Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Tableta Spark bazată pe sistemul de operare Linux disponibilă la pre-comandă

06.02.2012

În segmentul tabletelor întâmpinăm un nou model, Spark, ce rulează un sistem de operare Linux şi este bazat pe tableta Zenithink C71.
Tableta Spark bazată pe sistemul de operare Linux disponibilă la pre-comandă

Tableta Spark Linux va fi disponibilă pentru pre-comnadă începând cu această săptămână, urmând a fi distribuită în luma mai la un preţ aproximativ de 265$. Noua tabletă dispune de un ecran de 7 inch cu o rezoluţie nativă de 800 x 480 pixeli, un procesor ARM AMLogic tactat la 1.0 GHz, un GPU Mali-400, 512 MB de memorie RAM, 4 GB capacitate de stocare (putând fi extinsă printr-un card microSD), WiFi 802.11 b/g şi câteva porturi USB.

Pe versiunile ulterioare ale tabletei Spark se vor implementa funcţionalităţi 3G şi GPS, şi desigur se vor îmbunătăţi şi restul componentelor hardware. Interfaţa folosită este Plasma Active şi vom regăsi un magazin virtual unde dezvoltatorii pot să creeze diferite aplicaţii iar utilizatorii le pot descărca.

Desigur, Spark nu va lua faţa tabletelor de la Apple şi Google, dar orice competiţie este binevenită pentru consumatori.

Sursa: netbooknews.com

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de operare Honeycomb și procesor Dual Core
    GALAXY Tab 10.1 inch: prima tabletă cu sistem de…

    Samsung Electronics Co. Ltd., furnizor de dispozitive media inteligente și lider global în industria de tablete Android, a anunțat astăzi, în parteneriat cu Vodafone, lansarea Samsung…