Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Via anunță un nou procesor quad core pentru laptopuri

Via anunță un nou procesor quad-core pentru laptopuri

13 mai 2011
Via Techonologies a anunțat un nou procesor quad-core x86, afirmând că este singurul „procesor de pe piața actuală ce are o putere redusă”.
Via anunță un nou procesor quad-core pentru laptopuri

Procesorul quad-core dezvoltat de compania Via Techonologies, este destinat laptopurile și desktopurile din segmentul mainstream, rulând la 1.2 GHz și având un consum de putere de 27.5 W/h. Procesorul a fost conceput pentru a rula aplicații multimedia, de productivitate și de internet. Cipul va fi disponibil în al treilea trimestru al acestui an, dar Via Technologies nu a anunțat, momentan,fabricanții de sisteme de calcul despre disponibilitatea acestui procesor.

Procesoarele quad-core existente de la Intel sau AMD sunt orientate către segmetul de gaming, de aceea ele au un consum mare de putere atingând și 45 W/h. Microprocesorul Quad-Core de la Via combină două cipuri în același „ambalaj”, fiecare din ele având două nuclee Isaiah. Deasemenea, procesorul quad-core Via include 4 MB de cache L2, caracteristici de securitate a componentelor hardware și a fost fabricat utilizând tehnologia de 40 nm.

 Sursa: pcworld.com