poate fi utilizat în alt scop.După cum se poate observa înlăturarea este foarte uşoară, trăgând de o manivelă.
Fujitsu LifeBook E751 Fujitsu LifeBook E751

Fujitsu LifeBook E751 Fujitsu LifeBook E751

Accesul la DIMM-urile de memorie şi hard disk se face uşor, dar cu ajutorul unei şurubelniţe. Partea inferioară găzduieşte de asemenea portul de docking, pentru a-l putea conecta la o staţie de andocare dacă se doreşte o extensie a porturilor existente (deşi, după cum veţi vedea în continuare, nu cred că va fi necesară). Un alt lucru inteligent pe care l-am descoperit este utilizarea unei trape în dreptul radiatorului, asemănătoare cu cea găsită şi pe LifeBook P701.

Dimensiunile sale 372 x 245 x 35 se încadrează în limitele gamei de 15 inch, dar deoarece Fujitsu a optat pentru o grosime de dimensiune constantă avem la dispoziţie mult loc pentru amplasarea diverselor porturi de intrare/ieşire. Masa modelului opreşte acul cântarului la 2.5Kg (fără unitate optică), dar în geantă va mai trebui să adăugaţi încă vreo 400 de grame ale încărcătorului.
Notele noastre  
Media obtinuta 7,7
Design/Materiale
8
8
Performanta
8
8
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

voteaza
Media obtinuta ( 12 voturi ) 6

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Business , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (3)

 • Mihaela Jm3k3ritza

  Mihaela Jm3k3ritza la 01 feb 2012, 18:54

  Buna

  Design-ul acestui laptop imi aminteste de laptop-urile mai vechi de 3ani. Foarte interesanta mi se pare posibilitatea inlocuirii unitatii optice cu un hard disk sau o baterie. Eu folosesc rar unitatea optica, deoarece folosesc stick-uri si hard disk-uri externe si ideea asta e excelenta. Eu cel putin aici aud prima data de un astfel de laptop(cu posibilitatea inlocuirii unitatii optice).
  Primesc un anunt in coltul ecranului la browser-ul Opera cand apare un review nou pe acest site, ceea ce e foarte bine!

  In asteptare de review nou!

 • Florin

  Florin la 23 feb 2012, 17:06

  Eu am versiunea cu i7 quad core si hdd de 500gb si mi se pare ca se misca excelent

  • Bogdan

   Bogdan la 27 feb 2012, 20:25

   Multumim de feedback Florin. Dar ca si punct (e) negative ce ai mentiona?

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8 Review Lenovo ThinkPad Edge E520
Review Lenovo ThinkPad Edge E520

lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…

8,7 Review HP Envy Beats
Review HP Envy Beats

Noul model exclusivist de la HP se adresează în special audiofililor şi DJ-ilor, el fiind creat pentru simplul motiv de a aduce calitatea muzicii din studio în living-ul de…

Te-ar putea interesa si:

Review Fujitsu Lifebook NH570
Review Fujitsu Lifebook NH570

Fujitsu Lifebook NH570 este destinat celor care vor să înlocuiască desktop-ul dar nu vor să renunțe la un ecran mare. Acest notebook de la Fujitsu are ecranul de 18.4 inch, beneficiază…

Review HP ProBook 4530s
Review HP ProBook 4530s

Autonomie de 6 ore! Nu vorbim de un netbook ci de un laptop business de 15 inch, al liderului mondial HP care nu face rabat de la calitate ci spre bucuria utilizatorilor rabatul îl…

Review Fujitsu Lifebook P701
Review Fujitsu Lifebook P701

Fujitsu P701 constitue ultraportabilul ideal pentru oamenii de afaceri ce sunt mereu pe drumuri. La doar 1.5 Kg, sub aspectul sobru al carcasei ascunde un puternic procesor i5, şi o baterie…

Asus N53SN
Asus N53SN

Portabil multimedia sau de gaming ? De obicei răspunsul la această întrebare presupune un compromis. Nu este cazul şi pentru Asus N53SN care deşi este prezentat ca aparţinând…