Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Maguay MyWay P1501m
Review Maguay MyWay P1501m Review Maguay MyWay P1501m Review Maguay MyWay P1501m Review Maguay MyWay P1501m Review Maguay MyWay P1501m Review Maguay MyWay P1501m

Review Maguay MyWay P1501m

28.10.2011

Producator Maguay / Categoria Gaming

8,3
8,3
Modularitate, acesta este cuvântul definitoriu pentru gama de laptop-uri a producătorului românesc Maguay. Având o vastă experienţă pe piaţa business, începând de anul acesta atacă şi piaţa consumatorilor casnici. Deşi MyWay P1501m încă nu s-a decis cărui segment de clienţi se adresează, începutul pare promiţător. Mai multe detalii găsiţi în rândurile ce urmează.

6 comentarii / 4410 vizualizari

Maguay MyWay P1501m De această dată am plăcerea de a vă aduce la cunoştinţă un model de laptop produs sub un brand românesc: Maguay. Probabil numele nu vă spune foarte multe dar o să încerc să rezum în câteva cuvinte istoria companiei.

Prima mea experienţă cu Maguay am avut-o la CERF (pe vremea când încă se ţinea în Bucureşti) şi la acea perioadă aveau în stand doar modele desktop şi servere. Dacă pe segmentul laptop sunt încă noi pe piaţă (primele modele, sub  numele de eXpertBook, cunoscând lumina zilei prin 2007), Maguay şi-a câştigat respectul clienţilor din piaţa serverelor prin produse performante, fiabile şi modulare. Deoarece piaţa business este mult mai strictă în ce priveşte calitatea produsului finit, am avut mari aşteptări de la modelul MyWay P1501m trimis spre testare.

Modelele MyWay includ portabile de diferite dimensiuni şi au fost lansate la începutul acestui an, iar după cum numele sugerează principalul avantaj în faţa competitorilor îl constitue posibilitatea configurării sistemului după propriile dorinţe, disponibilitate financiară, scopul final fiind de a obţine un produs specific pentru fiecare utilizator.
Maguay MyWay P1501mMaguay MyWay P1501m reprezintă nava amiral a segmentului de 15 inch, ce poate încorpora cele mai noi componente de pe piaţă la ora actuală. Modelul testat de mine a venit cu un microprocesor i5 Sandy Bridge şi procesor grafic dedicat de la NVIDIA, modelul GTX 560M. Prin urmare din punct de vedere tehnic, respectând o reţetă veche de tandem procesor - placă video puternice, se pretează pentru un sistem din nişa gaming-ului, dar oare aşa să fie?

Am menţionat de nenumărate ori că un sistem de gaming, pe lângă performanţă de top trebuie să aibă şi un aspect unic, care să şocheze. Acest lucru nu se întâmplă şi în cazul de faţă, cu excepţia câtorva detalii: precum fantele de evacuare a aerului mai agresive sau capacul ecranului uşor curbat spre partea inferioară ce aduce ce unele modele de la Asus. Restul portabilului este conturat de linii drepte, şi aduce mai degrabă cu un model business, de tip workstation, decât unul de gaming. Acestă afirmaţie este întărită şi de opţiunea alegerii unei plăci grafice Quadro pentru configurarea sa. Se observă tentaţia Maguay-ului de testare a pieţei prin adresarea modelului către două segmente total diferite folosind însă acelaşi şasiu, dar datorită înrădăcinării companiei în mediul business, modelul pare mult mai potrivit acestuia decât nişei de gaming.

Toată carcasa este creată din plastic mat de culoare gri închis, cu o duritate peste media celui întâlnit pe alte modele. L-am adorat pentru că s-a dovedit un adversar redutabil al urmelor de amprente şi uşor de întreţinut, de aceea îmi vine greu să înteleg de ce pentru marginile ecranului s-a folosit plastic lucios de culoare neagră care reprezintă coşmarul cosmetizării. După cum era de aşteptat, experienţa şi meticulozitatea celor de la Maguay şi-au spus cuvântul în ce priveşte îmbinările dintre diferitele bucăţi ale exoscheletului sunt realizate impecabil. Capacul ecranului este auster, doar logo-ul Maguay fiind găsit în partea stângă sus.

Maguay MyWay P1501m Maguay MyWay P1501m
 
Tastatura ocupă cea mai mare parte a părţii fixe, fiind situată într-o mică adâncitură şi după cum se poate observa din poMaguay MyWay P1501mza alăturată este de tip chiclet, cu taste de formă pătratică de culoare neagră şi generos spaţiate între ele. Deşi include şi zona tastelor numerice în partea dreaptă singurul compromis făcut este la zona tastelor funcţionale ce sunt înjumătăţite ca şi dimensiune. Mă bucur să anunţ că şi plasticul folosit pentru acoperirea spaţiului dintre taste este tot mat, lucru rar întâlnit inclusiv pe modelele ce vin cu carcasa mată. Datorită folosirii unui plastic dur în timpul utilizării tastatura nu flambează, decât puţin în partea dreaptă deasupra unităţii optice. Neajunsul materialului dur îl constitue o gălăgie mai pronunţată a tastelor mari. Tastele W, A, S, D de obicei folosite în jocuri sunt marcate cu săgeţi de culoare rosie, acest lucru încercând să afirme că MyWay P1501m are un talent înnăscut pentru abilitatea numită: gaming. Pe de alta parte nu mi-a plăcut faptul că tastele funcţionale nu îndeplinesc ca funcţie primară cea de taste multimedia, control al luminozităţii,etc. ci doar prin folosirea concomitent a tastei Fn iar de iluminare nu poate fi vorba. Probabil ar fi adăugat un pic la preţ dar iluminarea îşi găseşte utilitatea în situaţiile în care încăperea nu oferă suficientă lumină ambientală iar utilizatorul nu este învăţat să tasteze fără a arunca o privire şi spre tastatură din când în când.
Maguay MyWay P1501m
Sub tastatură, situat central, avem touchpad-ul de dimensiuni medii creat din acelaşi material ca cel folosit şi pentru zona de odihnire a palmelor. Asemănător tastaturii şi touchpad-ul este situat într-o mică adâncitură ce îndeplineşte rolul de a delimita suprafaţa senzitivă. Deşi recunoaşte gesturile uzuale, nu pot spune că le interpretează de fiecare dată corect. Cele două butoane sunt de fapt unul de tip bara, norocul nostru fiind că la mijloc avem un cititor de amprente ce le delimitează.   Zgomotul produs este mediu în intensitate "click-ul" specific fiind audibil.

Accesul la componentele interne se realizează facil, prin înlăturarea câtorva şuruburi şi apoi prin alunecarea capacului carcasei. La interior încă o surpriză plăcută: dacă vă uitaţi în partea stângă a pozei unde este desfăcut, o să observaţi că răcitorul ventilatorului este creat din cupru, material ce disipă mult mai bine căldura heat pipe-urilor spre deosebire de aluminiu. Le-am fi preferat pe amândouă de cupru, dar în cazul de faţă cel de aluminiu este suficient pentru i5-ul nostru. Dacă se doreşte folosirea sa ca workstation, presupunând folosirea sa şi în spaţii unde praful este omniprezent aş fi preferat ca fantele de intrare a aerului să fie prevăzute cu un filtru de aer.
Maguay MyWay P1501m Maguay MyWay P1501m

Cele 3.1Kg sunt răspândite pe un volum definit de dimesiunile: 376 x 256 x 35~43 mm şi nu constitue o plăcere plimbarea sa dintr-un loc în altul, dar se încadrează în limitele gamei căreia i se adresează.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
8
8
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 514 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (6)

  • Dan

    Dan la 28 oct 2011, 12:35

    Daca este brand romanesc, de ce nu apare pe etichete nicio referire la Romania? Am vzut U.S. Patent, asambled in China, Made in China. Trebuia sa fie un Designed "cum se cheama firma" Romania - Asambled in China. Sa stie lumea si de noi.

  • Bogdan

    Bogdan la 28 oct 2011, 13:10

    Salut Dan,

    De fapt asamblarea e in Romania, doar componentele, carcasa vin din China, Taiwan datorita pretului de productie mult mai redus.

    O zi buna,
    Bogdan

  • Mihaela

    Mihaela la 03 nov 2011, 22:10

    De aici aud eu pentru prima oara de Maguay. Sper sa le mearga bine :) Frumos site. Felicitari!

  • Costi

    Costi la 04 nov 2011, 22:42

    Nu sunt noi ca "brand" dar ma bucur ca oamenii incep sa auda de Maguay de la noi :P. Ii asteptam si pe detinatorii de Maguay sa ne spuna parerea despre aceste portabile facute in Romania.

    • Daniel

      Daniel la 10 feb 2012, 09:26

      Am ajuns aici dintr-un link de promovare al Maguay - fiind curios ce review-uri mai exista. Astfel am observat ca inca nu au aparut mesaje de la posesori si chiar ca sunt asteptate asemenea mesaje.

      Sunt "posesor" de Laptop Maguay din iulie 2008 si nu-mi pare rau.
      Configuratia a fost Expertbook 5NV02, cu procesor dual-core T8100 /2.1Ghz, 2G DDR800, Nvidia GeForce 8600M cu 512M ram video, HDD 120G/7200, Bluetooth, Firewire, Svideo si VGA out, 4xUSB 2.0 ( din care doua pot asigura alimentare pentru incarcarea dispozitivelor USB si pe perioada in care laptopul e inchis), webcam de 2Mp, modem v92 si acumulator cu 9 celule.

      Singurul lucru de care imi pare rau e ca atunci am ales un sasiu cu mufa S-video out (ma gindeam sa o folosesc la afisare pe TV) in loc sa prevad mai corect viitorul si sa aleg cu HDMI, dar asta a fost optiunea mea atunci.

      Mi-a placut faptul ca puteam alege vreo 3 variante de sasiu (carcasa/chipset/conectica) la care alegeam un procesor (din vreo 4 modele la fiecare carcasa), tipul placii video, tipul de Wireless (si am ales A/B/G/N), tipul bateriei (standard sau cu capacitate marita), capacitatea si tipul HDD-ului, tipul unitatii optice si evident, cantitatea de RAM (iar aceasta daca sa lucreze in dual-channel sau nu).

      Mi-a placut ca erau destul de bine dotate pentru vremea respectiva: cititor de amprente, retea Gigabit, cititor de card-uri, webcam de 2 Megapixeli, slot express-card, mufa firewire (pe vremea aceea aveam camera video cu iesire firewire) si HDD la 7200 rpm.

      Slotul express-card a fost o buna investitie, achizitionand ulterior o placa de extensie pentru 2 e-sata si apoi alta cu 2 porturi USB 3.0, fiind astfel in pas cu vitezele actuale de transfer.

      Nu am ce sa-i reprosez in aproape 4 ani de utilizare, ulterior alegand si pentru serviciu mai multe bucati, care, de asemenea sunt OK.

      M-a "linistit" in mod deosebit faptul ca producatorul fiind din Romania, problemele cu garantia ar putea fi rezolvate mai repede - dar n-a fost cazul.

      Singurul capitol mai sarac in optiuni este BIOS-ul, care inlcude doar citeva optiuni (ordinea de boot, data, unitatile de disc din dotare, parola) - sper ca n-am omis ceva, e mult de cand nu m-am mai uitat.

      Pe cel personal l-am desfacut de citeva ori pentru upgrade de RAM si pentru curatarea de praf a cooler-ului, citeva luni functionand chiar pe post de server de fisiere, 24/24, cu ajutorul adaptorului expresscard la 2 x e-sata. Se desface/curatza foarte usor, componentele fiind usor accesibile (spre deosebire de niste modele Toshiba de la serviciu - care presupuneau extragerea placii de baza pentru a ajunge la radiatorul de racire).
      Pe cel de la serviciu l-am desfacut din curiozitate, observand de asemenea accesibilitatea componentelor din interior, facilitand astfel operatiunile de curatzare/upgrade.
      Evident, avand in vedere ca sunt modele la care iti poti alege procesorul la achizitie, procesorul este conectat pe soclu si poate fi inlocuit ulterior - daca e cazul.

      Inchei acest "review" personal, mentionand ca acest mesaj este scris de pe un model Maguay Myway H 1502x. ;)

      • Costi

        Costi la 12 feb 2012, 13:15

        Salut Daniel,

        Ma bucur ca ti-ai facut timp sa ne povestesti despre experienta pe timp indelungat cu Maguay. Practic este ceea ce lipsea din review-urile noastre. Noi testam portabilele doar pret de cateva saptamani si nu ne putem face o idee despre fiabilitatea in timp. Sunt sigur ca cei care vor citi cele scrise de tine iti vor multumi pentru review :).

        Noi iti multumim! si te asteptam oricand cu alte precizari.

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,3 Review Toshiba Qosmio X500-13R
Review Toshiba Qosmio X500-13R

A venit rândul ca Toshiba să contra atace pe segmentul notebook-urilor destinate gaming-ului. Toshiba Qosmio X500-13R depășește limitele fizice ale unui notebook creat pentru…

9,2 Review Asus G53JW 3D
Review Asus G53JW 3D

Pentru un "avion" de notebook am pregătit cele mai solicitante jocuri. Asus G53JW 3D din seria ROG vine în plus față de G51J 3D (vechea generație) cu o placă video mai puternică…

Te-ar putea interesa si:

Review Maguay MyWay V1501i
Review Maguay MyWay V1501i

Dacă căutaţi un laptop simplu ce va fi folosit pentru a rula aplicaţii obişnuite şi pe care să-l puteţi configura după propriul plac şi buget atunci nu mai trebuie să-l comandaţi…

Review Sony VAIO VPC-EJ1M1E/B
Review Sony VAIO VPC-EJ1M1E/B

În timp ce Sony promova Seria C în Centrul Vechi al Bucureştilor într-o atmosferă foarte colorată, noi testam un model cu un design la fel de interesant - Sony Vaio…

Review Asus G73SW 3D
Review Asus G73SW 3D

Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât…

Review Asus G74SX 3D
Review Asus G74SX 3D

Cel mai nou portavion Asus a acostat în portul Notebookreview. Masivul laptop de 17.3 inch și-a făcut cu greu loc la cheiul 74. După cum bănuiți în cele ce urmează vom…