Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Maguay MyWay H1702x
Review Maguay MyWay H1702x Review Maguay MyWay H1702x Review Maguay MyWay H1702x Review Maguay MyWay H1702x Review Maguay MyWay H1702x Review Maguay MyWay H1702x

Review Maguay MyWay H1702x

07.03.2012

Producator Maguay / Categoria Desktop Replacement (17+ inch)

7,5
7,5
În acest review disecăm un laptop din categoria "grea" produs în România. Producătorii, cei de la Maguay îl declară ca fiind "un notebook cu adevărat bun la toate!". Cât de bun la toate este și ce capabilități are puteți descoperi citind rândurile de mai jos.

4090 vizualizari

Maguay MyWay H1702x

Maguay MyWay H1702x  este cu siguranță pentru cei care fac primul pas către lumea portabilelor sau pentru cei care au nevoie de un notebook cu ecran mare și rezoluție pe măsură.

Este un laptop din categoria desktop replacement iar cei care vor migra de la desktop nu vor suferi atât de mult după ecranul unui monitor cu rezoluție full HD pentru ca MyWay H1702x beneficiază de un ecran cu aceeași rezoluție.

La capitolul design nu putem afirma că s-a depus efort pentru a face din acest notebook unul special, cei de la Maguay furnizând o carcasă simplă fără pretenția de a ieși în evidență în vreun fel.

Maguay MyWay H1702xMaterialul predominant este plasticul negru lucios care are inserat un model compus din puncte gri așa cum se poate observa în fotografia alăturată.

Faptul că toate suprafețele sunt lucioase nu ne  oferă un confort ci dimpotrivă, trebuie să-l curățăm destul de des de amprente și murdărie așa că la achiziționare vă recomandăm să vă echipați și cu un set de curățare pe care să-l țineți la îndemână.

La capitolul calitatea materialelor și îmbinărilor din nefericire nu putem spune lucruri pozitive, plasticul lucios de care vorbeam ceva mai devreme vibrează și scârțâie pe alocuri la atingeri blânde, fapt ce nu ar trebui să se întâmple decât dacă îl supuneam la teste serioase de rezistență. Pe scurt carcasa este una de consum făcută din materiale cu calitate îndoielnică și îmbinate fără a da mare atenție detaliilor.

Din punct de vedere ergonomic lucrurile stau mai bine un pic, tastatura fiind una de tip chiclet sau island-style, destul de plăcută în utilizare fără semne evidente de flambare atunci când suntem mai fermi în apăsarea tastelor. Minusul care merită menționat este faptul că deși este un laptop mare tastatura este una similară dacă nu chiar identică cu una pentru unul de 15 inch iar partea numerică este concepută ciudat în sensul în care tastele +,-, . și Enter sunt total incorect poziționate făcând această zonă numerică greu de utilizat.

Touchpad-ul este unul OK, nu face parte din cele despre care povestești prietenilor cât de tare este dar își face treaba bine. Zone de atingere are o sensibilitate bună iar butoanele sunt plăcute la utilizare și nu fac zgomot inutil la apăsare.

Maguay MyWay H1702x Maguay MyWay H1702x

Alte butoane de tip multimedia sau măcar cele de volum separate așa cum des întâlnim la alți producători lipsesc cu desăvârșire la modelul MyWay H1702x, singurul buton suplimentar tastaturii este cel de power.

Maguay MyWay H1702xUn avantaj pe care am ajuns să-l prețuiesc din ce în ce mai mult și pe care cei de la Maguay îl au față de alți competitori este ușurința accesului la componente, inclusiv la partea de răcire unde putem foarte ușor să curățăm ventilatorul sau să înlocuim pasta conductoare dintre cele două procesoare (CPU și GPU) și sistemul de răcire. Acest mod de întreținere al unui notebook poate face minuni, pe termen lung prelungind durata de viață a dispozitivului.

Ca și dimensiuni carcasa lui Maguay MyWay H1702x este una normală, poate un pic mai groasă decât am văzut la ultimele modele de notebook din gama 17 inch dar greutatea este în parametrii.

Amprenta la sol este de 413 x 270 x 14~40.5 mm iar greutatea de 2.9 Kg, gabaritul și greutatea sunt evident in gama de portabile destul de incomod de transportat zilnic dar care stau foarte bine pe birou.

Notele noastre  
Media obtinuta 7,5
Design/Materiale
7
7
Performanta
8
8
Portabilitate
6
6
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 308 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Desktop Replacement (17+ inch) , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 15%, Performanţă 40%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (0)

  sus

  Comentează

  Din aceeasi categorie

  8,1 Review Asus K73SV
  Review Asus K73SV

  Seria K73 de la Asus vine cu noile procesoare Sandy Bridge și cu o carcasă aspectuoasă pentru un notebook din gama desktop replacement. Dacă la acestea mai adăugăm Nvidia GT 540M…

  8,2 Review Fujitsu Lifebook NH570
  Review Fujitsu Lifebook NH570

  Fujitsu Lifebook NH570 este destinat celor care vor să înlocuiască desktop-ul dar nu vor să renunțe la un ecran mare. Acest notebook de la Fujitsu are ecranul de 18.4 inch, beneficiază…

  Te-ar putea interesa si:

  Review Maguay MyWay P1501m
  Review Maguay MyWay P1501m

  Modularitate, acesta este cuvântul definitoriu pentru gama de laptop-uri a producătorului românesc Maguay. Având o vastă experienţă pe piaţa business, începând…

  Review Asus N73SV
  Review Asus N73SV

  ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

  Review Asus K53SJ
  Review Asus K53SJ

  În acest review prezentăm modelul K53SJ de la Asus care vine cu noutăți în ceea ce privește aspectul portabilelor din gama K dar și în ceea ce privește partea hardware…