Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

Feed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Atenţie, băieţi! Laptopurile pot induce infertilitatea masculină!

Atenţie, băieţi! Laptopurile pot induce infertilitatea masculină!

09 noiembrie 2010
Se pare că, atunci când bărbaţii ţin în poală un laptop, acesta le dă peste cap temperatura din zona inghinală, lucru care poate afecta serios calitatea spermei, informează Reuters.
Atenţie, băieţi! Laptopurile pot induce infertilitatea masculină!

Cercetătorii în domeniu au realizat un studiu pe un eșantion de 29 de bărbați tineri, punând termometre lângă scroturile acestora în timp ce țineau un laptop pe genunchi.

Milioane de bărbați folosesc laptopurile astăzi, în special în perioada în care sunt fertili, a spus dr. Yefim Sheynkin, specialist urolog la State University of New York. În aproximativ 10-15 minute, temperatura de la nivelul scrotului este deja peste cea considerată sigură, chiar dacă bărbatul în cauză nu simte acest lucru, a adăugat el.

Până acum, nici un studiu nu a arătat că laptopurile afectează în mod direct fertilitatea masculină, a mai spus Sheynkin, și nu există dovezi solide că s-ar putea întâmpla așa ceva. Însă studiile anterioare au demonstrat că încălzirea scrotului cu mai mult de un grad Celsius peste cea obișnuită este suficientă pentru a afecta calitatea spermei.

În condiții normale, poziția testiculelor este înafara corpului, ceea ce le asigură o temperatură cu câteva grade mai scăzută decât cea din interiorul acestuia, acest lucru fiind o condiție obligatorie pentru producția de spermă.

Nu aș afirma că cine începe să utilizeze un laptop va deveni steril, a spus Sheynkin pentru Reuters Health. Însă utilizarea frecventă a unui astfel de dispozitiv în acest mod poate contribui la apariția problemelor de reproducere, a mai spus el, deoarece scrotul nu are timp să se răcorească. Pentru a ține un laptop pe genunchi, trebuie să ții picioarele apropiate. După o oră de stat într-o astfel de poziție, cercetătorii au constatat că temperatura de la nivelul testiculelor crește cu până la 2.5 grade Celsius.

Un suport de laptop previne încingerea acestuia și arsurile de la nivelul pielii. Însă la nivel intim, este doar un fals sentiment de siguranță, conform dr. Sheynkin.