Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Prima pagina » Noutati » Cum să refolosești laptopul vechi pe post de TV

Cum să refolosești laptopul vechi pe post de TV

17 iunie 2011
Cum componentele hardware pentru laptopuri devin mai puternice și mai accesibile, laptopurile vechi sunt date la o parte deoarece nu pot fi aduse la noul nivel al aplicațiilor software sau a sistemelor de operare recent lansate.
Cum să refolosești laptopul vechi pe post de TV

Aceste laptopuri învechite nu pot fi vândute sau măcar donate, deoarece nu pot face față noilor aplicații. Așadar, ce puteți face cu ele? Simplu, faceți din laptopul vostru vechi un televizor, tot ce aveți nevoie este un laptop ce funcționează bine din punct de vedere tehnic, și să aibă instalat un sistem de operare, și un USB TV-Tuner.

În exemplul ce urmează s-a folosit un laptop HP Pavilion DV4000, cu un procesor Intel Centrino 1.7 GHz, unitate de stocare de 80 GB, memorie RAM de 512 MB, un ecran LCD de 15.4 inch și o unitate optică DVD combo. Upgrade-urile pentru unitatea de stocarea sau memoria RAM fie nu este de găsit fie este scumpă. Laptopul are preinstalat un sistem de operare Windows XP, cu aplicațiile aferente necesare navigării pe internet,vizualizării fișierelor video și altele. Pentru TV-Tuner s-a folosit stick-ul USB Hauppauge WinTV-HVR 900, disponibil la un preț de 4800 Rs. Tunerul TV este capabil să recepționeze DVB-T și Analog TV și este compatibil cu Windows Media Center.

Laptop TV-Tuner USB

În primul rând, pentru permite laptopului să ruleze la capacitate maximă este recomandată o nouă instalare a sistemului de operare, fie el Windows XP, Windows 7 sau orice distribuție de Linux. După instalarea sistemului de operare, și a tuturor driverelor necesare, conectați TV-Tuner-ul și instalați driverele aferente acestuia. Apoi, introduceți cablul TV în TV-Tuner, porniți programul și începeți căutarea programelor. Acum puteți avea un televizor în orice cameră doriți.

 Sursa: tech2.in.com