Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » AMD prezintă noile procesoare APU Fusion din seria A, nume de cod

AMD prezintă noile procesoare APU Fusion din seria A, nume de cod

14 iunie 2011
Advanced Micro Devices va oferi notebookurilor din categoria mainstream atât putere de procesare cât și putere grafică, pe un singur cip de silicon ce reușește să ofere ce este mai bun din fiecare extremă.
AMD prezintă noile procesoare APU Fusion din seria A, nume de cod

AMD a dezvăluit noile cipuri Fusion, seria A, destinate laptopurilor și desktopurilor din categoria mainstream. Tehnologia Fusion de la AMD reușește să integreze toată puterea de calcul a sistemului pe un singur suport de silicon, tehnologie cunoscută sub numele de Accelerated Processing Unit (APU). Noile cipuri vor fi cu două sau patru nuclee.

Pentru sistemele quad-core, punctul de pornire ar fi de a scădea consumul de putere al unui sistem de cacul desktop clasic, la nivele de putere ce pot fi utilizate pentru un laptop. „Ce putea fi realizat înainte cu 85 W, acum, același nivel de performanță poate fi obținut cu jumătate din acel consum de putere. ”, a spus Raymond Dumbeck, marketing executive AMD.

AMD pune accent în egală măsură pe puterea grafică și pe puterea de procesare standard „x86”, conform celor spuse de Raymond Dumbeck. În mod normal, PC-urile tind să ofere utilizatorului mai multă putere de procesare în defavorul puterii grafice. „Noi am alocat aproximativ o treime pentru x86 și o treime pentru grafică”, a spus Raymond Dumbeck.

Intel urmează o cale similară, mărind puterea motorului grafic de pe procesoarele mainstream. Acest lucru a început odată cu lansarea procesoarelor Sandy Bridge și va continua și cu următoarea generație, Ivy Bridge.

Dumbeck a descris și cum un procesor quad-core poate fi adaptat diferitelor situații: „Software-ul fie ia controlul asupra vitezei de procesare fie asupra nucleelor. Dacă software-ul este dependent de frecvență, acesta va scădea puterea ultimelor nuclee și o va mări pe cea a primelor două, mărind frecvența. Sau, dacă software-ul este dependent de nucleu, atunci acesta va utiliza toate cele patru nuclee, având mai multe nuclee pentru aplicații ce pot fi realizate de un singur nucleu.

 Seria A APU de la AMD, numită anterior „Llano”, va fi disponibilă în semestrul doi al anului 2011 și va apărea în peste 150 de notebookuri și desktopuri, incluzând și cele 11 noi modele de la Hewlett-Packard.

 Sursa: news.cnet.com