Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)
Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011) Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011) Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011) Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011) Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011) Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)

Review Apple MacBook Air (11 inch Mid 2011)

19.12.2011

Producator Apple / Categoria Ultraportabil

9,2
9,2
Nu sunt și nu am fost niciodată un fan al produselor Apple, și cu toate că sunt un vechi și împătimit utilizator de Windows, Mac OS X Lion împreună cu MacBook Air 11 inch m-au cucerit. Am privit acest review prin ochii celor care nu au un Mac în casa, așa cum este cazul meu. În cele ce urmează citiți cu ce se mănâncă un măr MacBook Air.

3 comentarii / 1485 vizualizari

Apple MacBook Air 11 inch mid 2011Bună ziua dragilor, îmi era tare dor să mai scriu și eu un articol, în ultima vreme m-am cam luat cu alte treburi și am lipsit din peisaj. Luna acesta și mai ales perioada în care apare acest review este perioada cadourilor iar celor care cochetează cu ideea de a (își) face cadou un Macbook Air sper că le va fi de ajutor lectura acestui review.

Mă bucur de asemenea să revin tocmai cu un articol dedicat acestui pitic de la Apple pentru că sunt multe lucruri de spus despre el și despre noul OS X Lion, pot să-i spun noul pentru ca este un tinerel lansat de doar șase luni. Haideți să nu o mai lungim și să plonjăm direct în subiect, OK?

Este destul de greu de descris cum arată un MacBook Air, cel mai bine este dacă aveți ocazia să-l pipăiți, să-l simțiți. Dar cum aici suntem la capitolul design trebuie măcar să încerc să-l descriu. Apple MacBook Air 11 inch varianta Mid. 2011 este întruchiparea simplității duse aproape de limitele perfecțiunii. Este atât de subțire și de ușor încât la început ai tendința să-l ții foarte strâns de teama să nu iți scape printre degete.
Formele rotunjite fie că vorbim de "colțurile" carcasei fie că vorbim de curbele ce definesc grosimea maximă sunt într-un echilibru perfect. Până și cei mai cârcotași utilizatori, așa cum suntem noi de exemplu, obișnuiți să caute nod în papură vor rămâne fără cuvinte când vine vorba de designul și materialele ce definesc Apple MacBook AIr 11 inch. Este fără doar și poate un produs premium din toate punctele de vedere.

Apple MacBook Air 11 inch mid 2011 Apple MacBook Air 11 inch mid 2011

Sper ca pozele făcute să vă ajute cât de cât în a vă face o idee despre forma lui MacBook Air. Pentru cei care au varianta 2010 sau au avut ocazia să se joace cu varianta anterioară vă spun că nu există nici o diferență de formă între ele greutatea de asemenea fiind aproape identică, MacBook Air 2011 fiind mai greu cu doar câteva grame. Un element important care diferențiază cele două modele este tastatura luminată cu senzor de ambient pe care o regăsim pe modelul nou. Este un upgrade așteptat iar la vremea lansării lui Apple MacBook Air 2010 a fost un subiect controversat faptul că a venit fără această opțiune.
Apple MacBook Air 11 inch mid 2011Partea fixa a laptopului este făcută ca și la celelalte modele Apple dintr-o singură bucată, fapt ce îi conferă o rigiditate excelentă. Îmbinările sunt puține, datorită designului simplist, dar realizate ireproșabil evident.

Tastatura este așa cum era de așteptat foarte bine echilibrată și împreună cu opțiunea de iluminare cu led este numai bună de lucrat la ore târzii în noapte.
Cei ce folosesc diacriticele când redactează documente vor fi plăcut surprinși să afle că tastatura de pe Apple MacBook Air conține și taste cu diacritice pentru limba română comparativ cu majoritatea notebook-urilor comercializate la noi care au o tastatură de tip US English .

Pe de altă parte, un lucru negativ cu care efectiv nu am reușit să mă împac, ca și utilizator obișnuit de Windows este lipsa tastei "DELETE" care m-a înnebunit în anumite momente de lucru pe bune la un document. Nu înțeleg de ce Apple se încăpățânează să nu ofere această tastă pe laptop. Spun asta deoarece sistemul suportă funcția delete iar tastaturile Apple complete cu parte numerică au această tastă. Există totuși o soluție (peste mănă total dar există) pentru funcția delete pe Mac OS X, țineți tasta fn apăsată și apăsați Backspace. Touchpad-ul este din sticlă cu o textură perfect echilibrată care răspunde excelent la cele mai fine atingeri. Parte multi touch efectiv nu ai ce sa-i reproșezi, practic Apple sunt cei care au dus pe culmile succesului această tehnologie. Pe de altă parte întregul touchpad este un buton în sine, poți apăsa pe el în aproape orice zonă și funcționează ca "left click". Bineînțeles că poate fi configurat după placul fiecăruia.
Apple MacBook Air 11 inch mid 2011
Ca să vedeți cam cât de mult sunt atenți cei de la Apple la partea de design trebuie să vedeți încărcătorul la care s-a lucrat serios și care poartă numele de MagSafe.
De ce MagSafe? Pentru ca mufa încărcătorului conține un mic magnet care se lipește de mufa de alimentare a notebook-ului. Un alt avantaj al MagSafe este faptul că mufa va ieși din notebook dacă cineva se împiedică de cablul alimentatorului fără a trage după sine și laptopul.

Mufa de alimentare mai conține și un led bi-color care indică dacă bateria se încarcă (galben) sau nu (verde). Cei de la Apple au introdus pentru alimentator două funcții: prima constă în două cleme care permit strângerea firului, a doua funcție îi permite utilizatorului să aleagă între o mufă adaptoare sau să prelungească cablului de alimentare.

Pozele sunt de la MacBook Pro dar sistemul este identic și la Air.

Apple MacBook Pro 2011 Apple MacBook Pro 2011

Din punct de vedere al dimensiunilor, la 30 x 19.2 x 0.3-1.7 cm și o greutate de numai 1.08 kg, MacBook Air 11 inch unul dintre cele mai subțiri și ușoare notebook-uri.
Notele noastre  
Media obtinuta 9,2
Design/Materiale
10
10
Performanta
9
9
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

voteaza
Media obtinuta ( 31 voturi ) 6,6

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (3)

 • Mihaela

  Mihaela la 29 dec 2011, 06:10

  Laptopurile Apple au un pret foarte mare comparativ cu hardware-ul, Probabil se merita. In acest review mi-a starnit curiozitatea Mac OS Lion, nu laptopul in sine. Mac OS Lion poate fi instalat pe un laptop cu Windows 7 preinstalat? Ati promis un review cu Dell Xps si Ipad 2. Sunt in asteptare!

  Excelent review Costi!

 • Costi

  Costi la 29 dec 2011, 11:45

  Da sunt scumpe si eu am fost sceptic in privinta raportului calitate/configuratie/pret, daca era cu win7 cu siguratnta era un raport cu nota mica dar OS X Lion face toti banii pentru cum se misca si ce facilitati are.

  Poti instala Mac OS X pe desktop sau portabile normale dar numai anumite componente sunt si suportate (gasesti drivere). Cauta pe google hackintosh si vei gasi tutoriale de instalare chiar si pentru Lion pe laptop non Apple.

  iPad 2 este pe drum, nu stiu nimic de Dell Xps poate stie Bogdan :).

 • AmowCromLem

  AmowCromLem la 28 apr 2012, 15:15

  Good bye, sentimental alternative other :)

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,3 Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

8,3 Review Lenovo IdeaPad U260
Review Lenovo IdeaPad U260

Dacă la un portabil puneţi accent mai mult pe design şi materiale în detrimentul performanţei, vă propun să consideraţi în alegerea portabilului modelul Lenovo Ideapad…

Te-ar putea interesa si:

Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch
Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch

Încercăm de fiecare dată să ne surprindem cititorii, acum a venit rândul iubitorilor de "mere", pentru ei am venit cu un MacBook Pro de generație nouă, 2011 cu ecran de…