Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Intel dezvăluie noul procesor Celeron bazat pe platforma Sandy Bridge

Intel dezvăluie noul procesor Celeron bazat pe platforma Sandy Bridge

28 martie 2011
Intel a dezvăluit noile procesoare Celeron bazate pe platforma Sandy Bridge. Intel Celeron este o versiune cu un preț și performanțe reduse ale modelelor Core i3,i5 și i7.
Intel dezvăluie noul procesor Celeron bazat pe platforma Sandy Bridge

Procesorul Dual-Core Celeron B810 rulează la 1.6 GHz și include 2 MB Cache, cu un consum de putere de 35 W. La achiziționarea a 1000 de unități, prețul procesorului se oprește la 86$.

Microprocesoarele Celeron au fost folosite cu precădere în notebookurile low-cost pentru aplicații simple precum word processing, sau navigare pe Internet. În ultimii doi ani, procesoarele Intel Celeron Single-Core au fost integrate în laptopurile cu un preț sub 300$ și ecrane de 15.6 inch. Intel Celeron are drept competitori modelele Sempron și V-series de la AMD.

Celeron B810 include aceleași capabilități grafice ca și modelele superioare - Core i3,i5 și i7. Dezavantajele acestui procesor constau în lipsa tehnologiilor precum Turbo Boost 2.0 și a caracteristicilor de mărire a duratei de viață a bateriei.

Alte lipsuri ale procesorului Celeron includ: Quick Sync și posibilitatea de a transmite wireless content video HD de pe laptop către un HDTV.

Marii producători de sisteme de calcul portabile nu au dezvăluit detalii legate de implementarea acestui procesor pe notebookuri.

 Sursa: pcadvisor.co.uk