Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Asus G55VW 3D
Review Asus G55VW 3D Review Asus G55VW 3D Review Asus G55VW 3D Review Asus G55VW 3D Review Asus G55VW 3D Review Asus G55VW 3D

Review Asus G55VW 3D

21.05.2012

Producator Asus / Categoria Gaming

8,3
8,3
Primul concurent prezent la linia de start a competiţiei Notebookreview.ro, echipat corespunzator competiţiei din 2012 este Asus G55VW. Intel Ivy Bridge, NVIDIA GTX 660M şi NVIDIA 3D Vision 2 sunt doar câteva din specificatiile modelului. Mai multe detalii aflaţi citind review-ul.

1 comentarii / 3952 vizualizari

Asus G53VW 3DDacă vreţi să cumpăraţi un laptop de gaming, seria ROG de la Asus sigur se va afla pe lista scurtă a opţiunilor. Modelul descris în rândurile ce urmează este reprezentantul de 15inch, respectiv G53VW 3D. Cu noul model se poate observa o maturizare a seriei, atenţia la detalii fiind îmbunătăţită, dar pe de altă parte din păcate devine  mult prea serios pentru gustul meu, deoarece designul pierde din nebunia care m-a atras iniţial. Asemenea anului trecut primii ce ne-au oferit access la noua gama de procesoare Intel au fost reprezentanţii Asus din România.

G53VW continuă linia laptop-urilor destinate gamerilor, Asus afirmând că este în continuare inspirat de designul unui avion de vânătoare stealth, cu muchii ascuţite ce se întrepătrund pentru a crea un aspect inconfundabil, deşi mie mi se pare că aduce mai mult cu o maşină sport. Materialul ce acoperă atât spatele ecranului cât şi zona de odihnire a palmelor este cauciucat şi asigură un comfort sporit pentru podul palmelor dar din păcate reţine grăsimea de pe degete, aşa că veţi avea nevoie de un kit de curaţare la îndemână. La exterior cea mai importantă modificare o întâlnim în zona din spate unde evacuările aerului cald nu mai sunt de formă triunghiulară, ci alungite pe aproape toată suprafaţa muchiei, semănând mai degrabă cu ţevile de evacuare pe care le găsim pe automobilelele exotice; adăugând şi faptul că micile aripioare sunt cromate, aluzia devine evidentă. Mă întreb oare pe modelul de anul viitor vom întâlni spiner-e ?

Asus G53VW 3D Asus G53VW 3D

Tot asememănător unui unei maşini sport, G53VW vine vopsit în două culori: marginile ecranului şi zona de odihnire a palmelor este neagră pe când zona tastaturii şi a difuzoarelor este argintie; culoare ce se extinde şi pe lateralele portabilului. Îmbinările dintre diferitele muchii sunt bine realizate neexistând spaţii libere,  per ansamblu sentimentul fiind al unui produs de calitate.

Asus G53VW 3D Asus G53VW 3D

Tastatura de tip chicklet, asemănătoare cu cea întâlnită şi pe predecesorul lui, include şi zona tastelor numerice iar cum se cade unui laptop de gaming nici un compromis nu s-a făcut în ce priveşte blocul tastelor săgeţi; acestea au aceleaşi dimensiuni cu celelalte taste alfanumerice, păstrându-se chiar şi dimensiunea spaţiului dintre ele. Deasupra zonei tastaturii, în partea dreaptă nu avem decât două taste: prima (cea din dreapta) folosită pentru pornirea/oprirea laptop-ului iar cealaltă pentru a activa/dezactiva modul 3D. În cazul modelelor ce nu dispun de această opţiune, este folosită pentru a schimba profilul de alimentare (high performance, batery saver, balanced, etc.). Feedback-ul la apăsare este unul pozitiv, jucatul fiind o plăcere. Tastatura este iluminată, utilizatorul putând alege între trei niveluri de intensitare a luminii, deşi sample-ul primit de noi nu ştia decât unul singur (pornit). Totuşi, fiind un sample şi nu varianta care va ajunge la raft o să trecem cu vederea peste acest mic neajuns.
Asus G53VW 3DTouchpad-ul este de dimensiuni mari, iar materialul fin asigură o alunecare uşoară a degetelor. Suprafaţa tactilă are aceeaşi culoare cu a zonei de odihnire a palmelor dar deoarece este amplasată intr-o adâncitură decât cea din urmă este uşor de identificat. Cele două butoane dedicate sunt amplasate sub aceasta; având o suprafaţă mare şi fiind create dintr-un material caucicat asigură premisele unei utilizări facile şi silenţioase în acelaşi timp.
Accesul la două sloturi de memorie şi la hard disk se realizează destul de uşor prin înlăturarea a două şuruburi. Celelalte două sloturi de memorie se găsesc sub tastatură.

Asus G53VW 3D Asus G53VW 3D
Asus G53VW 3D

Dacă ar fi să judecăm după dimensiuni (384 x 299 x 20 ~51 mm) G53VW a mai slăbit puţin, dar acest lucru nu se regăşeşte şi în masa sa care per total este mai mare comparativ cu seria anterioară.

Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
9
9
Portabilitate
6
6
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 249 voturi ) 5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (1)

  • say

    Say la 22 oct 2013, 08:55

    http://colectionaruldesuflete.wordpress.com/2013/08/08/sony-vaio-sve1713d1ew-review-dupa-patru-luni-de-folosire/

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,3 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7
Review ASUS Automobili Lamborghini VX7

Pentru cei aflaţi în căutarea portabilului care să se asorteze cu Lamborghini-ul din garaj, sau cei care tânjesc după un Gallardo dar încă nu au banii necesari să-l…

9,1 Review Asus G74SX 3D
Review Asus G74SX 3D

Cel mai nou portavion Asus a acostat în portul Notebookreview. Masivul laptop de 17.3 inch și-a făcut cu greu loc la cheiul 74. După cum bănuiți în cele ce urmează vom…

Te-ar putea interesa si: