Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F)
Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F) Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F) Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F) Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F) Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F) Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F)

Review Sony VAIO VPCF12M1E/H (seria F)

10.11.2010

Producator Sony / Categoria Multimedia

8,1
8,1
Sony VAIO seria F este cu siguranță adresată celor care vor un laptop multimedia high end. Ecranul de 16.4 inch, Full HD cu rezoluția 1920x1080, unitatea optică Blu-ray și ieșirea audio optică S/PDIF definesc întreaga serie VAIO F. Pe langă cele menționate modelul testat de noi, VPCF12M1E/H are și o placă video puternică, Nvidia GeForce GT 330M și un procesor pe măsură, Intel Core i5 520M. În review găsiți informații complete despre Sony VAIO VPCF12M1E/H.

1917 vizualizari

Sony VAIO VPCF12M1E/H

Sony VAIO VPCF12M1E/H și chiar întreaga serie F are un design elegant, zona balamalelor fiind cea mai interesantă. În capătul din dreapta al zonei cilindrice în care sunt înglobate balamalele regăsim butonul de power iar în partea opusă se află mufa încărcătorului. Este o idee inspirată care pe lângă faptul că da un aspect interesant carcasei adaugă un plus la ergonomie cel puțin când vorbim de mufa încărcătorului care nu deranjează pe nimeni acolo unde este poziționată.

 

Sony VAIO VPCF12M1E/HButonul de start este și el arătos și se potrivește foarte bine în peisaj.
Înainte să intrăm în celelalte detalii ale carcasei precizăm că îmbinările și calitatea materialelor sunt peste medie, nu am găsit nici o zonă care să ne atragă atenția în sens negativ. Robustețea este de asemena o altă caracteristică a modelului Sony VAIO VPCF12M1E/H, nu sunt zone de flambaj evident nici chiar la apăsarea fermă a carcasei în zonele sensibile.

Culorile prezente pe carcasă sunt după cum urmează: capacul este gri cu o tentă foarte slabă de albastru, interiorul este argintiu mat peste tot, inclusiv marginea care înconjoară ecranul, iar baza unde sunt poziționate porturile și partea din spate sunt negre. Zona de așezare a palmelor pentru modelul Sony VAIO VPCF12M1E/H are o textură fină care arată bine și oferă o senzație plăcută la atingere. Tot pe această zonă de odihnă a palmelor regăsim și sigla VAIO foarte elegant prezentată.
Masca de deasupra tastaturii sub care se află cele două difuzoare ale sistemului audio este tot argintie dar cu o perforație fină pentru a permite sunetului să ajungă cu ușurință la urechile noastre.

Sony VAIO VPCF12M1E/H Sony VAIO VPCF12M1E/H Sony VAIO VPCF12M1E/H

Între grila de care vorbim și tastatură se află o zonă unde regăsim butoanele specifice Sony și cele multimedia. Interesant pentru seria F este butonul DISPLAY OFF care este este poziționat în partea stângă a butoanelor multimedia și după cum ați dedus deja oprește ecranul ajutându-ne să economisim energie atunci când ascultăm muzică de exemplu.
Imediat în stânga acestor butoane multimedia avem câteva leduri indicatoare și senzorul de luminozitate care detectează cât de puternică este lumina în mediul în care folosim notebook-ul și reglează automat luminozitatea ecranului, un alt mod de a economisi energie. Trebuie să spunem că acest senzor reduce totuși prea mult luminozitatea ecranului când folosim laptop-ul pe întuneric, există însă posibilitatea de a anula acest senzor de aici: Vaio Control Center > Automatic Brightness Settings > debifați "Adjust brightness automatically".

Sony VAIO VPCF12M1E/HTastatura de care beneficiază Sony VAIO VPCF12M1E/H de tip chiclet este confortabilă și ușor de folosit, spațiul dintre taste este suficient pentru a nu apăsa din greșeală tastele învecinate, zona numerică este de asemenea bine delimitată și de un real ajutor pentru cei care o vor folosi. Blocul de taste cu săgeți este așezat un pic mai jos decât restul tastelor în acest fel săgețile sunt mai ușor de intuit și mai confortabile când ne jucăm de exemplu un joc cu mașini. Un mic minus al tastaturii este faptul că unele taste (cele mari - enter, shift, etc) fac un zgomot sensibil mai mare decât restul tastelor.

Modelul testat de noi este unul special pentru teste și nu are tastatura pe care o are modelul vândut în România așa că nu vă speriați de tastele colorate pe care le vedeți în fotografia alăturată. Modelul Sony VAIO VPCF12M1E/H vândut la noi are tastatură clasică QWERTY de tip US.

Sony VAIO VPCF12M1E/HVorbind de touchpad putem spune că este unul reușit, de dimensiuni potrivite și bine delimitat. Este de asemenea foarte bine echilibrat și cu precizie bună chiar dacă rezoluția ecranului este de 1920x1080 pixeli. Suprafața de contact a touchpad-ului este mată acest aspect ajută la un control mai bun al cursorului; singurul minus în ceea ce privește touchpad-ul sunt butoanele care deși au cursa mică, la apăsare sunt oarecum gălăgioase.

De asemenea dacă cumva vi se pare cursorul puțin întârziat în răspuns se poate dezactiva din driver opțiunea de a mări precizia cursorului. Mouse Properties > Pointer Option > Enhance pointer precision, dezactivând această opțiune aveți un răspuns mai bun al cursorului dar precizia acestuia scade considerabil, noi vă recomandăm să nu dezactivați această opțiune.

Dimensiunile de gabarit 387.2 x 263 x 31~41 mm, ale lui Sony VAIO VPCF12M1E/H sunt bune pentru un ecran de 16.4 inch, este doar puțin mai mare decât un laptop de 15.6 inch ca și gabarit. În privința greutății nu putem afirma același lucru, 3.1 Kg nu sunt tocmai ușor de deplasat, iar încărcătorul este și el destul de mare și greu, împreună fiind dificil de deplasat.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,1
Design/Materiale
10
10
Performanta
8
8
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 117 voturi ) 5,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Multimedia , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comenteaza


Din aceeasi categorie

7,8 Review Acer Aspire 5755-2314G50Mncs
Review Acer Aspire 5755-2314G50Mncs

După modelele exclusiviste din ultima perioadă, cu acest review revenim la normalitate şi vă supunem atenţiei un model simplu, elegant şi cel mai important aspect: la un preţ mic.…

citeste review +
7,9 Review HP Pavilion dv6-6104ea
Review HP Pavilion dv6-6104ea

Operaţiunea Llano! Acesta este numele de cod al procesorului AMD în jurul căruia HP a construit noul Pavilion dv6. Un laptop dedicat segmentului multimedia, ce întâmpină…

citeste review +