Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











AMD a lansat cel mai rapid motor grafic cu un singur procesor, Radeon HD 6990M

14.07.2011

AMD a lansat cel mai rapid motor grafic cu un singur procesor, AMD Radeon HD 6990M GPU. Noua placă video oferă cu până la 25% viteză mai mare de procesare grafică decât orice alt motor grafic (cu un singur procesor grafic) destinat notebookurilor.
AMD a lansat cel mai rapid motor grafic cu un singur procesor, Radeon HD 6990M
Cu sosirea noii plăci video Radeon HD 6990M dar și a liniei recent lansate de procesoare AMD Fusion A-series APU, AMD împinge capabilitățile grafice la limită pentru o mare varietate de notebookuri, și la o mare varietate de prețuri, în același timp îmbunătățind experiența vizuală cu ajutorul tehnologiilor CrossFireX și Dual Graphics.

Tehnologia CrossFireX combină puterea grafică oferită de două păci video dedicate, pentru a aduce utilizatorilor o experineță vizuală impresionantă.

AMD Radeon HD 6990M preia locul renumitei plăci video Radeon HD 6970M, oferind o nouă perspectivă atât asupra performanțelor câr și a calității imaginii. Cu suport DirectX 11, utilizatorii se pot aștepta la un FPS ridicat în timpul jocurilor dar și o imagine de calitate superioară. Cu ajutorul tehnologiei AMD Eyefinity utilizatorii se pot scufunda în minunăția jocului, putând conecta până la 6 monitoare externe.

„La baza brandului Alienware stă tocmai această concepție de a duce totul la limita superioară și de a găsi punctele extreme în ceea ce privește experiența de gaming”, a spus Arthur Lewis, vice-președinte și manager general Alienware. „Oferind două plăci video Radeon HD 6990M laptopului nostru de top, MX18, Alienware și AMD s-au aliat pentru a aduce pasionaților de jocuri video o experiență video de neimaginat.”

UPDATE: Motorul grafic AMD Radeon HD 6990M va avea un procesor de 1120 stream-uri și o viteză de clock de 715 MHz, aducând puterea de procesare la o valoare de 1.6 Tflops. Deasemenea, placa video este prevăzută cu o memorie video de 2 GB GDDR5 cu o frecvență de 900 MHz, astfel lățimea de bandă a memoriei este de peste 115 GB/s.

AMD a oferit publicului rezultatele testelor comparative între noua placă video HD 6990M și HD 6970M dar și între HD 6990M și nVIDIA GeForce GTX 580M.

AMD Radeon Hd 6990M vs nVIDIA GeForce GTX 580M

Aceste rezultate demonstrează puterea uimitoare a noii plăci video, obținând scoruri mai mari față de HD 6970M în aproximativ 25% din jocuri.AMD Radeon Hd 6990M vs AMD Radeon Hd 6970M

Pe lângă Alienware și alți producători au anunțat echiparea notebookurilor lor cu motorul grafic AMD Radeon HD 6990M, precum Clevo cu modelele P170HM, P150HM și X7200, și Eurocom.

Sursa: pcper.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    AMD updatează linia de procesoare Zacate
    AMD updatează linia de procesoare Zacate

    Advanced Micro Devices plănuiește să updateze linia de unități de procesare accelerată (APU) pentru laptopuri și desktopuri în primul trimestru al acestui an.

    AVA Direct Clevo X7200, un laptop cu 24 GB RAM
    AVA Direct Clevo X7200, un laptop cu 24 GB RAM

    Un vendor de mari proporții, AVA Direct, specializat în vânzarea sistemului de calcul personalizate oferă acum o soluție unică de memorie RAM de 24 GB pe notebookul Clevo X7200, un…

    Panasonic Toughbook S9: cel mai ușor notebook de 12.1 inch cu unitate optică
    Panasonic Toughbook S9: cel mai ușor notebook de…

    Panasonic Toughbook a slăbit și a devenit… S9, cel mai ușor notebook de 12.1 inch care posedă unitate optică.