Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Asus N55SF
Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF

Review Asus N55SF

07.09.2011

Producator Asus / Categoria Multimedia

8,0
8,0
Un vechi proverb românesc spune "Nu judeca o carte după coperţi" şi nu cred că se poate aplica mai bine decât în cazul lui Asus N55SF. Însă, deşi din punct de vedere tehnic ne-a impresionat, pentru utilizatorii cărora se adresează aspectul fizic contează la fel de mult ca şi performanţa oferită.

2 comentarii / 4091 vizualizari

Asus Splendid VideoUtilizatorii de laptop-uri Asus sunt deja foarte familiarizaţi cu plenitudinea de soft-uri şi soft-uleţe cu care fiecare model vine preinstalat şi deoarece până acum nu am acoperit acest aspect, în acest review o să le trec în revistă pe cele mai uzuale şi cu oarecare aplicabilitate în activităţile de zi cu zi.

Primele la care ne vom uita sunt cele ce modifică setări video/audio deoarece aceste două aspecte sunt primordiale.

Pentru partea video avem la dispoziţie utilitarul ASUS Splendid Video Enhancement Technology care oferă utilizatorului câteva setări prestabilite ale contrastului/luminozităţii pentru diferitele situaţii de funcţionare: vizionarea unui film, citirea unui text, etc. precum şi posibilitatea de a defini propAsus SonicMasterriul profil.


În ce priveşte sunetul, Asus SonicMaster permite unele modificări şi optimizări software ale sunetului reprodus precum: evidenţierea vocii, îmbunătăţirea efectului surround sau al frecvenţelor joase. Mi se pare ciudat că nu avem la dispoziţie şi un egalizator, care ar fi fost mult mai de folos. Totuşi după ce m-am jucat cu diferite setări am ajuns la concluzia că sunetul se aude mai bine cu utilitarul dezactivat decât cu el funcţionând.

Ţinând cont că modelul de faţă joaca în principal pe cartea sunetului, este uşor de înţeles includerea unui soft ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a da frâu liber creativităţii şi de a-şi crea propriile opere audio cu ajutorul softului Asus Sonic Master creat sub licenţă Magix, un  producător software de renume ce creează aplicaţii pentru crearea şi modificarea conţinutului multimedia atât pentru piaţa consumer cât şi pentru cea profesională. Din nefericire, utilizatorul nu beneficiează şi de o licentă, programul fiind de tip trial.

Asus Magix

Asus Fast BootAsus USB Charger+Alte două aplicaţii ce pot fi folosite pentru neiniţiatii în tainele Windows-ului ar fi:
 1. Asus Fast Boot (în stânga) ce permite activare/dezactivarea programelor ce pornesc automat la deschiderea calculatorului, micşorând astfel timpul de boot-are.
2. Asus USB Charger+ (în dreapta) ce permite activarea/dezactivarea posibilităţii de încărcare a dispozitivelor electronice (mp3 player, telefon) prin portul USB, inclusiv când laptop-ul este închis.

Un alt soft care ar putea prezenta interes este Asus Disc Suite ce este în principiu o bibliotecă de soft-uri ce permit inscripţionarea discurilor optice (CD/DVD/BD), playere multimedia şi editoare de conţinut multimedia. Şi, cel mai important, toată suita este gratuită.
.
Asus Blu Ray Disc Suite_1 Asus Blu Ray Disc Suite_2 Asus Blu Ray Disc Suite_3

Ultimul dar nu cel din urmă, chiar printre cele mai importante este ASUS Instant ON ce permite reiniţializarea sistemului de lucru în mai puţin de 2s, iar în teste acest lucru s-a confirmat.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,0
Design/Materiale
7
7
Performanta
9
9
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 123 voturi ) 5,7

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Multimedia , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (2)

 • BoggDamN

  BoggDamN la 02:17, 2011-12-15

  Scuze, dar in printurile de la Heaven Benchmark apare ca model GPU Intel HD graphics. Daca testul e facut cu GT 555M, nu ar trebui sa apara acelasi nume ? Aceeasi problema o am si eu cu testele gen Heaven si FurMark , nu le pot face cu placa video dedicata, ci doar cu cea integrata.

 • Bogdan

  Bogdan la 01:39, 2011-12-16

  Salut BoggDamN,

  Dupa cum am mai scris si in celalalt post: uita-te si la rezultate. Daca un HD 3000 in DX10 se opreste pe la 300 de puncte, aici el se pare ca a scos peste 1000. Acest lucru inseamna ca placa video folosita in timpul benchmark-ului a fost cea dedicata, chiar daca softul ii afiseaza numele gresit.

  O noapte linistita,
  Bogdan

sus

Comenteaza


Din aceeasi categorie

7,9 Review Toshiba Qosmio F750 3D
Review Toshiba Qosmio F750 3D

Deşi zăpada încă se lasă aşteptată în Bucureşti, vă supun atenţiei un nou model alb ca neaua: Toshiba Qosmio F750. Testând-ul m-am simţit ca un explorator, deoarece…

citeste review +
8,4 Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch
Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch

Încercăm de fiecare dată să ne surprindem cititorii, acum a venit rândul iubitorilor de "mere", pentru ei am venit cu un MacBook Pro de generație nouă, 2011 cu ecran de…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review Asus N73SV
Review Asus N73SV

ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

citeste articol +
Review Lenovo IdeaPad Z360
Review Lenovo IdeaPad Z360

În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea…

citeste articol +