Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Apple MacBook Pro Retina Display

03.07.2012

Noua generaţie de laptopuri MacBook Pro cu Retina Display - de când îl aşteptam să apară. Cel mai nou portabil de la Apple înglobează tot ce este mai bun la ora actuală în materie de design şi componente, de la carcasa unibody din aluminiu la componentele integrate, de la unitatea de stocare SSD la mult râvnitul display Retina.

Apple a dat naştere trendului display-urilor cu rezoluţie colosală odată cu introducerea smartphone-ului iPhone 4 în 2010. La fel s-a întâmplat şi cu tableta iPad 3 sărind de la rezoluţie prezentă pe modelul precedent de 1024 x 768 pixeli la 2048 x 1536 pixeli.

Notebookul MacBook Pro cu Retina Display urmăreşte aceeaşi traiectorie. Modelul standard cu ecran de 15 inch are o rezoluţie nativă de 1440 x 900 pixeli, în timp ce noul model atinge o rezoluţie de 2880 x 1800 pixeli. În imaginile de jos puteţi observa difereţa între display-urile Retina şi non-Retina.Apple MacBook Pro Retina Display

Deşi ecranul este principalul punct de atracţie al laptopului, haideţi să nu ne oprim aici deoarece MacBook Pro-ul Retina Display mai are câteva puncte forte, precum grosimea şi greutatea. Designul este aproape identic cu cel al modelului MacBook Pro din 2011, al cărui review îl puteţi citi aici.

Diferenţa este că noul model este cu aproape 6.35 mm mai subţire, grosimea sa fiind de 18 mm. Pe cât de subţire pe atât de uşor atingând o greutate de 2.02 kg. Deşi nu este cel mai subţire notebook şi nici cel mai uşor, utilizatorii de MacBook-uri vor aprecia atât scăderea în greutate cât şi scăderea în grosime. Pentru a obţine aceste rezultate, dezvoltatorii de la Apple au trebuit să recurgă la unele soluţii care nu vor fi pe placul tuturor clienţilor, soluţii precum integrarea unor componente în placa de bază a sistemului, spre exemplu modulele de memorie RAM sau unitate de stocare de tip SSD de 256 GB ce are un format specific Apple şi ce se va dovedi de multe ori neîncăpătoare. Deşi există posibilitatea unui upgrade, de cele mai multe ori se va dovedi a fi destul de costisitor. Deasemenea, noul MacBook Pro nu stă bine nici la capitolul porturi având la dispoziţie doar două porturi USB 3.0, două porturi Thunderbolt, un port HDMI şi un port MagSafe 2 destinat încărcării dispozivelor mobile. Lipsa porturilor mult mai des folosite precum Gigabit Ethernet sau FireWire va pune în dificultate pe cei mai mulţi utilizatori. Desigur, există adaptoare speciale de la Thunderbolt la Ethernet sau VGA dar aceasta se achiziţionează separat.

Apple MacBook Pro Retina Display

Noul Apple MacBook Pro Retina Display dispune de un procesor de ultimă generaţie Intel Quad-Core i7-3615QM ce rulează la o frecvenţă de tact default de  2.3GHz, putând să atingă 3.3GHz în modul Turbo Boost. Alături de acest procesor se află şi GPU-ul integrat Intel HD 4000 dar şi o placă video dedicată nVIDIA GeForce GT 650M cu 1 GB de memorie video GDDR5 la dispoziţie. Notebookul a obţinut numai rezultate bune la testele făcute de echipa de la Notebookreview.com. În urma testelor efectuate, bateria a reuşit să ofere o autonomie de 7 ore iar procesorul a reuşit să se descurce la toate aplicaţiile supuse.

În concluzie, MacBook Pro Retina Display a reuşit să impresioneze cu ecranul său Retina dar şi cu simplitatea sa, dar are şi foarte multe părţi negative, unul dintre ele ar fi preţul. În România puteţi achiziţiona noul MacBook Pro cu Retina Display la preţul de 10.883 RONApreciem   Nu apreciem
Positive Display-ul Retina
Negative  Conectivitatea redusă
Positive  Portabilitatea Negative Modulele RAM integrate
Positive Durata de viaţă a bateriei
Negative  
Citeste mai mult pe: notebookreview.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează