Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Cheia Internetului se află în mâinile a șapte persoane

31.07.2010

Gizmodo.com anunță existența unei chei a Internetului care poate fi utilizată în cazul unui eveniment catastrofic, care ar putea da peste cap world wide web-ul.
Cheia Internetului se află în mâinile a șapte persoane

Această cheie, care există sub forma a șapte smart carduri, deține puterea de a restarta Internetul într-o situație catastrofală, în care DNSSEC (Domain Name System Security) ar putea fi defectat sau compromis astfel încât să nu mai existe posibilitatea de a verifica dacă un URL pointează către website-ul corect.

Este nevoie de cel puțin cinci dintre persoanele care dețin astfel de carduri – câte una din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Burkina Faso, Trinidad și Tobago, Canada, China și Republica Cehă – care să se adune la o bază americană și cu ajutorul lor să restarteze sistemul și să conecteze totul din nou.

Este necesar un minimum de 5 persoane deoarece fiecare dintre carduri conține doar o fracțiune din cheia de recuperare necesară pentru a pune iarăși lucrurile în ordine. Acest lucru înseamnă că nu există o singură persoană care să dețină puterea de a reseta întreaga lume cibernetică.

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează