Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Sony anunță lansarea a două noi sisteme de calcul portabile: Sony Vaio Hybrid și Sony Chrome

Sony anunță lansarea a două noi sisteme de calcul portabile: Sony Vaio Hybrid și Sony Chrome

21 martie 2011
Ingeniozitatea dar și eleganță, cu aceste două ideologii bine întipărite în concepția lor, echipa de la Sony pregătește lansarea a două sisteme de calcul, Sony VAIO Hybrid PC și Sony Chrome OS.
Sony anunță lansarea a două noi sisteme de calcul portabile: Sony Vaio Hybrid și Sony Chrome

Sony VAIO Hybrid PC

Sony pregătește notebookul VAIO Hybrid PC ce conține două componente. Notebookul, propriu-zis, va avea o siluetă foarte subțire, și va integra tehnologia Intel Thunderbolt, acceași interfață ce apare pe notebookurile MacBook Pro de la Apple. De asemenea, notebookul va mai fi prevăzut cu tehnologia pentru streaming wireless Intel WiDi 2.0, opțiuni privind unitatea de stocare ce includ SSD-uri și HDD-uri, procesor Intel Core i7, port HDMI (cu suport 3D), și o durata de viață a bateriei între 8 și 16.5 ore. Notebookul va avea o greutate de aproximativ 1.13kg.

A doua componentă (ce se va comporta ca o unitate de docking pentru laptopul mai sus menționat) va avea integrată o placă video dedicată, AMD Whistler-XT cu 1 GB VRAM, unitate optică Blu-Ray, port HDMI, VGA, RJ45, USB, și o greutate de 0.68 kg.

Conectorul între cele două unități amintește de conectorul VAIO DVD-RW i.Link plus Power, doar că de data asta va folosi porturi USB și AC.

Sony VAIO Chrome OS

Al doilea sistem pregătit de Sony este un netbook ce va rula sistemul de operare Chrome. Netbookul va integra platform nVIDIA Tegra 2  (250) și va avea un ecran LCD de 11.6 inch cu o rezoluție nativă de 1366 x 768 pixeli. De asemenea, netbookul va mai fi echipat și cu 1 GB de memorie RAM, 16 GB eMMC (electronic multimedia card), GPU GeForce cu un consum redus de energie, Wireless WAN și o baterie ce oferă o autonomie de 8 ore. Greutatea sistemului va fi de aproximativ 1 kg.