Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Un concept de laptop pentru utilizatorii seniori

Un concept de laptop pentru utilizatorii seniori

27 mai 2011
Când vine vorba despre laptopuri și utilizatorii seniori, aceste două lucruri nu prea se împacă. Designerul Ryan Klinger speră să schimbe acest lucru cu noile sale notebookuri destinate utilizatorilor cu vârsta de peste 65 de ani.
Un concept de laptop pentru utilizatorii seniori

Ryan Klinger a făcut diverse cercetări pentru a-și da seama ce caracteristici și ce elemente de design sunt importante pentru această categorie de utilizatori. Rezultatul a fost un concept de laptop menit să fie utilizat cu cât mai multă ușurință.

Notebook for seniors

Principalele caracteristici sunt:

• Mâner ridicat ce permite utilizatorilor să transporte notebookul cu ușurință, chiar și în cazul unei deficienţe locomotorii.

• Deschiderea notebookului se face printr-o simplă apăsare a capacului, acesta fiind bazat pe un resort aflat în tensiune.

• Tastatura prezintă un unghi mare și o așezare ergonomică a tastalelor mărite, astfel că utilizarea lor se face cu ușurință, iar scrierea necesită cât mai puține mișcări ale gâtului.

• Touchpad-ul este mult mai generos ca dimensiuni și ridicat ca nivel.

• Pictogramele porturilor sunt iluminate, astfel că atunci când dispozitivul corect este inserat, pictograma se aprinde, înștiințând utilizatorul despre acest lucru.

Notebook for seniors

 

Aceste schimbări sunt importante și fac din acest concept notebookul ideal pentru seniori, deși unii sunt de părere ca tableta iPad este cea ideală. Deși acest laptop este doar un concept, se pot totuși cumpăra accesorii pentru a soluţiona problema tastaturilor de dimensiuni mici.

Notebook for seniors

Sursa: notebooks.com