Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F)
Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F) Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F) Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F) Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F) Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F) Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F)

Review Sony VAIO VPCF12Z1E/BI (seria F)

09.12.2010

Producator Sony / Categoria Multimedia

8,4
8,4
Sony VAIO VPCF12Z1E/BI este un laptop multimedia high end cu hardware puternic (Intel Core i7-740QM) și un ecran cu rezoluție 1920x1080 pixeli mat anti-reflexie, la acestea adăugăm ieșire audio optică (S/PDIF) și Blu-ray, interesant nu? Vă invităm să citiți un review complet al acestul frumos exemplar de la Sony.

3171 vizualizari

Sony VAIO VPCF12Z1E/BISony VAIO VPCF12Z1E/BI face parte din seria F a gamei de notebook-uri Vaio, categorie dedicată multimedia, modelul de față fiind în întregime dezvoltat în această direcție. Aspectul materialelor folosite, fluența liniilor, îmbinările și delimitarea zonelor specifice sunt de o calitate peste medie, ce îi conferă acestui model o simbioză perfectă între performanța implementată într-o anumită direcție și design.

Culoarea predominantă pentru acest model este negru, cu anumite variații în funcție de textura materialelor, fie că vorbim despre tastatură, ecran sau capacul exterior. Referindu-ne la acesta din urmă, putem spune că este compus din două elemente suprapuse - primul ar fi partea dinspre exterior care și definește designul din punct de vedere al materialelor, liniilor și culorii. Nelipsita și inconfundabila siglă Vaio captează privirea inevitabil, fluiditatea simbolului, senzația de element cromat și proporția acesteia în raport cu dimensiunea capacului diminuează din senzația de aspect voluminos. Al doilea element al capacului este chiar partea care înglobează ecranul, marginile din interior fiind negru mat în aceeași rezonanță cu display-ul care este tot mat.

Sony VAIO VPCF12Z1E/BI Sony VAIO VPCF12Z1E/BI

La exterior lui Sony VAIO VPCF12Z1E/BI zona de proximitate între baza notebook-ului și ecranul rabatabil este cilindrică pe întreaga lungime. Aici sunt înglobate și balamalele de fixare a capacului, ce conferă robustețe și fermitate în reglarea ecranului într-o anumită poziție, neexistând riscul apariției unor jocuri nedorite. Tot în aceasta zonă, la ambele capete, avem înglobate butonul de pornire și mufa de încărcare, integrarea acestora în carcasa făcându-se prin intermediul a doua elemente de design cilindrice cu aspect cromat.
La interior, pe o zonă ușor ridicata față de suprafața de așezare a tastaturii, se află grila perforată ce ascunde difuzoarele. Situată în imediata apropiere e ecranului, această mască are înglobate și locurile în care se fixează balamalele de susținere a display-ului, liniile ei curgând lin și pierzându-se către zona de proximitate a capacului exterior și baza notebook-ului. Imediat sub această grila regăsim butoanele de asistență Vaio și tastele multimedia, butonul "Display OFF" având rolul de oprire imediată a display-ului pentru optimizarea consumului de energie în diverse situații alese de utilizator. În continuarea acestor butoane, spre partea stângă, se află led-urile indicatoare și senzorul de luminozitate care în momentul în care este pornit reglează automat intensitatea luminii display-ului în funcție de luminozitatea mediului ambient - încă un mijloc de optimizare a consumului de energie.

Sony VAIO VPCF12Z1E/BITastatura are un finisaj negru mat, cu aspect texturat, pentru a oferi aderență maxima în utilizare. Spațierea butoanelor este mai mult decât rezonabilă, întreaga tastatură fiind încadrata de o grila metalică ce are decupată în ea poziția și forma fiecărei taste, neexistând riscul apăsării unei alte taste din greșeală. Poziționarea tastelor cu săgeți este mai joasă decât nivelul restului butoanelor făcând găsirea și folosirea acestora mult mai la "îndemână". Inserarea blocului numeric în partea dreaptă facilitează de asemenea introducerea datelor și conferă echilibru și ergonomie întregii tastaturi atât din punct de vedere vizual cât și practic. Cursa de apăsare a tastelor nu este lunga, având un răspuns ferm. Grila metalica ce încadrează tastatura și materialul butoanelor oferă un ghidaj excelent în folosire și o atenuare a zgomotelor produse la apăsare.

Sony VAIO VPCF12Z1E/BISub tastatura regăsim zona de așezare a palmelor, acoperită de un cauciuc negru texturat cu aspect de piele, dintr-o compoziție foarte tare, în care este ștanțată sigla Vaio - încă un element care conferă atitudine și stil.
Înglobat în această suprafață din "piele" ușor către stânga fata de centrul notebook-ului, se află touchpad-ul cu două butoane. Aspectul acestuia este similar cu cel al unei celule pentru bateriile solare, oferind o aderență bună în utilizare și acuratețe. Deși vizual nu sunt marcate pe suprafața de contact, touchpad-ul oferă atât funcții pentru scroll vertical/orizontal precum și de gestică. Cele doua butoane, fac utilizarea ușoară, având curse extrem de scurte și un timp de răspuns excelent.

Sony VAIO VPCF12Z1E/BI are următoarele dimensiuni de gabarit 387.2 x 263 x 31~41 mm cu o greutate totală împreună cu bateria ce ajunge la 3.2kg. Dimensiunile sunt de altfel justificate de mărimea ecranului și elementele hardware incorporate. Însa greutatea care duce înspre 4kg, dacă ținem cont și de încărcător, este puțin cam mare făcând din transportul acestuia un lucru nu tocmai facil.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,4
Design/Materiale
10
10
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 351 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Multimedia , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Din aceeasi categorie

  8,2 Review Toshiba Satellite A665 3D
  Review Toshiba Satellite A665 3D

  Toshiba Satellite A665-14J 3D este un notebook  ‚All In One’,  conține  tot ce își dorește un utilizator care caută o experiență  multimedia…

  8 Review Dell 15R N5010 (i3-370M, HD5650)
  Review Dell 15R N5010 (i3-370M, HD5650)

  Seria Inspiron reprezintă cea mai cunoscută gamă a producătorului american Dell datorită raportului calitate/preț foarte apreciat de utilizatori. Pe bancul de teste am avut plăcerea…